Jakmile ho položím do postýlky, tak se vzbudí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.10.20 04:45

Jak uspat

Ahoj, máme problém s uspavanim.. Máme 4 měsíčního syna a dříve ho stačilo dát do postýlky, chvilku hladit po hlavičce, dát pusu a spinkal.. Ale poslední dobou, ho musím houpat v náručí, u toho kňoura se zavřenými očima, nakonec usne, ale jakmile ho položím do postýlky, tak se vzbudí a buď se směje nebo zase kňoura a tak to je třeba 3krat za sebou..někdy je to o nervy, :zed: :zed: Máte některá s něčím podobným zkušenost? Jak uspavate? Děkuji za rady..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2534
23.10.20 07:21

Uspavam u prsa, nekdy se povede odejit „hned“, nekdy to trva hodinu a nekdy se to nepodari vubec :mrgreen: kdyz uspava manzel, tak nejcasteji v nositku a pochoduje po byte :) neboj, jednou se kazde dite nauci usinat samo a spat celou noc. Jen u nekoho je to od narozeni, u nekoho v roce a u nekoho v 6 letech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.20 08:03

Já taky vždy dala do postýlky… a dobrý. Pak ten 3-4m se ji to nelíbílo a plakala… nooo já jsem tyran matka a nechala vyřvat. Nechtěla jsem prostě uspávat na rukách a pod. Dala jsem do postýlky… odešla.. za minutu dvě přišla…dala dudlík.. odešla… a tak dokola asi 15min, nebo jsem ji vzala i znovu do obývaku uklidnit a znovu… a prostě nakonec usla… trvalo to asi tři dny a zase usínala sama… anononym prosím tady to nemá nikdo rád :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.20 08:05

@movahu mě právě celou noc spí. coz je super.. :palec:.. Jen to usínání je tet problém.. :think: bohužel nekojim, ale často když si ho vezmu k sobě právě v posteli usne,.. Ale na to ho nechci moc zvykat :,(

• Citovat
  • Upravit
1146
23.10.20 08:29
@Anonymní píše:
Já taky vždy dala do postýlky… a dobrý. Pak ten 3-4m se ji to nelíbílo a plakala… nooo já jsem tyran matka a nechala vyřvat. Nechtěla jsem prostě uspávat na rukách a pod. Dala jsem do postýlky… odešla.. za minutu dvě přišla…dala dudlík.. odešla… a tak dokola asi 15min, nebo jsem ji vzala i znovu do obývaku uklidnit a znovu… a prostě nakonec usla… trvalo to asi tři dny a zase usínala sama… anononym prosím tady to nemá nikdo rád :)

Proč týrán? Já to taky tak dělala a do teď dělám. Dle mého,, nechat vyřvat " znamená prostě dát do postýlky odejít a už se nevracet a čekat dokud dítě neusne i kdyby mělo hodinu v kuse řvát. To já ani ty neděláme. Já nevidím nic špatného na tom nechat dítě pár minut brečet, jako ono se to ani nezdá ale třeba i ty dvě blbé minuty co pláče se zdají hodně, tudíž je to dostačující. Snad chápeš jak to myslím, já a moje vyjadřování stojí za to :D Taky jsem odmítla uspávat, nedělalo by mi problém kdybych věděla že malá max do 10ti minut usne, ale známé děti, chodít třeba hodinu po bytě dokud neusne a pak s maximální opatrností a v tichu se snažit dát do postýlky tak abych jí znovu nevzbudila, no ani náhodou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.20 08:34
@Lucie1906 píše:
Proč týrán? Já to taky tak dělala a do teď dělám. Dle mého,, nechat vyřvat " znamená prostě dát do postýlky odejít a už se nevracet a čekat dokud dítě neusne i kdyby mělo hodinu v kuse řvát. To já ani ty neděláme. Já nevidím nic špatného na tom nechat dítě pár minut brečet, jako ono se to ani nezdá ale třeba i ty dvě blbé minuty co pláče se zdají hodně, tudíž je to dostačující. Snad chápeš jak to myslím, já a moje vyjadřování stojí za to :D Taky jsem odmítla uspávat, nedělalo by mi problém kdybych věděla že malá max do 10ti minut usne, ale známé děti, chodít třeba hodinu po bytě dokud neusne a pak s maximální opatrností a v tichu se snažit dát do postýlky tak abych jí znovu nevzbudila, no ani náhodou :D

Tak tady už to bylo několíkrát odsouzeno nechat vyřvat… a vesměs že miminko potřebuje maminku, a lehnout si s ním… a ležet hodinu, dvě… a kolíbat, a huštat.. Já už těhotná bylo rozhodnuta neuspávat. Večer jsem chtěla pro sebe. Dcera má čtyři roky a uspávala jsem za její život asi 10× když byla nemocná, nebo ji nebylo dobře. Jinak lehnout, pohádku přečíst, potulit se… a odcházím pryč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.20 08:36
@Anonymní píše:
@movahu mě právě celou noc spí. coz je super.. :palec:.. Jen to usínání je tet problém.. :think: bohužel nekojim, ale často když si ho vezmu k sobě právě v posteli usne,.. Ale na to ho nechci moc zvykat :,(

Uděláš jednou dvakrtá… a bude to horší a horší. Buď chceš uspávat nebo nee… tak prostě začni hned ted neuspávat… dej do postýlky… odejdi…příjd… pohlad… odejdi… 15-20minut a bude spát. U nás to tak tři dny a dobrý… jak píšu výše. Ale musíš jak přes den, tak večerní spaní… dodržet to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.20 09:02

Zkusím to, ale ještě se zeptám na trochu pupeční kýlu, když ho nechám plakat nezhorší se to?

• Citovat
  • Upravit
3907
23.10.20 09:08

Polož do postýlky a nech ho tam. Sedni si třeba vedle ní a čekej co se stane. Pokud se rozbrečí, tak podávej dudlík, pohlaď ale neber ho do rukou. Pokud uvidíš, že se z toho stává hrůza hysterák, tak ho uklidni, ale zase polož zpět. Mimina se občas do spánku „prokecají“.
U nás to tak taky bylo, na rukou spal, jakmile jsem ho položila, tak oči dokořán. Jednou už jsem se nad ním rozbrečela, protože jsem už opravdu nemohla a zasáhl manžel. Prohlásil, ať ho tam nechám ležet, pokud nebrečí, tak se nic neděje. Nechala jsem ho tam a on za chvíli sám usnul. Doporučuju mu dát do rukou nějakého spinkáčka a nebo něco jiného - rádi se s tím umazlí až do spánku.
Doteď to tak mám. Syn je vzhůru, položím ho do postýlky, dám dudlík, spinkáčka, pohladím, sednu si vedle něj a třeba si čtu knížku a on se pomalu umazlí až usne.
(Číst mu nečtu, nemá to rád, spíš ho to probouzí než uklidňuje - čtu mu přes den.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
23.10.20 10:17
@Lucie1906 píše:
Proč týrán? Já to taky tak dělala a do teď dělám. Dle mého,, nechat vyřvat " znamená prostě dát do postýlky odejít a už se nevracet a čekat dokud dítě neusne i kdyby mělo hodinu v kuse řvát. To já ani ty neděláme. Já nevidím nic špatného na tom nechat dítě pár minut brečet, jako ono se to ani nezdá ale třeba i ty dvě blbé minuty co pláče se zdají hodně, tudíž je to dostačující. Snad chápeš jak to myslím, já a moje vyjadřování stojí za to :D Taky jsem odmítla uspávat, nedělalo by mi problém kdybych věděla že malá max do 10ti minut usne, ale známé děti, chodít třeba hodinu po bytě dokud neusne a pak s maximální opatrností a v tichu se snažit dát do postýlky tak abych jí znovu nevzbudila, no ani náhodou :D

Též jsme to tak udělali, když bylo malé cca 7měsíců. První večer řvala 15min., druhý 2min a od té doby krásně večer usíná a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
23.10.20 17:45

4měsíčního bych určitě nosila a uspávala podle toho, jak potřebuje. Je malý a potřebuje maminku. Přijde mi smutné, když někdo napíše, že ho nechce „zvykat“. Vždyť jenom naplňuješ jeho přirozenou potřebu!
Dcera dřív taky usnula sama v postýlce, ale to už pár měsíců nefunguje. Takže uspávám v posteli a až usne tvrdším spánkem (tj. třeba po 20 min), tak ji do postýlky přenesu a to už pak spí dál.

• Citovat
  • Upravit
7
24.10.20 01:10

To bude asi fakt individuální - my máme od 2 měs. koliky, jak přestaly tak začly zuby a prdy jako takové na co malá trpí - takže bohužel i když jsem nechtěla, často uspávám na rukách (hlavně je to rychleji, aby usla sama v posteli musí být fakt moooc unavená, jak není tak tam skáče kutálí se píská pobrekává atd a je to na dlouho) - ted 10 mes a vstávám x krát za noc, takže buď ráda jestli jen 3× :-D může být hůř. Kamarádka má o dva měs. starší a od tří měsíců ji dá do postele v osm a v 9 ráno vstane. Já i teď dám v osm, vstane v 11-12 nebo 1 h - na jídlo… mezitím se x krát vzbudí - buď jen zapláče ze spaní tj lepší varianta - stejně se leknu a vzbudím… ale jinak normálně vstane, začne brečet, nebo se naopak začne smát a pískat - prostě jechuchu tralala - pak už uspat nejde a musí se prostě unavit - takže hodina nejméně vzhůru… mezitím vstává jak ji vypadne dudel (při lepší variantě dám a spí :-)) jen chci říct, že spím v noci třeba 3 h a jsem ráda - když 8 je to pecka - a v kuse málokdy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí