Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
prosím nemáte někdo návod, jak si ušít nosítko? Popřípadě jakou látku apod? Na co si dát pozor při šití? Zatím máme 4 měsíce a 6 kilo. Chci nosit pouze příležitostně, takže kupovat si nosítko za 3000 mi přijde hodně.
Předem děkuji
![]()
Já bych se sama do šití nosítka nepouštěla. Raději si kup nosítko z druhé ruky, které tě na takovou mega částku opravdu nevyjde. A budeš si jistá, že je dostatečně ergonomické a v pořádku.
Nešila bych si sama, ale pokud chcete, stačí zadat do googlu a najde to spoustu návodů https://www.google.cz/search?…
Na internetu určitě najdeš návod. Je důležité koupit pevnou látku (nebo šátek) a kvalitní přezky. Ale jednodušší je podívat se po bazarových nosítkách nebo si nechat nějaké ušít (já mám od Marty's látkové nosítko za 1300KČ).
Nejsi z Prahy? Já mám nosítko párkrát použité a už delší čas ho chci prodat ![]()
@Hrosice23 Free line collection, takové šedo modré ![]()
Chtěla jsem za něj kolem pěti set, ale dohoda možná ![]()
Beru nosítka od firmy womar, zákaznice si je velmi chválíl, teď vystavovali i na veletrhu v Brně. maloobchodní prodejka běžně okolo 1000kč.
Jinak můžu ti nabídnout i certifikované spony, popruhy a kočárkovinu za 160Kč/m, šíře 160cm. Ale zrovna do tohoto bych doma šít nepouštěl. Jinak za cenu poštovného ( 100kč) ti můžu dát to naše. Nosil jsem v tom malého jen velmi krátce, hrozně rychle mi vyrostl.
Pokud máš fb koukni na stránku nosíme děti. Prodává se tam spoustu ergonomických nosítek a šátků a navíc maminky ti tam i poradí s výběrem. Tady z těch nabízených co vím, není ani jedno ergonomické.
@jakanas píše:
Beru nosítka od firmy womar, zákaznice si je velmi chválíl, teď vystavovali i na veletrhu v Brně. maloobchodní prodejka běžně okolo 1000kč.
Jinak můžu ti nabídnout i certifikované spony, popruhy a kočárkovinu za 160Kč/m, šíře 160cm. Ale zrovna do tohoto bych doma šít nepouštěl. Jinak za cenu poštovného ( 100kč) ti můžu dát to naše. Nosil jsem v tom malého jen velmi krátce, hrozně rychle mi vyrostl.
Tak zrovna nosítka womar moc ergonomické nejsou, jsou to spíš visítka, kde mimčo visí za rozkrok. A kočárkovinu na nosítko taky určitě ne, chce to měkkou látku, která se přizpůsobí tělu miminka, ideálně nosící pevný šátek.
@Hrosice23 píše:
Jsem z Prahya jaké máš to nosítko?
podle toho, co mi vyskočilo na „googlu“ je ten free line visítko…
Za to rozhodně nedávej ani 150 kč
To je tak pro panenky
pokud budeš nosit panenku, tak ti toto bude stačit, ale jinak bych do toho nešla ani zadarmo
Pokud teda nechceš, aby se na tebe dívali lidi blbě ![]()
Já třeba za 500 použila nosítko „Mei Tai“ látkové.. použité a v pohodě… Sehnat se dá.. i ušít by šlo, ale jak to nwm.. Žádné přezky ale na něm nejsou ![]()
Pokud si sikovna, jde to.. ja si usila pro vetsi deti tzv. onbuhimo a to jen tak, ze jsem vedela, jak vypada a nasla si rozmery na netu.. nositka sijou i zensky na fleru.. hezka, ergo a levna..
visitka nekupuj… ani zde nabizena, ani odjinud, znicis zada sobe i miminku ![]()
Děkuji za rady
já mám teď půjčené kibi, ale to má na mě až moc utáhovátek a nastavení, co jsem koukala, tak některé jsou mnohem jednodušší.. Moje maminka je švadlenka, takže by si s tím poradila, ale chtěla jsem právě jaké to má mít třeba rozměry, tu látku či tak aby to bylo správné ergo, od kolínka ke kolínku a takhle..
přijde mi že na tom kibi se dá nastavit snad uplně všechno možný a na jiných nosítkách mi přijde že se nastavují jenom popruhy na ramenou.. nebo to klame?
@Hrosice23
jj, taky jsem zkousela kibi a nesedlo mi tou spoustou utahovatek.. jina nositka mi prijdpu intuitivnejsi.. pro tve ucely asi bude vyhovujici nejake mai tai ![]()
@whooro to je na zavazovani ze?? trochu se bojim ze nez bych to zavazala, tak by se kluk zblaznil
ale ono i nasoukat ho do kibi je docela narocne ![]()
ja koukala prave treba na tulu, tu ma kamaradka, nema tolik utahovani.. ale ta cena je docela sila… kluka chci nosit pouze v pripade nouze, ono z kilo na rukou uz je docela znat…ale prave treba v kibi se uklidni jak kdy