Střídavá péče o kojence

82
25.8.12 12:46

Střídavá péče o kojence

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak je to se střídavou péčí u 6 měsíčního mimča. S přítelem nejsme sezdaní, jen spolu žijem. Byldíme u mých rodičů, ale on zde trvalé bydliště napsané nemá (má jej u jeho rodičů). V RL je uveden jako otec. Máme spolu 6ti měsíční holčičku. Už není kojena, je na UM a příkrmech. Vztah s ním mě nevyhovuje, není schopný mi pomáhat, chodí do práce, pak s kamarády a večer se vrací domů. Malou vůbec nevidí, odmítá ji pohlídat atd. Na to nemám sílu. Tak bych se chtěla zeptat, jaký by měl nárok na střídavou péči v případě, že bychom se rozešly.
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27265
25.8.12 12:49

Podle mě u takhle malého dítěte střídavá péče nejde, pokud si jí důrazně nežádají oba rodiče, ale třeba někdo poradí fundovaněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
25.8.12 12:50

Absolutně žádný…minimálně do tří let ti žádnej soud střídavku nepřiklepne a on pokud má zdravej rozum by s tím ani nepřišel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.12 12:50

Já mám devíti měsíční a zajímá mě to samé - jen já kojím ještě. Mám to samé :zed: vč. financí mě to zajímá… Vycucat co nejvíc… :P

• Citovat
  • Upravit
colafit
25.8.12 12:57
@Anonymní píše:
Já mám devíti měsíční a zajímá mě to samé - jen já kojím ještě. Mám to samé :zed: vč. financí mě to zajímá…Vycucat co nejvíc:P
:roll: :roll:
  • Citovat
  • Upravit
17014
25.8.12 13:37
@Anonymní píše:
Já mám devíti měsíční a zajímá mě to samé - jen já kojím ještě. Mám to samé :zed: vč. financí mě to zajímá… Vycucat co nejvíc:P

Ty jsi neskutečně trapná, alespoň že jsi tak „chytrá“ a píšeš anonymně 8o :poblion: Jinak zakladatelko ne, střídavou péči mu nikdo nedá když s tím nebudeš souhlasit. Ta se dává až u starších dětí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
25.8.12 13:45

Jestliže o malou budete chtít pečovat oba ve střídavé péči, tak vám v tom soud nezabrání, vy si můžete dělat co budete chtít, i kdyby vám soud střídavou péči nepovolil (není v silách soudu kontrolovat všechny rodiče jak často kdo dítě má). Jestliže ale jeden z vás se střídavou péčí nebude souhlasit, soud pravděpodobně střídavou péči v takovém věku nenařídí. Ale nikde není psáno, že by teoreticky nemohl - zakázáno to není - vždy by se mělo rozhodovat v zájmu dítěte a kdyby náhodou soudce dospěl k tomu, že půlročnímu dítěti střídavá péče vyhovuje, tak teoreticky střídavka bude. Prakticky si ale takové rozhodnutí neumím představit, takové rozhodnutí je podle mého vždy v rozporu se zájmem dítěte a bylo by lehce napadnutelné odvoláním. Pravděpodobnost střídavky u takového miminka mě přijde velmi velmi nereálná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
25.8.12 14:18

Děkuji mooc za Vaše rady :-) Měla jsem strach, aby mi nemohl malou vzít a odejít i s ní nebo aby si ji bral, jak se mu zachce. Sice on moc zájem o ni nejeví, ale jeho matka by ho k tomu nutila, už jen proto, aby s ní mohla být ona. Malá je na mě závidlá, jelikož jsem s ní neustále jen já a nedokážu si představit, že by jsme měly být od sebe :,( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
25.8.12 14:21
@ivanka5 píše:
Děkuji mooc za Vaše rady :-) Měla jsem strach, aby mi nemohl malou vzít a odejít i s ní nebo aby si ji bral, jak se mu zachce. Sice on moc zájem o ni nejeví, ale jeho matka by ho k tomu nutila, už jen proto, aby s ní mohla být ona. Malá je na mě závidlá, jelikož jsem s ní neustále jen já a nedokážu si představit, že by jsme měly být od sebe :,( :srdce:

chci ti popřát hodně sily a at to máš vše rychle vyřízené. :kytka:

Příspěvek upraven 25.08.12 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
25.8.12 14:21
@Anonymní píše:
Já mám devíti měsíční a zajímá mě to samé - jen já kojím ještě. Mám to samé :zed: vč. financí mě to zajímá… Vycucat co nejvíc… :P

pane jo. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
soslik1
25.8.12 14:23

Tak to vůbec není pravda - bohužel. Znám několik lidí, kterým soud uznal střídavku už ve 2 letech.

@malamamca píše:
Absolutně žádný…minimálně do tří let ti žádnej soud střídavku nepřiklepne a on pokud má zdravej rozum by s tím ani nepřišel
  • Citovat
  • Upravit
82
25.8.12 14:23
@pandora píše:
chci ti popřát hodně sily a at to máš vše rychle vyřízené. :kytka:Příspěvek upraven 25.08.12 v 14:22

Děkuji moc :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
25.8.12 14:25
@Anonymní píše:
Já mám devíti měsíční a zajímá mě to samé - jen já kojím ještě. Mám to samé :zed: vč. financí mě to zajímá… Vycucat co nejvíc… :P

doporučuji ti co nejrychreji najít dalšího blba co ti udělá dítě a do roka si zase finančně polepšíš :zed: :zed: je to vůbec možný, co mezi námi chodí za lidi???

• Citovat
  • Upravit
soslik1
25.8.12 14:31

Zakladatelko, aktuálně řeším taky střídavku - soudně - u 13měsíční dcery a tatínek má celkem velkou šanci, že se střívkou uspěje a vůbec není důležité, že jsem zralá, milující, pečující maminka. Dnes je jiná doba a střídavka je teď velký hit, soudci hodně vycházejí tatínkům v tomto směru vstříc. Pokud vážně uvažuješ o rozchodu a střídavku nechceš, jednej co nejdřív, za půl roku/za rok už by mohlo být pozdě. Cca do roka věku dítěte je nejdůležitější mamča, až po roce se dítě čím dál více fixuje i na otce. A pokud je to jen trošku možné rozkojit se, snažila bych se o to. Každopádně ve vašem případě v tuhle chvíli podle mě (a to jsem toho od soc. pracovnic, advokátky, lékařky, atd vyzvěděla hodně) je u vás střídavka pasé. Ale jednej co nejdřív. Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
111
25.8.12 14:31

Moc nechápu… to si představuješ jak?? týden u Tebe a týden u něho a když u něho, tak si to jak on zařídí s prací? U Tebe předpokládám, že jsi na MD. To by ji dál do jestlí? To by Ti nebylo líto??? moc Tě nechápu je to malej drobek a maminku potřebuje! Ani nechápu - přítel nejeví moc zájem a střídavou péčí dosáhneš, že ho začne jevit protože musí??? Není lepší si promluvit a problém vyřešit jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí