Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krasny den..zajima me jak to delate s takhle malymi prcky..u prsa neusne, v postylce rve, v kocarku rve, jedine kde do hodiny usne je v me naruci kdyz s nim houpu a hopsam na gauci..ale to se neda..boli me z toho cele me ja..jak to delat? starsiho jsem kdysi dala do postylky a kdyz rval, byla jsem u nej, hladila, ted to delat nelze, pac starsiho budi rev miminka..
Mladšího jsem zavinula, vrazila dudel, pustila lux a byl tuhej během minuty ![]()
http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
Pokud se mu líbí houpání a pohyb, tak buď bych navázala do šátku a pak zkusila přendat, až vytuhne nebo pořídila hacku a uhoupala ho v té. Na ruce jako takové, ještě za hopsání na gauči bych neuspávala, protože bych po pár dnech zdechla
To už bych s ním radši jezdila v autě, pokud by ho to uspávalo
(staršího jo, mladšího ne. Se mnou prý rodiče jezdili v trabantu po dlažebních kostkách kolem bloku, stačilo objet třikrát
)
@KriJona Ahoj, tak synovi je devět týdnů a dva dny
už má naučený režim, většinou usíná mezi 21.30 - 22.00 hod, ale teď má období růstového spurtu, takže má pořád hlad a kolikrát ho krmíme ještě kolem 23.00 - 23.30 hod, pak spí třeba až do 6.00 - 6.30 hod
. Už na začátku jsem se rozhodla neučit ho usínat jen při houpání v náručí, aby si na to nezvykl, i když občas se stane, že ho dám do postýlky, usne tak na hoďku, pak se vzbudí a po deseti minutách houpání už usne tvrdě, tak já nevím, třeba je to nějakým ujištěním, že jsme mu na blízku ![]()
Dceři je 7 týdnů a uspávám v náručí. Přes den nespí dýl, jak 20 minut, takže jí mám na rukou furt, protože když je vzhůru, tak v postýlce zatím nevydrží. Mám koupenou manducu, tak až se jí naučím používat, tak jí budu mít přes den tam. Na noc mi vždycky usne u prsa - dám odkrknout, hodinu jí mám na sobě ve vyvýšené poloze (je blinkací) a dávám do postýlky, kde spí a já mám konečně volné ruce. ![]()
@Sariel píše:
Dceři je 7 týdnů a uspávám v náručí. Přes den nespí dýl, jak 20 minut, takže jí mám na rukou furt, protože když je vzhůru, tak v postýlce zatím nevydrží. Mám koupenou manducu, tak až se jí naučím používat, tak jí budu mít přes den tam. Na noc mi vždycky usne u prsa - dám odkrknout, hodinu jí mám na sobě ve vyvýšené poloze (je blinkací) a dávám do postýlky, kde spí a já mám konečně volné ruce.
do manducy taky davam..ale tam mi vydrzi max hodinku..je jeste maly..kolem 4 mesice uz to bude v manduce lepsi..na ruce porad mit nemuzu, musim obstarat starsiho
prvniho jsem ale taky porad chovala, to je fakt ![]()
U nás zabíral balón. Párkrát jsem se na něm s malým pohoupala a byl tuhý. Pak jsem ho opatrně přendala do košíku. Zaručeně zabral a usnul sám, když jsem v kuchyni zapnula digestoř
Časem (asi od 6m) se naučil usínat sám, občas jsem se s ním pohoupala na balóně.
Hlavně si ho neuč usínat u prsu! Později bys toho mohla hodně litovat, protože Ti jinak neusne a bude se budit vždycky když prso neucítí. Zadělala by sis tím opravdu na další starosti…
Je ještě malinký, tak buď trpělivá, časem Ti sám „řekne“ co potřebuje. Hold, každé miminko je jiné.
Hodně štěstí ![]()
Malý má 5 týdnů a uspáváme pomocí vysavače, bez něj ani ránu. dám ho do lehátka (lépe tam spí, je to polohovací - kvůli refluxu), dudlíka (toho většinou nechce), zapnu vysavač a většinou je tuhý do půl minuty ![]()
jelikož chce jíst celodenně (i v noci) co 2,5-3hod, neumím si představit hodinu uspávat na ruce, to by se ani neprospal. ale režim si udělat neumíme, obdivuji ty, kteří to dokážou.
@Gladys souhlas s gladys…
uhoupávání a uhopsávání na ruce je často cesta do pekla…
za mě vřele doporučuju zavinování a nebo max. v tom zavinutém uzlíčku v postýlce uhoupnout (rukou z boku „strkat“ do pevně zavinutého mimča, né houpat s celou postýlkou)
náš malej takhle spal jak zabitej do 5ti měsíců, kdy sem z důvodu velkých veder musela přestat zavinovat, jednu nebo dvě noci byl neklidnější, ale zase když sem ho utáhla, tak se mrvil a snažil se vymotat…no a teď spí krásně přikrytej dekou, nebo i bez ničeho, když je fakt horko…
@Granda píše:
Malý má 5 týdnů a uspáváme pomocí vysavače, bez něj ani ránu. dám ho do lehátka (lépe tam spí, je to polohovací - kvůli refluxu), dudlíka (toho většinou nechce), zapnu vysavač a většinou je tuhý do půl minuty
jelikož chce jíst celodenně (i v noci) co 2,5-3hod, neumím si představit hodinu uspávat na ruce, to by se ani neprospal. ale režim si udělat neumíme, obdivuji ty, kteří to dokážou.
buď v pohodě, na pětitýdenní mimčo je na nějaký režim fakt brzo…jediné co můžeš zkusit, je okoukat jeho rytmy, pokud jsou nějak pravidelné a podřídit režim jim ![]()
@KriJona píše:
do manducy taky davam..ale tam mi vydrzi max hodinku..je jeste maly..kolem 4 mesice uz to bude v manduce lepsi..na ruce porad mit nemuzu, musim obstarat starsihoprvniho jsem ale taky porad chovala, to je fakt
Mně nevadí, že jí mám pořád u sebe. Užívám si to.
A i věřím, že se to na ní podepíše. Bude se mnou mít třeba lepší vztah.
Jen ty ruce trpí. Já jsem jí do manducy chtěla jednou dát, jenže se bojím, aby neměla moc rozkročené nožky a nebolelo jí to.
@Sariel píše:
Mně nevadí, že jí mám pořád u sebe. Užívám si to.A i věřím, že se to na ní podepíše. Bude se mnou mít třeba lepší vztah.
Jen ty ruce trpí. Já jsem jí do manducy chtěla jednou dát, jenže se bojím, aby neměla moc rozkročené nožky a nebolelo jí to.
to musis davat do te novorozenecke vlozky, tam ma nozky skrcene jakoby pod sebou, bez novor. vlozky az tak od 4 mesicu nejdriv
A myslite, ze kdyz dam do postylky nebo do kocaru, dam dudel, zavinu, a budu pohupovat housenkou
a on bude rvat a ja budu u nej a hladit ho, ze je to hodne morbidni, na to ze mu jsou ani ne 2 mesice? mam spatny svedomi uz ted..
@KriJona píše:
to musis davat do te novorozenecke vlozky, tam ma nozky skrcene jakoby pod sebou, bez novor. vlozky az tak od 4 mesicu nejdriv
Já to s vložkou zkoušela.
Ona tam nemá mít ty nožky roztažené okolo mého těla?
@KriJona no já si právě myslim, že jak ho zavineš tak se uklidní…
jako nefunguje to 100% ale pro mnoho dětí ano a usínají takhle raz dva ![]()
najdi si na netu zavinutí dle Karpa ![]()