Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, máte nějaká zkušennost s tím že po nakrmení miminko nechce usnout.?malá vydrží i 6 hodin nespat…v noci se ani nevyspíme…v postýlce se jí nelíbí vždycky když jí do ní ukládám začne řev…když vezmu na ruce je klid…jak to mám udělat aby nebrečela…ted zkouším přes den nechat vybrečet ale moc to nezabírá..malá přejde až v hysterický pláč ![]()
@Pidulka81 Ve čtyřech týdnech vybrečet prosím ne
A v noci k sobě do postele.
1. Nenechávat vybrečet 4. týdenní miminko
2.Zkusit dát do zavinovačky.
Zavinout. Položit na boček, poplácávat jemně po zadečku a třeba dát do ruček tvé tričko s tvým pachem. Usínáčka. Aby se necítila sama.
4 týdenní miminko nechávat vybrecet?
do pul roka jsme uspavali jak to šlo, v případě nouze i večer venku v kočárku. Od půl roka jsme vyrvavat nechávali, ale jen 3 minuty max. Nenapadlo te, ze miminko bolí bříško, je mu zima nebo chce být prostě v tvé blízkosti?
Ale mám skvělou metodu, jak uspat
pevně miminko zavin do zavinovacky, i ručičky a přes očička dej plinku s do pusy dudlik pokud má. Me takhle malej usnul vždy do 5 minut.
Vydrz, po 3 měsících bude líp ![]()
Příspěvek upraven 21.09.16 v 12:00
Opravdu? ale ona nechce spát ani s námi v posteli…už si fakt nevim rady. manžel dojíždí do práce 60km a vstává ve 4 ráno a máme tak mylý byt že se nedá jinde spát takže tady se stalo i to že manžel nebyl vyspalý a málem se naboural v autě…(((
To mě napadlo ale já jinak doma nic neudělám…když bych malou nosila pořád na rukou…to už tady bylo a já se opravdu nemohla ani vyčúrat..
Na malého úžasně zabíralo těsné zavinování podle Karpa. Byl to jak malý zázrak. Ale 4 týdenní miminko může trápit bolení bříška, může být přetažené, cokoli. Nechat vyřvat je ta nejhorší možnost, to nechápu, jak to někdo může udělat.
@Pidulka81 Zkus šátek, můj malý to moc dlouho nesnesl, ale hodně mamin si to pochvaluje. Jinak se holt smiř s tím, že teď pár měsíců má dítě přednost před úklidem a vařením. Navař na 2 dny dopředu, rychlá jídla, úklid nepřeháněj, když sem se potřebovala osprchovat, tak sem malého dala do léhatka do koupelny na zem (to až když byl starší a viděl na mě). Když bude plakat chvilku, než si odskočíš, tak se nic nestane, ale nenechávej ho schválně brečet, když to není nutné.
Je to moje první miminko a já jsem to slyšela od známých tak jsem nevěděla že to může nějak uškodit:((pořád se učím a nechci něco zanedbat, byla jsem totiž u dr na kontrole a tam mi malá začla plakat aa ona řekla že mám nervní dítě a já se z toho pořád nemůžu vzpamatovat..proto se ptám tady. ![]()
@Pidulka81 bylo období, kdy jsem i na ten zachod chodila s ním
me taky prcek do 3 měsíců rval a rval a rval. Jakmile jsme se dostali ke čtvrtému měsíci, je jako vyměněny, andílek. Ale je zase otázkou času, kdy začnou růst zuby a začne tohle vše nanovo ![]()
Jj je to boj…jen že jsem už tak vyčerpaná že ani vlastně nespím…max 3hod. přes den prostě neusnu…nedokážu to pořád nějak zkloubit aby jsme si odpočinuli obě.
@Pidulka81 A to já mám ke 4 měsíčnímu doma ještě 16 mesicniho
zajedes se, neboj
musíš jen „prezit“ ty první 3 měsíce, pak si udělat režim a když se ho budeš držet, zvladnes všechno ![]()
@Pidulka81 Určitě
jen uz ho prosím nenechavej vyrvavat. Me jen když slyším někde venku plakat dítě, rve mi to srdce. Oni nervou schválně. To až od toho roka, ale na to máš ještě času dost ![]()