Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alice82 píše:
Moc nechápu… to si představuješ jak?? týden u Tebe a týden u něho a když u něho, tak si to jak on zařídí s prací? U Tebe předpokládám, že jsi na MD. To by ji dál do jestlí? To by Ti nebylo líto??? moc Tě nechápu je to malej drobek a maminku potřebuje! Ani nechápu - přítel nejeví moc zájem a střídavou péčí dosáhneš, že ho začne jevit protože musí??? Není lepší si promluvit a problém vyřešit jinak?
Promluvit…nevím jak, když s něm není řeč.
Jenom ještě dodatek, v případě, že je schválena střídavá péče, zaniká mamince z poloviny nárok na mateřskou - praxe je taková, že jeden měsíc (či čtvrtletí to je na dohodě manželů) žádá o mateřskou ten a další období rodič druhý.
@soslik1 píše:
Jenom ještě dodatek, v případě, že je schválena střídavá péče, zaniká mamince z poloviny nárok na mateřskou - praxe je taková, že jeden měsíc (či čtvrtletí to je na dohodě manželů) žádá o mateřskou ten a další období rodič druhý.
I když manželé nejsme a nebyly jsme vzítí?
Mateřskou nemám, mám jen rodičovský příspěvek.
@ivanka5 píše:řekla bych že se to neodvíjí od manželství, ale o poloviční starost o dítě při střídavce -takže i rodičák půl na půl
I když manželé nejsme a nebyly jsme vzítí?Mateřskou nemám, mám jen rodičovský příspěvek.
No jasně, taky nejsme s bývalým partnerem svoji. Byla jsem se přímo na to ptát a potvrdila mi to i sociální pracovnice. Měla jsem na mysli rodičovký příspěvek…
@ivanka5 píše:
I když manželé nejsme a nebyly jsme vzítí?Mateřskou nemám, mám jen rodičovský příspěvek.
Ty jsi si asi nevšimla, že ona střídavku nechce, ale bojí se rozejít s partnerem, aby nechtěl střídavku on, viď?
@Alice82 píše:
Moc nechápu… to si představuješ jak?? týden u Tebe a týden u něho a když u něho, tak si to jak on zařídí s prací? U Tebe předpokládám, že jsi na MD. To by ji dál do jestlí? To by Ti nebylo líto??? moc Tě nechápu je to malej drobek a maminku potřebuje! Ani nechápu - přítel nejeví moc zájem a střídavou péčí dosáhneš, že ho začne jevit protože musí??? Není lepší si promluvit a problém vyřešit jinak?
@colafit píše:
Ty jsi si asi nevšimla, že ona střídavku nechce, ale bojí se rozejít s partnerem, aby nechtěl střídavku on, viď?
Ano, přesně tak ![]()
@ivanka5 píše:
Ano, přesně tak
tak to velký pardón!!! když zájem nejeví tak těžko bude chtít střídavku to by byl padlej na hlavu ne??
@ivanka5 píše:
Promluvit…nevím jak, když s něm není řeč.
a co mu ukazovat, že se máš strašně dobře a že ho vůbec nepotřebuješ? zahrát „divadlo“ a třeba se chytne, že to není normální…
Ahoj, myslím, že nemá žádnou šanci. Nedávno jsem řešila něco podobného - jen s tím rozdílem, že dcerce bylo v té době cca 11 měsíců. Já jsem přítele vyhodila, on se vrátil ke své matce. Když jsem podala návrh na svěření dcery do mojí péče, tak on si podal návrh na střídavku. Mě i jeho navštívil soc. pracovník a kouknul se jaké mám zázemí pro dcerku. No u nás si bývalý přítel podkopal větve sám svou výpovědí, ale soc. pracovník říkal, že bez ohledu na to, by nedoporučil takhle malé dítě dát do střídavé výchovy. A soudkyně se s tím stotožnila. že takhle malé dítě má být u mámy a mít jedno hlavní výchovný prostředí. Ničeho se neboj, střídavou výchovu mu určitě nedají.
Jen jestli ti můžu poradit, jestli chceš rovnou i vyřešit jak často by případně dceru vídal, napiš si to hned do žádosti o výživné a svěření dítěte do tvé péče.
Kdyby jsi potřebovala poradit s čímkoliv, tak mi klidně písni SZ. Já tohle všechno prožila v dubnu a v květnu a ráda poradím ![]()
@monika32 píše:
Ty jsi neskutečně trapná, alespoň že jsi tak „chytrá“ a píšeš anonymně![]()
Jinak zakladatelko ne, střídavou péči mu nikdo nedá když s tím nebudeš souhlasit. Ta se dává až u starších dětí
s tou druhou částí nesouhlasím…pokud soc. pracovníci a soud shledá, že pro dítě je to lepší, není problém nařídit střídavou výchovu i u půlročního dítěte. to mi řekl soc. pracovník i soudkyně letos v květnu ![]()
Ano logicky to člověka nenapadne, na druhou stranu, nevíte, co je schopnej ješitnej chlap, jehož hrdost ponížíte tím, že se rozejdete VY s NÍM
. Bojovat o dítě je jedním z možných prostředků, jak se mstít a ubližovat tak mamince ![]()
@Alice82 píše:
tak to velký pardón!!! když zájem nejeví tak těžko bude chtít střídavku to by byl padlej na hlavu ne??
@El-Brno píše:
Jestliže o malou budete chtít pečovat oba ve střídavé péči, tak vám v tom soud nezabrání, vy si můžete dělat co budete chtít, i kdyby vám soud střídavou péči nepovolil (není v silách soudu kontrolovat všechny rodiče jak často kdo dítě má). Jestliže ale jeden z vás se střídavou péčí nebude souhlasit, soud pravděpodobně střídavou péči v takovém věku nenařídí. Ale nikde není psáno, že by teoreticky nemohl - zakázáno to není - vždy by se mělo rozhodovat v zájmu dítěte a kdyby náhodou soudce dospěl k tomu, že půlročnímu dítěti střídavá péče vyhovuje, tak teoreticky střídavka bude. Prakticky si ale takové rozhodnutí neumím představit, takové rozhodnutí je podle mého vždy v rozporu se zájmem dítěte a bylo by lehce napadnutelné odvoláním. Pravděpodobnost střídavky u takového miminka mě přijde velmi velmi nereálná.
přesně tak…
![]()
@ivanka5 píše:
Děkuji mooc za Vaše radyMěla jsem strach, aby mi nemohl malou vzít a odejít i s ní nebo aby si ji bral, jak se mu zachce. Sice on moc zájem o ni nejeví, ale jeho matka by ho k tomu nutila, už jen proto, aby s ní mohla být ona. Malá je na mě závidlá, jelikož jsem s ní neustále jen já a nedokážu si představit, že by jsme měly být od sebe
![]()
tak teď mám pocit jako kdyby jsi popisovala situaci u nás
úplně vím jak se cítíš…
přesně takhle to bylo u nás…
@soslik1 píše:
ale s rodičákem je to jinak…na tohle jsem se ptala na sociálce…záleželo by na nich jak se domluví kdo bude pobírat rodičák, zda matka či otec dítěte