Miminko řve hlady, ale nechce sát

Anonymní
25.8.12 20:59

Miminko řve hlady,ale nechce sát

Ahoj, potřebuju radu. Mám 4 a půl měsíčního chlapečka a už asi měsíc zlobí s papáním, od M je na UM, nejprve měl Nutrilon, několik týdnů všechno v pohodě, chutnal mu i dobře kakal, pak najednou začal mít průjem a mlíčko nechtěl papat a bylo vidět že mu nejede, tak jsme přešli na sunar nutradefence, ten taky nejdřív v pohodě papání i kakání, ale taky mu najednou přestal chutnat, místo 165 na dávku papal jen 90,jen když byl nejvíc hladový, pak už to nechtěl a jen to cumlal jako dudlíka a koukal co kde lítá, dokonce mi ručičkou flašku vždycky odpinkl od pusinky, takže mi poradila dětská zkusit zase jiné mlíčko, že příkrmy ještě nesmí jelikož je nedonošený o 2 měsíce, dala jsem mu tedy Bebu, ta mu chutná, ale pak ho najednou něco popadne a řve a řve, přitom má flašku v puse a prostě než začne cumlat tak mu tam musim dlouho rejdit, aby si tedy všiml že jí tam má, pak během jídla ho zase popadne amok a řve, přitom tam ještě má, tak ho nechám odříhnout, ale dál nechce a řve nebo si narve radši du pusy pěstičku. Mlíčko je teplé akorát, savička je taky akorát, ale on to prostě ani nestiskne, vypije mi maximálně 120 5×denně, přitom má pít 150ml/kg/den a má 6,10kg, tak poraďte, není už opravdu čas na příkrmy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.8.12 21:12

Tak to je přesně jako u nás. Taky mám syna nedonošeného o 3 měsíce, nyní už je mu 8 let :) A přesně v tomto období začínal odmítat mléko. Taky jsem zkoušela více značek a nepomohlo to. Měl Nutrilon, pak Nutrilon Omneo, Bebu a nic nechtěl. Navíc jsem ho ještě kojila, ale více byl na příkrmech. Kojení ale taky nechtěl. Mudra navrhla příkrmy. Takže jsme v tomto věku museli najet na příkrmy. Nic jiného nezbývalo, jelikož třeba po celé noci vypil UM 20-30!Takže jsme začínali mrkvičkou na oběd, pak večer kaši, dopoledne přesnídávku. A musím napsat, že příkrmy jedl velice ochotně. Že je měl takhle brzo jsem neřešila. U nás se odečítali 3 měsíce, takže jsme s příkrmy začali vlastně v 1 1/2 měsíci. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
330
25.8.12 21:12

A nemá třeba jenom žízeň? Taky jsou různé koliky. Ty bývají do půl hodiny po krmení a děti pak nechtějí kvůli tomu mléko pít. My jsme doma měli něco podobného. V tom mě napadá, že nemusí vyhovovat savička u lahvičky. My jich vystřídali a až jsme došli té poslední, byl klid ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
soslik1
25.8.12 21:14

Co zoubky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.12 21:19

Syn třeba v pohodě pil čaj, ale mléko nee..Vždy u krmení jsem se doslova modlila aby něco vypil. A překvapil mě první příkrm, všichni zírali s úžasem, jak syn v tomto útlém věku předpisově polykal a mlaskal, doslova si tu mrkev vychutnával. Na poprvé dostal půl skleničky a velký řev, chtěl ještě :D Kaši jedl také dobře, jen to mléko ne :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.12 21:25

No začala jsem mu dávat méně čaje, ale podle mě je to dost, dávám 40ml 3× denně, myslim si že to stačí, že by mi pak papal ještě míň. No mě taky napadly jedině příkrmy, myslíte že by mu to nemohlo uškodit? Korigovaně by mu bylo 2 a půl měsíce, ale je fakt že pozadu není v ničem a od začátku krásně papal, já mám pocit že mu to nechutná pořád jen mlíko, že ho to nebaví :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3108
25.8.12 21:34

To je asi nějáké období taky jsme ho měly ale já kojila ale MM nechtěl až po pár týdnech zase pil normálně a plakal i u toho, ale mýval hodně bolení bříška tak možná i proto no nevím s těma příkrmama ale když už nic jiného nezbude tak přeci ho nenecháš hlady nebo zkus udělat krupičku ale jen z vody nebo UM uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
25.8.12 23:11
@Anonymní píše:
No začala jsem mu dávat méně čaje, ale podle mě je to dost, dávám 40ml 3× denně, myslim si že to stačí, že by mi pak papal ještě míň. No mě taky napadly jedině příkrmy, myslíte že by mu to nemohlo uškodit? Korigovaně by mu bylo 2 a půl měsíce, ale je fakt že pozadu není v ničem a od začátku krásně papal, já mám pocit že mu to nechutná pořád jen mlíko, že ho to nebaví :nevim:

Kašli na mililitry a rozdělení během dne. Prostě mu dej sem tam cucnout. Třeba podle sebe, až půjdeš pít, nabídni mu taky. Kor když je na UM. Ty taky nemáš žízeň jen 3× denně, ale popíjíš celý den ;-) Jukni na kojeni.net Tam někde by mělo být kolik ml denně vůbec nevadí, když mimčo vypije. My dávali celou malou flašku, ale mám pocit, že ve 4měsících už snad i velkou. Jinak jestli i slintá, tak to opravdu můžou být i zoubky. Tekutější stolice pak taky bývá. Co se kaší týče, když se přechází na příkrmy, je lepší nejprve rýžová a to ideálně třeba Hami, Sunarka… U nedonošených dětí obzvlášť. Je totiž ze všech nejstravitelnější. Krupicová se dává až později, zvlášť ta klasická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí