Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat jestli je tato stolice normální jsme na UM pijeme hypoalgenni nutrilon…
Vypadá to jako natrávená krev - já bych šupajdila k doktoru…
Jinak je naprosto v pořádku, spinka jako vždycky, teplotu nemá, mám počkat na další kakani jestli to bude to samé nebo řešit hned? Ty kousky jsou spíše tmavě zelené, hodně to zkresluje, a má tam i jako sražené mléko…
@Kerolrisa A dáváš i své mléko, nebo jen um? Pokud by si dávala své mléko, tak je možné, že jsi třeba snědla něco zeleného, tak možná i proto ta zelená ve stolici malé. Ale pokud ne, tak zelená barva stolice znamená, že prošla trávicím traktem rychle, protože tělo se chtělo stolice rychle zbavit, protože tam bylo něco, co tělu vadí. Škoda, že nevyrábějí mléka, bez užití kravského mléka.
@Kerolrisa píše:
Jinak je naprosto v pořádku, spinka jako vždycky, teplotu nemá, mám počkat na další kakani jestli to bude to samé nebo řešit hned? Ty kousky jsou spíše tmavě zelené, hodně to zkresluje, a má tam i jako sražené mléko…
Jinak kojit sem přestala úplně před třemi dny…
@Kerolrisa píše:
Jinak kojit sem přestala úplně před třemi dny… @Petulka1234 takže nemusím plašit? Treba si zvyká pouze na UM…
@Kerolrisa Ráda bych ti dala jasnou odpověd, ale nevím, co přesně může stolice znamenat.
Mě jen napadá ta reakce na UM. Já bych šla zítra k dr. a zeptala se tam. Můžu se tě jen zeptat, existuje vůbec UM, které není ze zvířete krávy?
@Kerolrisa To složení um vůbec neznám, zkus se zítra zeptat, jestli se neprodává něco méně komplikovaného, co? A také mě zajímá jestli je i mléko bez užití kravského? ![]()
Teď jsem se dívala, že existuje nemléčná kaše sinlac, ta je bez kravské bílkoviny, přečti si o ní něco, ale je až od ukončeného 4. měsíce. Zkus se na to také zítra poptat. ![]()
Ahoj, mám s tímhle problémem víc než bohatou zkušenost a tak mi nedá nenapsat. Při UM je normální zelená stolice. Když mléko, byť i umělé nesedí, stolice je hlenovitá anebo v ní rovnou trůní červená krev (nitky, ložiska, tečky, větší krvavé hleny). Když nebudeš řešit barvu, můžeš se dívat jen na chování dítěte a na změny stolice v souvislosti s hleny a tak. Kdyby sliznice byla už hodně naštvaná, dá ti vědět krví a tak a věř, že i to se dá řešit. Nevím, který Nutrilon máte, ale MuDr. předepíše Nutrilon Alergy Care, ten je naštěpenější a když i ten vadí, pak je tu ještě 100% rozložené mléko Neocate. Ale podle toho, co jsem zažila, viděla, přečetla, prodiskutovala, bych se podle fotky ani nijak nehrozila. Kdyby stolice zůstala takováto pořád a dítě bylo spokojené, tak bych si bývala pískala
![]()
@klaris123 děkuji za odpověď, uklidnila jste mě budu v klidu spát… a promyslim tu změnu nutrilonuHA, tyden sme měli sunar HA ale po něm tam neměl žádné kousky krásné zelené hovínko, jen mi přišlo že ho bolelo bříško, ale to mohlo být i kojením… ![]()
Tak to bylo tím nutrilonem, změnila sem na radu lékařky um z ha nutrilonu na ha sunar, a stolice je v pořádku a řekla bych, že se dokonce začínají rovnat i prdiky… ![]()