Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak to je přesně jako u nás. Taky mám syna nedonošeného o 3 měsíce, nyní už je mu 8 let
A přesně v tomto období začínal odmítat mléko. Taky jsem zkoušela více značek a nepomohlo to. Měl Nutrilon, pak Nutrilon Omneo, Bebu a nic nechtěl. Navíc jsem ho ještě kojila, ale více byl na příkrmech. Kojení ale taky nechtěl. Mudra navrhla příkrmy. Takže jsme v tomto věku museli najet na příkrmy. Nic jiného nezbývalo, jelikož třeba po celé noci vypil UM 20-30!Takže jsme začínali mrkvičkou na oběd, pak večer kaši, dopoledne přesnídávku. A musím napsat, že příkrmy jedl velice ochotně. Že je měl takhle brzo jsem neřešila. U nás se odečítali 3 měsíce, takže jsme s příkrmy začali vlastně v 1 1/2 měsíci. ![]()
A nemá třeba jenom žízeň? Taky jsou různé koliky. Ty bývají do půl hodiny po krmení a děti pak nechtějí kvůli tomu mléko pít. My jsme doma měli něco podobného. V tom mě napadá, že nemusí vyhovovat savička u lahvičky. My jich vystřídali a až jsme došli té poslední, byl klid ![]()
Syn třeba v pohodě pil čaj, ale mléko nee..Vždy u krmení jsem se doslova modlila aby něco vypil. A překvapil mě první příkrm, všichni zírali s úžasem, jak syn v tomto útlém věku předpisově polykal a mlaskal, doslova si tu mrkev vychutnával. Na poprvé dostal půl skleničky a velký řev, chtěl ještě
Kaši jedl také dobře, jen to mléko ne ![]()
No začala jsem mu dávat méně čaje, ale podle mě je to dost, dávám 40ml 3× denně, myslim si že to stačí, že by mi pak papal ještě míň. No mě taky napadly jedině příkrmy, myslíte že by mu to nemohlo uškodit? Korigovaně by mu bylo 2 a půl měsíce, ale je fakt že pozadu není v ničem a od začátku krásně papal, já mám pocit že mu to nechutná pořád jen mlíko, že ho to nebaví ![]()
To je asi nějáké období taky jsme ho měly ale já kojila ale MM nechtěl až po pár týdnech zase pil normálně a plakal i u toho, ale mýval hodně bolení bříška tak možná i proto no nevím s těma příkrmama ale když už nic jiného nezbude tak přeci ho nenecháš hlady nebo zkus udělat krupičku ale jen z vody nebo UM uvidíš
@Anonymní píše:
No začala jsem mu dávat méně čaje, ale podle mě je to dost, dávám 40ml 3× denně, myslim si že to stačí, že by mi pak papal ještě míň. No mě taky napadly jedině příkrmy, myslíte že by mu to nemohlo uškodit? Korigovaně by mu bylo 2 a půl měsíce, ale je fakt že pozadu není v ničem a od začátku krásně papal, já mám pocit že mu to nechutná pořád jen mlíko, že ho to nebaví
Kašli na mililitry a rozdělení během dne. Prostě mu dej sem tam cucnout. Třeba podle sebe, až půjdeš pít, nabídni mu taky. Kor když je na UM. Ty taky nemáš žízeň jen 3× denně, ale popíjíš celý den
Jukni na kojeni.net Tam někde by mělo být kolik ml denně vůbec nevadí, když mimčo vypije. My dávali celou malou flašku, ale mám pocit, že ve 4měsících už snad i velkou. Jinak jestli i slintá, tak to opravdu můžou být i zoubky. Tekutější stolice pak taky bývá. Co se kaší týče, když se přechází na příkrmy, je lepší nejprve rýžová a to ideálně třeba Hami, Sunarka… U nedonošených dětí obzvlášť. Je totiž ze všech nejstravitelnější. Krupicová se dává až později, zvlášť ta klasická.
Ahoj, potřebuju radu. Mám 4 a půl měsíčního chlapečka a už asi měsíc zlobí s papáním, od M je na UM, nejprve měl Nutrilon, několik týdnů všechno v pohodě, chutnal mu i dobře kakal, pak najednou začal mít průjem a mlíčko nechtěl papat a bylo vidět že mu nejede, tak jsme přešli na sunar nutradefence, ten taky nejdřív v pohodě papání i kakání, ale taky mu najednou přestal chutnat, místo 165 na dávku papal jen 90,jen když byl nejvíc hladový, pak už to nechtěl a jen to cumlal jako dudlíka a koukal co kde lítá, dokonce mi ručičkou flašku vždycky odpinkl od pusinky, takže mi poradila dětská zkusit zase jiné mlíčko, že příkrmy ještě nesmí jelikož je nedonošený o 2 měsíce, dala jsem mu tedy Bebu, ta mu chutná, ale pak ho najednou něco popadne a řve a řve, přitom má flašku v puse a prostě než začne cumlat tak mu tam musim dlouho rejdit, aby si tedy všiml že jí tam má, pak během jídla ho zase popadne amok a řve, přitom tam ještě má, tak ho nechám odříhnout, ale dál nechce a řve nebo si narve radši du pusy pěstičku. Mlíčko je teplé akorát, savička je taky akorát, ale on to prostě ani nestiskne, vypije mi maximálně 120 5×denně, přitom má pít 150ml/kg/den a má 6,10kg, tak poraďte, není už opravdu čas na příkrmy?