Miminko křičí po koupání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
362
24.8.12 21:44

Naše malá (3 měsíce), taky po vyndání z vany brečí. Teda ne hned. Jak je v osušce a v náručí, tak dobrý, ale jak jí rozbalím a jdeme mazat, tak začne řev, který se ale klidným mluvením a jemnou masáží při mazání uklidní. Pak jí ještě chvíli nechávám ležet nahatou a teprve pak oblíkám a krmím. Myslím, že je to logické. Je jim zima a navíc voda je jim blízká, takže se jim nelíbí, když je člověk vyndá. Jediné urychlení se snad dá udělat s tím olejem - tj. dát ho přímo do koupání a pak už nemazat, jen rychle obléknout a nakrmit.

Starší (17 měsíců) vodu zbožňuje a při vyndavání z vany neprotestuje. Prostě spolupracuje - sama se mydlí, máčí si hlavu, pak balíme do osušky, máváme do zrcadla, necháváme jí zhasínat a jdeme řádit do ložnice, tam teprve asi po 10 minutách čistíme zuby, oblékáme a jde spát. Zvykla si na přesný režim a úžasně jí to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
24.8.12 22:42

Petri, u nás to bylo tak, že jsem ji kolikrát vzala do osušky, ani pořádně neosušila a šupajdili jsme pod deku, aby se u prsa (jak jinak) uklidnila… Prso před koupáním, prso hned po koupání (až pak oblíkání) a byl klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
24.8.12 22:45
@Starrky píše:
My jsme to měli stejně. Od malička jsme koupali v kyblíku a malej v něm byl hrozně spokojenej. Ale jakmile jsme ho vyndali z vody, tak nastal řev, který přestal až když malej dostal flašku do pusy. Radu ani povzbuzení nemám, ale našemu prckovi je 14 měsíců a po vyndání z vody při koupání řve ještě pořád.
Ale chodili jsme s ním i plavat a tam to s ním bylo naprosto v pohodě.

Hele Starrky. řešila jsem úplně stejný problém, že náš taky 14-měsíční terorista řve jak tur, když ho beru z vany. Manžel mi poradil neuvěřitelně jednoduchou fintu a musím říct, že fakt funguje. dřív jsem Matýska vytahovala z vody, od hraček. teď, když si hraje, vypustím vodu a nechám ho tam pořád sedět. až voda zmizí, tak mu řeknu, že vodička není, on ručičkou zkouší, jestli jako fakt NEE a bez násilí se nechá vzít a odnést. zkus to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.12 22:47

@Cobruska tohle u nás fungovalo chvíli, teď tam sedí a řve že chce tu vodu znovu napustit :zed: Takže ho musím nechávat tak dlouho, dokud si sám nezačně uklízet hračky, většinou 20 minut.

• Citovat
  • Upravit
4275
24.8.12 22:48

Mě 5týdenní prcek taky řve jak tur, pomohlo až když bylo v koupelně (pro nás vražedných) 31°C 8o to si lebedil a byl moc spokojenej. od té doby nahřívám osušku na topení a všechno dělám ve vytopené koupelně (máme asi tak rozměru panelákové, takže vše od vysvlečení, přes vážení, koupání, mazání až po oblečenía zabalení do deky v pidikoupelně je celkem organizační oříšek a úkol hodný chobotnice, ale stojí to za to spokojený miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
24.8.12 23:10

Po vyndání z vany to u nás vypadá jak vraždění neviňátek :roll: A není to tím, že by nechtěla z vody, začíná řvát v momentě, kdy ji začnu utírat. Z duše to nesnáší, hlavně obličej a trup. Stejně tak oblíkání čehokoliv přes hlavu, mazání krémem :zed: A v panelákový koupelně to je fakt koncert. Čekám, kdy zaklepe sociálka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
24.8.12 23:26

Náš prcek to v tomhle období dělal taky. Ve vaně pohoda a při sušení a oblékání začal vždycky brečet a utichl až při kojení. Měl totiž naučené, že hned po koupání baští a ten interval mezi tím - oblékání - ho asi štval, tak to takhle dával najevo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
24.8.12 23:52

@lucenka No tak to jsi mě nepotěšila :mrgreen: snad to u nás bude fungovat i nadále…už tak je to mazec, nechce se oblékat, dát plínku…a kdyby u toho ještě řval??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.8.12 07:40

U nas to byla zima a hlad. Po koupani vyhladne:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.8.12 08:13
@Cobruska píše:
@lucenka No tak to jsi mě nepotěšila :mrgreen: snad to u nás bude fungovat i nadále…už tak je to mazec, nechce se oblékat, dát plínku…a kdyby u toho ještě řval??

tak on naštěstí řve jenom v koupelně. Takže mu dám župan a jdeme do ložnice, kde se nechá v klidu obléknout.

• Citovat
  • Upravit
362
25.8.12 17:41

@lucenka My někdy uklízíme hračky spolu, to je pro ní signál, že bude konec, ale hlavně jí baví mydlení, takže mi pomáhá a pak už se sama dožaduje osušky. Obvykle koupeme 10-15 minut (Káje je 17 měsíců).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
25.8.12 21:43

Holky, děkuju za rady a za ujištění, že v tom nejsme sami. Určitě něco z toho vyzkoušíme. A když nic nepomůže, tak holt budeme koupat jen 2× týdně a tu chvilku řevu vydržíme (manžel raději odchází z koupelny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
25.8.12 21:54

U nas byl stejny problem, mala po vyndani rvala snad od narozeni.Kdy to preslo, to si uz presne nepamatuju. U nas skvele zabrala jedna vec, ale jsou nutni 2 lidi na koupani :lol: A to fén. Jak jsme ji vyndali z vody, tak jsme zapnuli fen a foukali na ni teply vzduch, myslim, ze to melo dvoji ucinek - nemuseli jsme vytapet koupelnu jako saunu a pak ten zvuk, vlastne takovy bily sum. Hned byla sucha, nervala a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666mondulka
26.8.12 12:50

My Matyáška uklidňujeme ihned masáží celého tělíčka po koupání a jak oblékáme, tak aby neplakal kapeme vigantol a espumisan. Malý se na to hrozně těší. Je to náš rituál a hlavně už u toho nepláčeme :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
362
26.8.12 12:54

@Petri85 Když byla Kája malá, tak jsme taky koupali jen dvakrát max. třikrát týdně. To samé teď s Verčou. Každý den jsme začali koupat až když Kája seděla a já jí pořídila do vany sedátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí