Jak uspáváte kojené dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
847
26.9.14 14:36

Zdravím, to je takové mile téma, jak ctu Vase příspěvky. My to máme stejně, kojení, chrupkani:-).Když výjimečně chlapeček hned nezabere, zkousim mu číst, to vseliak smejdi po postylce. Když ho četba nudí, zase nakojim z druhé strany a je to:-).Synackovi je pět a půl měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
26.9.14 15:46

Nakojila jsem, položila do postýlky, pohladila a dobrou noc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.9.14 23:18
@martina.se píše:
@zvědavá borůvka pokud máš takhle dítko naučené, tak není moc možností. Můj první usnul pouze u kojení a musela jsem extrémně pomalu pokládat. Mrně usíná naštěstí v pohodě samo v postýlce :think: u prvního nezabíralo nic, ani vyřvání, ani dudlík atd.. Jen trpělivost, počkat, až ho to přejde. Lehla jsem si s nim do postele a čekala, až vytuhne :think:

Dnes jsem to zkusila, nakojila, a pak s ní lehla do postele, že budeme spinkat spolu. Pořád válela sudy a všelijaký koniny a ani po hodině neusla, tak jsem to vzdala a ke spánku ji uchovala v náruči :?

@Lenka512 píše:
@zvědavá borůvka to nevadí, že neusne hned, nech ji v postýlce, ať si tam dělá „co chce“, pokud vyloženě neřve..ona časem usne… :nevim:
Pokud neřve hned, jen co jí dáš do postýlky, tak myslím, že je to na dobré cestě…tak jen zkus začít nějaký rituál, třeba houpat, zpívat jednu písničku a pak dát do postýlky (spací i nespací)…je už velká a chápe, že v postýlce se spí…

Mám písničku, kterou jí zpívám, většinou jak ji dokončím tak usíná. Chápe, že se má spát, ale dnes neusla. Říkáš, že časem usne, jak dlouho bys čekala?

@slavuska1 píše:
Nic nedělej, ona se to naučí sama. časem. držím palce, ať je to brzo. mě se to starší naučil sám od sebe v 18m, mladší doteď ne, a to mu táhne na 3 roky, na noc potřebuje min 6 dní v týdnu uspat kojení, jen výjimečně usne třeba na zemi při hraní :jazyk: :pocitac:
ale tak nehrotím to, říkám si, že školáka už kojením uspávat nebudu :lol:

Taky si myslím, že s tím nic asi nenadělám, že na to dojde sama, že si časem řekne sama jak chce spinkat. Až bude mluvit, tak to bude jednodušší.
Dnes jsem se jí ptala jestli chce spinkat chováním nebo na posteli v leže semnou, tak prstíkem ukázala na postel, ale stejně se jí nepodařilo usnout :nevim:
Ona poslední dobou už snad i protestuje když ji chovám :oops: :lol: teda pokud vyloženě hned únavou neusíná, je to jak kdy. Ale všímám si, že jí to chování už asi přestává brát :think: Nebo to může být i tím, že jsem jí řekla, že se chovají miminka a velký holky spí v posteli jako dospěláci :think:
Co když se nenaučí sama usnout ve školkovém věku, co bude ve školce dělat? Tam se chodilo spát na povel (všechny děcka) - co si pamatuju ze svého dětství.

@majdula1 píše:
Mne to podle tveho popisu pripada jako moc hezke uspavani… zkusila bych omezit to houpani, to je mozna zbytecne, neusne ti normalne vleze v posteli jen u prsa?Ja takhle uspavala jeste pred par dny (bohuzel ted se mi ztratilo mliko a uz jsou opravdu velci, tak jim to nevadi) a nemenila bych, byli tuzi vzdy do minuty, napili se, odpadli, spali. Bez kriku a vztekani, zvlast v tom roce-dvou. Proc resit a menit neco, co dobre funguje?

Když je už hodně unavená, nebo když je noc a tma tak v leže na posteli u prsa i usne. Ale je to jak kdy. Třeba dnes se mi to nepodařilo.
Poslední dobou jsme už cca třikrát usínaly (ona) tak, že ležela na mě položená bříškem, hlavu opřenou o mou paži a dudlala prso.

@alisekR
Já s tebou souhlasím, také se mi příčí nutit dítě spinkat takto, kdy až brečí a chytá hysterii. Raději zkouším postupně to a to a uvidí se, nějak to bude.
Však se děcko nenechá chovat do puberty :P Ono to musí nějak přece odeznít věkem :)

@Radule 03 @budi
Já u toho uspávání sedím na posteli, u toho se pohupuji :)
Ale ta záda… Dokonce mám pocit, že děložní čípek není úplně vzadu jak by měl být. Gynekoložka mi dala jen nějaký leták na cviky, ale ten jsem zahodila, jsem líná cvičit :oops: Tak nějak doufám, že se to spraví samo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
26.9.14 23:35

Ahoj holky. Mala ma 10 mesicu a usina sama v postylce. Tento mesic jsem odbourala i nocni kojeni a budi se mi az k ranu. Davala jsem ji spat do postylky od narozeni. Davam ji spat mezi 19-20 hod. Dam ji veceri, vykoupu, nakojim, polozim ji do postýky, reknu dobrou noc, pohladim ji a odchazim. Po chvili ji jdu zkontrolovat a spi. Ze zacatku taky knourala, ale nesla jsem k ni a pochopila, ze to nema cenu. Stejne tak jsem odbourala nocni kojeni. Driv jsem k ni utikala vzdy, kdyz se ozvala, ale pak jsem pockala a ona prestala a zase usnula. No, a dnes se mi budi kolem 6.00, nakojim a zase usne cca do 8.00. Je to vse zvyk. Neco jineho je, pokud rostou zuby nebo prijde nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
27.9.14 13:17

Naše malá přes den také usne jen při kojení. Je jí 10m. V noci se to podařilo odbourat sunarem. Po koupání jí dám do zidlicky a vypije si sunar, a pak jsem spát. Vubec ji prso nenabizim. Při lampicce pomazlim, prohlédneme pár obrázků a po cca 15 min. zhasnu a jde se spát. Jinak by lezla po postylce třeba i hodinu. Prikryju a už na ni nesaham. Usne sama po pár minutách. A postylku má u naší postele s jednu postranici jsme sundali. Je to pohodlnější pro noční kojení. Budí se tak 2~3× za noc. :-) nechali jsme ji od mala v posteli s námi, a taky to postupně řešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
27.9.14 14:48

@Silia
Zkusit to můžu, máte to hezky zařízený :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
28.9.14 23:32

@zvědavá borůvka - no, prave naopak - plavu v tom a snažím se aspoň o nějakou rozumnou cestu. Malá se totiž začala v noci budit tak, ze si sedne a následně leze zmateně na všechny strany. V postylce zavřená byt nechtěla a já nemám srdce ani nervy nechat ji vybrecet, jak radí moudré knihy. :-). Takže sundana bočnice z postylky je kompromis a zprvu tam stejné spát sama nechtěla. Az tak po měsíci postupneho zvykani si, se tam nechá ulozit a usne. Díky tomu ale věřím, ze vše chce čas a ne to hned lámat přes koleno a stresovat sebe i dítě. Já se o ni bojím, aby nespadla z postele. A taky jak je vvetší, potrebuje víc prostoru, a to se mnou neměla. :-) Osobně si myslím, ze uspavat dítě u prsa, nebo houpanim, je hezky pro obe strany. :-) Jen u většího dítěte už to je pak fyzicky náročnější. Mne malá u usínání zacala kousat zoubkama, a to se už moc vydrzet nedá. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
28.9.14 23:56

@zvědavá borůvka mala ma 14m, kojim ji cca 3× denne, rano po probuzeni, po obede, kdyz ma jit spinkat a vecer opet pred spanim. „Naucila“ jsem ji ruzne zlozvyky, ktere postupne s vekem odbouravam. Jako malinkou jsem jj uslavala jako ty pohupovanim na balonu, polozenou na hrudi zaklonena dozadu, protoze mela reflux a i hodinu po kojeni dokazala polovinu vyzvracet (nechapu, jak jsem se jeste mohla postavit a chodit vzprimene). Kdyz ji byly.asi tri mesice presla jsem z balonu do postele a uspavala ji jen pohupovanim na sobe. Asi v pul roce jsem ji nechavala usnout a pres den spat na sobe, v noci vzdy po uspani supajdila do postylky. Jak zacala pribirat, i kdyz ne moc. Zacalo mi byt jeji spani na mne neprijemne, po te strance fyzicke, po psychicke bych ji na sobe nechala spat asi klidne i kdyby mela metrak :mrgreen: a zacala jsem to resit, zkousela jsem ji davat po uspani odpoledne do postylky a byl z toho sileny hysterak. Nechala jsem to a sem tam jsem to zkousela. Kolem roku jsem s ni zacala. spavat odpoledne v posteli, usnula na mne a ja ji sesunula vedle sebe a zustala s ni, kdyz se vzbudila brzy, vzala jsem ji jeste na sebe. Ted uz par dni spava odpoledne v postylce sama, uspim ji obvykle u kojeni, necham chvilku na sobe a prenesu do postylky. Nekomu to muze pripadat sileny, tahle si „rozmazlit“ dite, ale je to proste tak a tak to pomalu resim k nasi oboustranne spokojenosti. Pisu to hodne ze siroka, ale chtela jsem hlavne rict, ze to prislo samo, netlacila jsem na ni a zkousela, obcas se nepovedlo, obcas ano a myslim, ze jsme na dobre ceste. Nevadi mi uspavani u prsa a az se rozhodnu prestat kojit, bude to i s ohledem na malou, proste zase vyzkousim, jestli usne bez kojeni a jednoho dne bez nej usne, bez place, bez revu, bez protestu, verim tomu, protoze se mi to zatim vzdy vyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
29.9.14 13:22

@zvědavá borůvka pokud nebrečí, neřve, nechala bych jí v postýlce prostě být…
Přece není psáno, že v 9.00 musí mít zavřené oči a spát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
29.9.14 15:05

@Janha
Nemyslím si, že by šlo o „rozmazlení“. Prostě děláme to co přirozeně cítíme, řídíme se instinktem. Určitě takto uspávali už i pralidi. To jen ta civilizační doba určila, že se má spát v postelích - tohle si myslím, je to můj názor, nemám to nikde vyčtené :kytka:

@Silia
Ta sundaná bočnice je výborná věc, chtěla jsem to taky tak udělat. Ale prý by se kvůli tomu musela rozmontovat celá postýlka, tak jsem se na to vyprdla :oops:

@Lenka512
Však tak, ale jak už pobrekává a vidím na ní, že začíná být nešťastná, tak jí uspím tak jak jsme zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
13.10.14 22:30

Holky přidám se jestli můžu..malé bude 8.měsíců a uspávám tak, že jí dám po kojení do postýlky s usínáčkem a nebo když nemůže zabrat tak jí hladím po hlavičce, po chvilce většinou usne a od těch 20.hod.spinká do rána až do 7.,takhle to máme od 4.měsíců :) akorát ted jak je větší a už se více hýbe tak někdy jí ruší její vlastní pohyby a nemůže usnout..to potom nespí i dvě hodky a bručí. nakonec pomůže zase nakojit u toho vytuhne..počkám pár minut a pak jí přesunu do postýlky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí