Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj potřebuji poradit, už zase
zítra bude mojí holčičce 7 týdnů a od včera mi dělá to, že když chce spát přes den, tak ne a ne ji uspat padají ji oči, usne když se podaří tedy při šumu a houpání ale tak do 30min je zase vhůru. Je najedená a pak samozřejmě když nemůže spát tak protivná, večer usíná takhle třeba 3 hodiny, včera od půl 8 do 11 večer. Teď se mi tedy zdá, že chce i častěji pít. Nemůžete mi prosím poradit, já ji chci pomoct, aby se mohla prospat a byla veselá a spokojená.
Úplně jako bych to psala já! Malá od mala přes den nespinka skoro vůbec, v noci sice jo (tuk tuk), ale to uspani taky trvá pár hodin… Tesim se na odpovědi ![]()
Úplně jako bych to psala já! Malá od mala přes den nespinka skoro vůbec, v noci sice jo (tuk tuk), ale to uspani taky trvá pár hodin… Tesim se na odpovědi ![]()
@podzim u nás je uspavadlo prso. Pak funguje Hacka…
Ale nebolí ji bříško, kdyz se to za chvilku vzbudí? Teď u druhého to zatím jde docela dobře, ale prvního jsem také hlásila od kořene nosanku a jakoby přes ocicka, aby ho to nutilo zavřít oči.
@podzim chvilku mi trvalo, než jsem to vykoumala, ale večer pomáhá pořádně svázat do zavinky ![]()
Pak chvilku ponosim, pohoupu a je tuhej ![]()
Je to boj..radu asi nemam, nas malej taky usinal bezne ze zacatku kolem 23 hod..ale to jsem stejne od osmi uspavala na mici, houpala, zpivala..zabral, ale jak jsem ho polozila, tak rev..asi ty miminka maji nejakou vecerni hysterii. Kazdopadne zavinka je super. Casem se to srovna, prejde to, pak najednou to bude rychle. ja mela pocit myslim do dvou mesicu, ze uz chape, co po nem chci, kdyz jsem ho vzala na mic. a pak najednou jsem uspavala i v postylce, ze lezel, ja hladila a zpivala. to pak taky preslo, vratili jsme se zpet k mici, ted uspavam na posteli velke a prenasim do postylky. ale trva to cele bezne takdeset minut. Oni uz jsou pak myslim i pretazeni z toho jak nespi a je to jeste horsi..drzim palce.
Jednou jsem takhle ze zoufalství pres ni prehodila latkovou plenku…a ona usnula. ![]()
Ja jsem pořad chodila dávat dudlík a plinku jemně k obličeji. Začala jsem hned jak jsme přišli domu z porodnice a trvalo to defakto měsíc, než se malý naučil, ze toto znamená usinaní
od té doby usne hned po položení do postýlky. Samozřejmě, když ma čas na spaní.
ale teď mu bude 5 měsíců a sice krasně usíná, ale v noci se neustále nějak budí a brečí a neví co chce ![]()
@Evca.St Taková ta zavinovačka ne na zip, ale taková, ta co mají v porodnicích, na tři uzlíky. To u nás pomáhalo v začátcích a stoprocentní prso.
Malý měl v zavinovačce taky hodně místa a přišlo mi to zbytečný ho tam dávat (byla na suchý zip),pak jsem ho balila do deky, svázala ručičky páskem od županu do kukličky a tam byl spokojený. Jen jsem hlídala, aby nebyl přehřátý bezdotykovým teploměrem ![]()
U nás pomáhalo zavinout, plínku přes oči a hladit
. Teď když je mímo větší, tak si k němu lehnu a krásně usne.
@Evca.St dobře se utahuje do pliny na zelí
malej když byl ještě špunt uplnejj to miloval, teď ale už nezavinujeme spinká v pytli a je spokojenej ![]()