Jak uspat 4 týdenní miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3087
21.9.16 12:15

@Pidulka81 Určitě :hug: jen uz ho prosím nenechavej vyrvavat. Me jen když slyším někde venku plakat dítě, rve mi to srdce. Oni nervou schválně. To až od toho roka, ale na to máš ještě času dost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.9.16 12:17

Děkuju opravdu..už to nebudu praktikovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
21.9.16 12:35
@Pidulka81 píše:
To mě napadlo ale já jinak doma nic neudělám…když bych malou nosila pořád na rukou…to už tady bylo a já se opravdu nemohla ani vyčúrat..
pořiď si nosítko, takové caboo je super i pro novorozence a máš volné ruce a malá jak bude u tebe se zklidní a usne, uvidíš že jak ti bude spát líp přes den, bude klidnější a bude ti spát i v noci. Moje malá taky neusne u kojení, jsou jí 2 měsíce a uspávám na sedačce v náručí, buď se na něco dívám, nebo projíždím net. Ale proboha nenechávej vyřvat, už jsem to dneska do jedné diskuze psala, byla u tebe 9 měsíců a opravdu nechápe, že teď má spát sama v postýlce. Navíc pokud jí trápí bříško, je šátek nebo právě to nosítko nejlepší, zahřeješ jí bříško a moje malá jak jí odložím, střílí jako z kanónu, blaženě se usměje a zase zabere.
@Pidulka81 píše:
Je to moje první miminko a já jsem to slyšela od známých tak jsem nevěděla že to může nějak uškodit:((pořád se učím a nechci něco zanedbat, byla jsem totiž u dr na kontrole a tam mi malá začla plakat aa ona řekla že mám nervní dítě a já se z toho pořád nemůžu vzpamatovat..proto se ptám tady. :(

a poradila ti vůbec nějak?? asi ne co :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
21.9.16 12:36

Tak já mám doma 9 týdenního mrňouska a taky jsme měli problém s uspáváním. Pak jsme dostali od švagrové plyšáka myHummy, který vydává bílý šum a rázem bylo po problému. Zkus malou nakojit a poté dát spát a pustit ji bílý šum na pc, třeba to zabere jako u nás :-) Každopádně ji nenechávej vyplakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6216
21.9.16 12:42

Měsíční mimčo se nenechává zbytečně brečet, prostě vás teď potřebuje…neříkám být mu otrokem, že ho nenechám chvilku brečet když potřebuju na záchod nebo si nachystat věci na ven apod. ;) ale ne cíleně vybrečet…ono mu to nijak neublížilo, to si zase nevyčítejte, ale je zbytečné ho trápit-všechno se to vyvrbí časem nebojte :hug:
Obě naše děti jsem ze začátku stáhla do zavinky a pěkně udrncala v ruce nebo na míči, až když jsem viděla, že jsou opravdu „tuhoš“ tak jsem dávala do postýlky. A taky se usínalo u kojení, ležela jsem v posteli a pak je tam klidně i nechala než jsme šli ležet my-to už jsem pak přemístila do jejich postýlky. Asi od 3-4 měsíce už pak stačilo je jen položit do postýlky, chviličku hladit po čelíčku a spalo se! :palec: Syn od těch 3 měsíců usínal úplně sám bez ničeho, prostě se položilo a spal-a spí tak dodneška :) Dcera byla zvyklá na to mazlení před spaním. A co vyžadovali oba-teploučko-takže jsem dala na nožičky do zavinky i dečku a navrch ještě peřinku a to si oba rochnili.
A zkuste si opravdu lehnout klidně i během dne, když mimčo usne, všechna práce počká-svět se nezboří, ale odpočatá mamka rovná se spokojené miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
21.9.16 12:46

Zavinout ručičky plínou a bude spinkat jako dudek, videa jsou na youtube!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
21.9.16 13:05

Jak tu jiné už psaly, zkus zavinovačku, na některé děti to dobře zabírá, nebo alespoň zafixovat ručičky, protože cukání v ručkách děti budí. A nožky hodně v teple. Mě poprvé nejdéle spala dcera, když jí moje máma pevně zabalila do péřové peřiny, říkala jsem si, že to nemůže vydržet v tom vedru a těsnu, ale usnula jak zabitá a spala celé odpoledne.
Jinak v tomhle věku může zlobit bříško, jak se teprve učí trávit mlíko, na to pomáhá třeba občas položit na bříško, nejlépe i na sebe, aby se ohřálo, nebo i pokládat nahřátý polštářek na bříško, aby se mimčo uvolnilo a vyprdělo, nebo masírovat a přitahovat nožičky k bříšku.
Vybrečení v tomhle věku nemá cenu, protože dítě ještě nemá rozum, to možná tak od půl roku, spíš později, začne zkoušet řvát účelově. Do té doby sice z breku padne únavou, ale to mu rozhodně psychicky neprospěje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13435
21.9.16 13:25

Zkus šátek, miminko potřebuje teplíčko a pocit jistoty…pokud usne v klidu v šátku (ev. zavinutý na ruce v zavinovačce), tak pak bude spinkat klidněji i déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.9.16 20:28

Neporadila…jen mi to oznámila :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.9.16 20:43
@Niccollett píše:
Tak já mám doma 9 týdenního mrňouska a taky jsme měli problém s uspáváním. Pak jsme dostali od švagrové plyšáka myHummy, který vydává bílý šum a rázem bylo po problému. Zkus malou nakojit a poté dát spát a pustit ji bílý šum na pc, třeba to zabere jako u nás :-) Každopádně ji nenechávej vyplakat.

Prave jsem to stahla a zkousime :lol: zatim to vypada nadejne..dekuji mnohokrat maminko:) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
21.9.16 20:58

@Pidulka81 tak se tý pediatry příště zeptej co stím máš teda dělat… ten šum je skvělej, na starší hodně fungoval, mladší zatím nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.9.16 10:22

@Terezxx Přesně :lol: plenku na hlavě máme při usínání dodnes (7m), bez ní ani ránu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6216
22.9.16 12:20

@Russell pozor dcera spí s plenkou ještě teď :lol: :lol: a to jí bude v lednu 6 let-má jí už ustřiženou jen na čtverec cca 30×30 ale bez ní prostě spát večer nejde…a syn to samé, mají to prostě na muchlání do ruky už od malinka. Obávám se, že dcera se s ní bude jednou i vdávat :mrgreen: :mrgreen: Takže v 7m je to naprosto v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.9.16 19:00

@janasib super, tak k 18tinám dostane někdo třeba auto, my budeme kupovat balíček plen (doufám že JEN na spaní :lol: )
A to jsem koupila tak krásný plyšový mazlíky na spaní a neeee, prostě kus hadru a čau :pankac: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
22.9.16 19:13

@janasib @Russell
Jak sem syna zavinovala do dečky, tak se na ní stal taky „závislý“ :lol:. Dudlíku se vzdal naprosto v pohodě, ale chudák deka, vypadá jak onuce, smrdí tak dva dny po vyprání, je celá okousaná, jak rostly zoubky. Doteď s ní usíná a mazlí se, když je ouvej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí