Miminko křičí po koupání

231
24.8.12 21:03

Miminko křičí po koupání

Ahoj maminky, potřebuji zjistit, jestli má některá z vás podobnou zkušenost nebo jestli někdo netuší, jak na to. Náš 9týdenní synek má rád koupání a vodu, s tím u něj není problém. Od příchodu z porodnice koupeme v kyblíku a malý je spokojený. Ale jen do té doby, než ho vytáhnu a začnu sušit. To propuká v hrozný pláč až jekot, až se bojím, že se nestihne ani nadechnout. Zkoušeli jsme snad všechno - být ve vodě dýl, krátce, teplejší, studenější voda, vytápěli jsme koupelnu až na 26 stupňů, aby mu nebyla zima, balili do osušky, mazali krémem, olejem… ale když prostě zjistí, že je na osušce, tak začne křičet. Říkala jsem si, jestli je tak spokojený ve vodě, že pak ten křik je kvůli tomu, že jsme ho z ní vytáhli. Nevíte některá, co by se dalo dělat? Zkoušeli jsme odpoutávat pozornost, ale zatím nic nepomohlo. Chtěli jsme s malým chodit plavat, ale jestli bude po každém koupání křičet, tak to asi vzdáme. Budu ráda za každou radu, nebo jen ujištění, že v tom nejsme sami. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6230
24.8.12 21:09

My jsme to měli stejně. Od malička jsme koupali v kyblíku a malej v něm byl hrozně spokojenej. Ale jakmile jsme ho vyndali z vody, tak nastal řev, který přestal až když malej dostal flašku do pusy. Radu ani povzbuzení nemám, ale našemu prckovi je 14 měsíců a po vyndání z vody při koupání řve ještě pořád.
Ale chodili jsme s ním i plavat a tam to s ním bylo naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
24.8.12 21:10

Je to zima. Pamatuju si to z dětství a syn 2 měs. to dělá taky. Co nejrychleji zabalit suchého do deky. Malýho vytahuju z vany na svý tělo a na těle utírám, hned měním za suchou osušku a ještě do deky. Přitom utěšuju. Pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
24.8.12 21:12

Naše malá to dělávala protože zjistila, že po koupání bude večeře, takže mámo fofrem už chci něco do čumáčku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
24.8.12 21:12

Ahoj. Náš Dani dělal to samé. Ve vaničce hrozná spokojenost, ale potom křičel jak tur. Nic jsme s tím nedělali, s tím se ani nic udělat nedá, jak už jsi zjistila ;) Časem ho to přešlo, ale už nevím, jak dlouho to trvalo… Takže vydrž, on přestane :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
24.8.12 21:13

Aky jsme to tak měli :lol: Asi se mu tam moc líbí a pak ho najednou někdo vytáhne z toho příjemného prostředí. Kdo ví, třeba se jim vybaví ta hrůza - porod :mrgreen:
Postupně se to začalo zlepšovat, teď už neřve, jen se tak radostně mrská, že mám strach aby mi nevypadl. Taky pomůže když mu dám nějkou hračku do vany a tu si pak bere s sebou „ven“.
Plavání a vodu miluje, tak žádn strach, ještě se to změní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
24.8.12 21:15
@dada12 píše:
Je to zima. Pamatuju si to z dětství a syn 2 měs. to dělá taky. Co nejrychleji zabalit suchého do deky. Malýho vytahuju z vany na svý tělo a na těle utírám, hned měním za suchou osušku a ještě do deky. Přitom utěšuju. Pomáhá.
:palec: Tak my to měli (a máme) do dnes. A co radila kdysi moje prababička mojí mámě nahřát polštář a po koupání strojit tam. Já to zkusila a super.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
24.8.12 21:15

Náš malý taky řval při sušení. U nás to bylo hladem a únavou. A má to do teď, hodinu před koupáním spořádá 200ml kaše a stejnę pak vypije ještě v postýlce dalších 150ml UM a to jinak moc nejí. Prostě mu v té vodě vyhládne. Takže u nás je sušení a mazání jen taková rychlovka a pak láhev a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
24.8.12 21:16

Měli jsme to samé, časem to prostě přešlo. U nás jsem myslela, že je to hlad, protože jsme koupali hladovou, protože děsně blinkala.
Plaváčka se neboj, tam jsou děti ve vodě dlouho a je to jiné prostředí.

Příspěvek upraven 24.08.12 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.8.12 21:16

Mě teda ročák řve jak šílenej a je to tím, že se mu ve vodě líbilo. Dává to najevo dost jasně, snaží se skákat z přebalováku zpět do vany :mrgreen: Řeším to tak, že ho v koupelně jen zabalím do nejnutnějšího a odnáším do ložnice nebo obýváku, kde má nové podněty a zapomene, že chtěl být ještě ve vaně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
24.8.12 21:20

Jak někdo psal, u nás to byl taky hlad a tak jsem dával prso před a pak po koupání a nyl klid:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.12 21:26

Mě 20 měsíční řve po vyndání kolikrát ještě taky, prostě je to kachna :) musím ho koupat minimálně 20 minut, jinak řve jak šílenej.
Ale na plavání jsme chodili a tam při odchodu z bazénu nikdy nebrečel. Asi se nechtěl ztrapnit před ostatníma :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2691
24.8.12 21:35

Podle me je to ta zima, nas 7mi tydenni syn rve po kazdym vytazeni z vany taky a kdyz ho utiram, ma fakt zachvat, honem osusim, obliknu, vrazim prso a je klidek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
24.8.12 21:44

Naše malá (3 měsíce), taky po vyndání z vany brečí. Teda ne hned. Jak je v osušce a v náručí, tak dobrý, ale jak jí rozbalím a jdeme mazat, tak začne řev, který se ale klidným mluvením a jemnou masáží při mazání uklidní. Pak jí ještě chvíli nechávám ležet nahatou a teprve pak oblíkám a krmím. Myslím, že je to logické. Je jim zima a navíc voda je jim blízká, takže se jim nelíbí, když je člověk vyndá. Jediné urychlení se snad dá udělat s tím olejem - tj. dát ho přímo do koupání a pak už nemazat, jen rychle obléknout a nakrmit.

Starší (17 měsíců) vodu zbožňuje a při vyndavání z vany neprotestuje. Prostě spolupracuje - sama se mydlí, máčí si hlavu, pak balíme do osušky, máváme do zrcadla, necháváme jí zhasínat a jdeme řádit do ložnice, tam teprve asi po 10 minutách čistíme zuby, oblékáme a jde spát. Zvykla si na přesný režim a úžasně jí to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
24.8.12 22:42

Petri, u nás to bylo tak, že jsem ji kolikrát vzala do osušky, ani pořádně neosušila a šupajdili jsme pod deku, aby se u prsa (jak jinak) uklidnila… Prso před koupáním, prso hned po koupání (až pak oblíkání) a byl klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí