Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
vím, že diskuzí na podobné téma je tady hodně, ale nemůžu najít odpověd na konkrétní otázku. Jak mám malou uspat, když jí dudlík seberu?? většinou dostane mlíku, dudu do postýlky, zavřeme dveře a ona usne.. max tam párktát jdeme, položíme ji, dáme dudu a je to…
No a jak to udělat když dudu nebude? jsem ráda, že mi usíná takhle…bylo velmi komplikované se ktomu dopracovat ![]()
Ale už mi všichni íkají, že jí ho mám vzít…máme 17 měsíců… a je teda pravda, že už ho začíná vyžadovat víc a víc a hlavně v noci jakmile ho nemá takse okamžitě probudí a hledá ho…
a to tak 2 měsíce zpět snímjen usínala ![]()
Radím utnout hnd
My jsme to tak taky měli a pak najednou malý začal mrčat i přes den na spaní a potom při každém bolení - spadl, bouchl se, tak hned dudu..
My jsme nechali do 2 a něco na spaní, takže radím utni, protože to lepši nebude, obzvlášť když píšeš, že si navyká víc a víc..
Jinak jsme vzali a prostě neni, zapomněli jsme ho na dovolené - jako a prostě jeden den řev, tak si žužlal plyšákovi ucho
Asi tři dny a pak ho to přešlo..
Ahojky,
snad ti pomůže moje zkušenost. Dcerka měla dudel ještě ve 2 letech a všude s ním pochodovala a uspáváná bez něj bylo ně co hrozného.
Jednou ráno jsem se nějak nazlobila, vzala nůžky a ušmikla tu gumku , aby zůstal jen ten plast okolo pusy.
Malá řvala jako pavián ať to tam vratím. Nevrátila jsem, malá celý cen prořvala, ale byl klid. Večer usla normálně, občas jsem ji potom načapala s prstem v puse.
Přeji hodně úspěchů s odnaučováním.
Ahoj, taky mám stejný problém. Kamarádka prostě dudlík vzala a byla s malou dokud neusnula. Někdy to trvalo i hodinu, ale časem si zvykla. Jsem ale zvyklá, že prcek usíná sám. Tak nevím, jak to bude u nás.
Nj ale jak ji mám uspat?? to si neumím představit… ona bez něj usla tak 3krát… ato bud v autě nebo na kole.. njn asi to bude znova od začátku. jsem jí ho měla nejdřív vzít a pak naučit usínat ![]()
jak v noci? Ona se mi budí celkem často a většinou s řevem… xhjooo pořád to odkládám… jak se mám donutit?
No myslím, jak doposud, ale bude si žužlat buď prst a nebo třeba ucho plyšáka ![]()
Bohužel si myslím, že ty s tím nic neuděláš, ona si musí zvyknout a to asi bez řevu nepůjde, jeden , dva dny..
Taky nevím, jak to budu dělat. U nás je dudu jen na spaní, ale v poslední době by ho chtěl i přes den. Ruce pořád v puse, tak nevím. Už jsem četla o ustřižení dudlíku, tak to asi zkusím. Ale nevím, jestli na to budu mít nervy.
přímo…ruce pořád v puse… a jakmile ho někde zahlídne tak ho chce…nebo když jí něco zakážu a ona se vztekne tak nás dudel vždycky vysvoboil od nekonečných scén…
Já tedy odolávám a dávám jen na spaní. A hlavně říkám dudu je na spinkání, tak ho dej do postýlky. Sice to chvilku trvá, ale nakonec ho odnese. Někdy si na něj vzpomene, ale nedám mu ho. Jen nechápu co se to děje s tou rukou v puse, nikdy to nedělal. Nedávno se i pozvracel.
Prostě seber všechny síly a ven jí ho. U nás to bylo taky radikální a kruté , ale zvykla si. V noci jí zkus pohladit, dát nějakého mazlíka a bude to. Chce to ale pevné nervy a vydržet. Když né hned , tak za pár dní si zvykne. Drzím palečky.
ahoj, já taky zkoušela šmiknout, ale samozřejmě to poznala, bylo to stejné,jako bych ho sebrala celý… po víc jak hodinovém fakt brutálním řevu jsem vyměkla a dala jí jiný a bylo ticho.
Zkoušela jsem to asi 4 dny a bylo to fakt bez nějaké změny k lepšímu a vzhledem k tomu, že nás čekalo nocování u známých a pak prázdniny u babičky beze mě, vzdala jsem to a zkusím to někdy později. Zas tak velká, aby ho nemohla mít jen na spaní mi nepřijde a přes den pochtívá občas, ale nedám a to za chvilu přestane vyšilovat.
(podotýkám, že popud byl impuls od známých, jak jejich malá ve 12M dudel bez protestů odevzdala - jenže je to náturou úplně jiné děcko)
možná je to jen odsunutí řevu na jindy, ale dávám si malou naději, že třeba to bude míň dramatické, že už se jí bude dát říct, že ho sežral pejsek, odnesl čert nebo nějaká průpovídka…
xivi - možná , kdybys vydržela byla už bez cumlu. Malá taky hrozně řvala, ale jen jednou a byl klid.
Prostě seberu a je to definitivní.
Zní to hrozně, taky jsem před lety s ní brečela, ale udělala jsem to tak. Teď už pomalu trnu jestli u druhé to bude stejně - má ho občas jen na spaní ![]()
Zkus ji ho vzit po nejakem hodne narocnem dnu, kdyz bude unavena, pujde to treba lip.
Co se tyce dudani pri nejakem vztekani a pod. u nas funguje flaska. Pije neslazeny caj nebo vodu, takze si nekazi zoubky, kdyz nepije a jen ji chvili cumla, aby se uklidnila…
Po dnešní noc to vzdávám a odkládám na později. A to jsem jí ten cumel ani nesebrala a stejně prořvala opět celou noc… je to pořád horší a horší.. kolem 4 ráno jsme jí musela držet asi hodku v náručí aby se uklidnila… nebýt dudlíku tak nevím ![]()
nevím proč se pořád v noci tak budí… na televizi se sní nedíváme, hlídám co jí at ji nebolí bříško… možná ještě zuby by to mohly být… nevím
a to jsem večer byla tak odhodlaná!!!