Neúnavně dítě?

258
20.9.16 20:53

Neúnavně dítě?

Maminky jsem už zoufalá.. Dcera má 16 měsíců. Vstáváme 6:30 v 10:30 usíná spí cca půl hodiny a budí se, když k ní rychle přijdu a dám jí prso ještě usne.. Budí se tak 12:30.. Dávám ji spat v 19:30.. A je to horror.. Až teď usla.. Utíká z postele.. Snažím se uspat v leze u kojení, ale zdarma tak ji musím vzít na ruce, houpat.. Jsem z toho psychicky špatná.. Je možné, že by ani po 7 hodinách vzhůru, a to se jí venku snažím jo unavit.. Nebyla unavená??

Myslíte, že může být problém v tom, že ji pak ještě v poledne podruhé úspim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13753
20.9.16 20:57

Přečti si tuhle diskuzi, sice je tvoje dcera mladší, ale myslím, že to bude stejný problém https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.9.16 20:59

Malej má 18 měsíců, vstává mezi 6:30 a 7, dopol jdem ven aby se unavil, tak na poledne usíná spí cca hodinku, pak se nají, a bud deme ven nebo když neni pěkně hrajem si doma, většinou odpoledne přichází na návštěvu babičky, v 7 se nají, v půl 8 vykoupe, dá si mlíko a usíná úplně bez problémů. Já ho teda většinou uspávam u sebe že si sednu do křesla, necham mu to mlíko a koukáme třeba na tv než usne a pak ho přendam do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.9.16 21:03

U obou dětí se to kolem 15 měsíců změnilo, takže spaly jen po obědě v kočárku tak 1-2 hodiny, nechávala jsem max. do 16hod., aby pak šlo spát večer.
Stačilo většinou něco kolem hodiny a půl, čili jen 1× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.9.16 21:19

V tomhle věku mi už syn spal jen po obědě, zhruba 2,5-3 hod. Jinak můj je taky dost akční, ale sedm hodin vzhůru by nevydržel ani náhodou a to mu jsou skoro 3 roky. Ideálně usíná po 5,5 hodinách co je vzhůru, když je to už přes šest hodin, chytne druhou mízu a špatně usíná. Je to režimový dítě, kolem půl 8 chodíme koupat, když přetáhne polední spánek tak před 20 hod.Je tak naučený a kolikrát si o koupání i sám řekne, když už je unavenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
20.9.16 21:24

Prvni co me napadlo, jestli neni spis pretazena. Nevydrzela by jit spat treba az v 11.30,aby spala dyl? Rekla bych, ze 5-6
hodin vzhuru je max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
20.9.16 21:25

Od roka jsme zrušily dopolední spaní a nechaly spaní jen po obědě (13-15:30). Teď jsou dceři necelé dva roky a začala jsem ji budit už v 15h, aby mi večer bez problému usnula v 19:30. Byla by schopna prospat celé odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.9.16 21:26

Mam dvouapul letou dceru a je to neunavytelne dite. Ma to tak odmalinka. V 16 mes.me spala po obede 2 hodiny. Usina vecer v 9-10. Vstava v cca 8. Pres den bud nespi nebo spi tak hodku. At delam co delam. Spat ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
20.9.16 21:32

Ahoj. Přesně jak píše @mahdalka Snažila jsem se udržovat spánek zhruba v půlce dne. Mám také akční dcerku. Když usnula v tomto věku dopoledne, kolem páté odpoledne začínala usínat znovu. A buď byla protivná nebo usnula na dvě hodinky a pak nastalo martyrium až do jedenácti v noci, než usnula.
Takže jsme chodily kolem půl desáté dopoledne ven, aby se vyblbla, unavila. Pak oběd a spánek. Mezi spánky jsem udržovala zhruba pět až šest hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
20.9.16 21:51

Holky někde píše zrušit spánek někdo dávat spát dřív.. Jak poznám co je správné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
20.9.16 22:00

Za mě rada: podle únavy. U naší malé se projevuje tak, že víc blbne, dělá nesmyslné věci, válí se po všech… to už je přetažená. Takže uklidnit pohádkou a spat. Režim nám dobře zabral… přes den víc než šest sedm hodin v kuse nedala. Právě proto že je tak akční, krásně a rychle usínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
21.9.16 08:14

Mam 16 mesicniho chlapecka a take ho uz od roka davam spat jen jednou denně. Vstava v 6-6:30 okolo 9 jdeme ven na 2 hodiny, pořádně ho unavim :lol: v 11 jdeme domu. V 11:30 mlíko a jde spát. Spi 1,5 někdy az 3 hodky. Naji se a jdeme zase ven na hřiště. Tam jsme do pul 5 než nás vyzvedne přítel. V 19 hodin koupání, mlíko při pohádce a ve 20 hodin jde spát. Pokud vynecham dopolední nebo odpolední procházku, usina hodinu, takhle spi do 10 minut :lol: Jsme tedy celý den venku. Jak to budu dělat v zimě nevim :lol: mám to tedy jeste těžší, ze sebou tahám 4 měsíční miminko, takže musím ještě plánovat krmení. :lol: myslim, ze mam doma neunavne batole :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
21.9.16 09:05
@agulka píše:
Holky někde píše zrušit spánek někdo dávat spát dřív.. Jak poznám co je správné?

Vybuduj pravidelný režim, dětem to vyhovuje, protože ví co bude a jsou klidnější. Přesně jak někdo zmiňuje, čím víc lítají, valí se, hučí, bručí, neodpovídají nebo dělají nesmyslné věci - jsou přetažení, snaží se udržet vzhůru. ALE jak se dostanou do místa, kde jsou zvyklí spát, je to hotové někdy i do 5 minut.
Určitě už jen 1 spaní po obědě stačí, řekla bych, že ne déle než cca 2 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
21.9.16 09:08
@scentini píše:
Mam dvouapul letou dceru a je to neunavytelne dite. Ma to tak odmalinka. V 16 mes.me spala po obede 2 hodiny. Usina vecer v 9-10. Vstava v cca 8. Pres den bud nespi nebo spi tak hodku. At delam co delam. Spat ne.

Máš 1 dcerku? Také jsme to tak měli se starším synem, vstávali jsme dlouho, nic nás nenutilo. Potom chodil pochopitelně později spát. Pak jsme najeli na školkový režim, začalo se vstávat v půl 7, a ejhle - večer po 8hod míříme k posteli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
21.9.16 13:33

Mě se teď syn budí kolem půl 8,dopol.jsme na hřišti, na procházce nebo na kole aby se unavil, kolem 13 hod.jde spát a hned usne, spí tak do těch půl 3 nebo do 15 hod. a pak večer je kolem půl 9 už tuhej. Mě nesmí překročit býtvzhůrudýl jak těch 6 hod. protože pak špatně usíná, mám vypozorováno, že ideál je těch 5,5 hod. Těch 6 hod.by nedal ani omylem, to už by byl ukňučenej a nechtěl by se ani koupat, jen sprchovat. Myslím, že je malá spíš přetažená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí