Jak uspat přetažené miminko

276
7.11.24 16:36

Jak uspat přetažené miminko

Ahoj maminky, už si nevím rady. Jsem prvorodička a mám problém uspat mojí 3 týdenní holčičku. Vždycky usne na cca 10-15 minut po 2 hodinách a pak se zas vzbudí. Má už i červené unavené očička a stále zívá. Vyzkoušela jsem snad všechno ( houpání v ruce, kočár, zpívání, bílí šum, zavinout, tlumená světla, vyvětraná místnost),ale vždycky když,,usne",tak se zas za párminut vzbudí.. mám strach, aby to nebylo málo co naspí. Přeci jen miminka potřebují dostatek spánku :( je už i plačtivá. Nemá někdo stejnou zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65258
7.11.24 16:43
@Kačka9543 píše: Více

vnučka od miminka spí hlavně v nosítku, jinde spí právě jen těch 10-15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
7.11.24 16:47

@Kačka9543 ze začátku syn tvrdě spal pouze, když ho někdo měl na rukou. Jakmile jsem ho dala do postýlky, tak se vzbudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
7.11.24 17:08

@vokishka už jsem objednala šátek na nošení, tak snad.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
7.11.24 17:09
@Magda124 píše: Více

Mě přijde, žě tvrdě vůbec nespí. Uspávám 20-30 minut, je v takovém polospánku a jakmile jí dám do postýlky okamžitě je vzhůru. Záda už skoro necítím jak pořád chovám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16340
7.11.24 17:14

Tak ležet v posteli vedle sebe, proč si ničíš záda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
7.11.24 17:14

A když si lehneš s ní nebo ji položíš na sebe? Je ještě hodně malinká. Případně bych ji položila na měkkou peřinu, ne na tvrdou matraci. Něco ve stylu Kiedroňové. Nebo si ji položila do klubíčka vedle sebe jakoby do ruky a ležela s ní.

• Citovat
  • Upravit
11844
7.11.24 17:28

Lehni si s ní do postele a spěte spolu..mladší mi takhle taky spal…bylo to ponekud obtížnější protože už jsem doma měla rok a půl batole, ale buď jsem ji pustila ve vedlejší místnosti pohádky na tv nebo tabletu (ano jen do me 🙈)
A nebo si pak i chodila lehnout s námi…syn usnul po kojení a jakmile jsem ho chtěla odložit tak se většinou vzbudil..takže jsem to třeba aspoň hodinku vydržela s vyhlídkou že po obědě půjdeme na vycházku kočárem kde minspala právě starší a on se taky většinou přidal..a tam sindachnul teda klidně 2-3 hoďky…ale musela jsem jezdit..jinak dýl jak 3p minut nedal…déle začal spát až tak v roce…to si přes den chrupnul tak na tu hodinku až dvě…a teď v necelých dvou by spal po o i e-4h. Ale to ho zas musím budit protože v půl 3 chodím vyzvedávat starší do školky 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
7.11.24 17:35

Jestli spi u tebe, tak rozlozit gauc a tam si udelat zazemi. Nanosit vse potrebne-jidlo a piti pro tebe, pust Netflix, vem knizku a relaxuj. Neboj, brzy to bude zas vsechno jinak, spanek se bude miminku jeste hodne menit, ted si to musis vse zjednodusit, takze odpocivejte a vse ostatni pocka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
7.11.24 17:59
@Dahlia0409 píše: Více

To už jsem taky zkoušela. Když jí kojím vleže je v klidu pak se začne kroutit a ležet nevydrží. Uklidní se až v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
7.11.24 18:01
@Ernais píše: Více

Zkusím ještě co píšeš. Musím na to nějak přijít.. Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16340
7.11.24 18:03

Tak ať leží na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.11.24 18:37

Mně dítě spalo hrozně dlouho v kontaktu. Spalo pouze v kombinaci já ( v kontaktu ) + bílý šum a postel. Pokud se cokoliv změnilo, okamžitě řev a ještě byla potřeba přeuspávat. Nesměla jsem jít ani na WC. V postýlce by nikdy nespal sám, kočár nesnášel, léhátko, košík, atd… taky ne. Vydrželo to tak asi 1,5 roku. Budila mě v noci bolest zad a kyčle, protože jsem se nesměla pohnout. To nechci děsit. Jen prostě takové děti jsou ….

• Citovat
  • Upravit
1800
7.11.24 18:47

@Kačka9543 syn byl to samé. Měla jsem houpací křeslo a tam s ním seděla, dokud se nevyspal, klidně i 2 hodiny. Vyspal se i u jiných lidí, ale potřeboval být u někoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
7.11.24 19:18

Ahoj. Já to tak mám s malým od narození. Jsem si naivně myslela, jak ty zacatky budou easy a ono houbelec. Od mimina mi strašně málo spal. Přesně jak píšeš jenom tak 10-20- minut a hned vzhůru… takže já jsem bojovala od začátku.
Jinak musím říct, že teď má 4.mesice a je to pořád stejný. Spí co 2 hodiny a opět tak 10-20 minut. A hlavně spí u kojeni, ale nehodlám ho mít na sobě bůhví jak dlouho, takže po odložení se buď vzbudi hned nebo třeba za těch 10 minut.
Sice jsem ti neporadila, ale jenom ať víš, že v tom nejsi sama.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí