Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
vím, že je tady podobných témat více, ale jistota je jistota. Dnes večer jsem malé objevila velký hnusný hlen na plence a včera, také večer, měla trošičku nazelenalou stolici. Předtím se nic podobného nestalo. Je plně kojená. Četla jsem, že se může jednat o alergii na mléčnou bílkovinu, ale já jsem nic zvláštního mléčného neměla. Kefír a jogurty jím od jejího narození a zatím žádné problémy nebyly. Jsem teď nastydlá a jediné, co mi trošku pomáhá je vincentka - může to být tím, že ji piju? Nebo jsem měla trošku oříškové čokolády - taky možnost? Malá se teď vyprazdňuje hodně často, i 6 x za den, tak mě napadlo, že to může být i tím… Nevim, už se chytám každé možnosti. Jsem plašan, tak bych chtěla být v klidu. Díky a přeji hezký víkend.
Ahoj nemusí to nic být. Jsou vedra. Ty hodně piješ miminko taky tak je možné že pije hodně předního mlíka a pak to trošku zlobí. Každopádně kdyby něco k doktorce.
Náš malej to občas taky mívá, může to být prý reakce když sníš něco sladkýho (já se teda sladkým láduju fakt hodně
) a občas tam hlen má, zelenou mívá spíš když pije častěji a víc to přední mlíko (hlavně teď jak jsou ty horka pije častěji), takže to nejspíš nic nebude, já z toho byla vyplašená ze začátku, teď už to moc neřeším..
Ahojky, my jsme to měli taky, upravilo se to asi v 5 měsících. Nic to nebylo.
Taky jsme to meli, dr nasla ve vyteru klebsielu, s kterou se pry nic nedela, zmizelo to samo, zpetne taky myslim, ze to bylo vedrama
Ahoj kojis takze nazelenala stolíce muze byt uplne v klidu a ten hlen tam muze byt z rymy i malicke, ktere si nevsimnes.Mimi to jeste nedokaze vysmrkat tak to jde dolu. kazdopadne kdyby se pridaly horecky nebo to mel i zitra radsi bych k mudr.sla
Nechci strašit, ale naše mladší měla taky ve 4měsících stejné příznaky - stolice s hlenem, častější, někdy zelená a ona to byla nakonec salmonela!! (Taky byla jen na mlíku) Nikdo jiný v rodině nic, všichni jsme měli výtěry negativní!! Prý na ni musel někdo sáhnout s bacilem na ruce
Pak jsem byla chvilku za hysterku, která nedovolí na dítě do kočárku ani sáhnout!!! Raději si zajdi k doktorce.
PS: malá nebyla ani hospitalizovaná, nebylo to silné, ani se naštěstí neodvodňovala, brala na to Hylak (to byl vždycky boj to do ní dostat) a taky jsme dostali na recept nějaké speciální mléko (v prášku) pro dietní režim. Název už nevím.
Díky za reakce. Ta salmonela mě teda vyděsila. Ale posledních 14 dní, co byly ty vedra, tak s malou chodím jen na zahradu a nikdo jiný mi na ní nesahal…
Ahoj maminky,
potřebuji vaši radu. Syn ma bez tydne 4.mesice. Je od začátku na UM. Asi 14 dni jsem teda kojila, ale stejne jsem prikrmovala. Mame Nutrilon. Vše bylo v pořádku.
Asi před 14 dny se objevila řídká stolice a jsou v ni hleny. Ten samy den mel manžel nějakou střevní virozu. Měl průjem a zvracel. Postupně jsem to chytla já, bohudik jen průjem a starší syn zvracel. Nic víc se nedělo. Bohužel mimis ma ten hlen pořád. Vždycky se to na jeden den uklidní a pak znova. Kaká tak 3× denně, ne nějak velké množství. Ráno to bývá v pořádku, spíše kaše. Přes den řidší s tím hlenem. Barva stejná, zápach stejný. Dneska mi teda nedopil ani jedno mlíčko. Papá tak 180. Dneska tak 60 nechával.
Jinak přibírá, směje se, je spokojený. Co myslíte, že by to mohlo být? Mám to řešit? Děkuji za rady a názory
Jinak prospívá dobře. Přibírá, směje se