Jak uspáváte miminka ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.9.22 15:49

jak uspáváte miminka ?

Ahoj, nevim si rady, malý je měsíc ale to spaní nicmoc :( prvni tejden byla v postylce, to byla katastrofa..tedka uz s nama spi v posteli..jenze bych ji chtela znova dsvat do postylky..a jak resite uspavani? me nejlip usne u kojeni to je skoro pokazdy nebo obcas vyjmecne pri houpani na ruce..jenze ma nejaky lehky spanek..nejvic ji vzbudi kdyz ji mam prendat tak tim jak ji prendam tak uz se trrba vzbudi a kdyz teda ne, tak spi treba jen chvilinku a uz macha rukama a tim padem se budi :( zkousela sem pres den dat do kocarku uspat, ze pak podrndam kdyz se zacne budit ale to moc nepomaha.. :think: taky zase zscne knourat a machat rukama a je po spanku..a nemuzu ji zas znova kojit po pul hodine aby teda usla..asi by si na to zvykla..dudlik taky uz moc nepomaha..jak teda uspavate miminka? :think: zavinovat aby nemachala rukama nemuzu ona se jeste vic rozciluje 8o mate nejakej figl na lehky spani nebo aby tolik nemachala rukama..mam ji i v hnizdecku kolokrat a i tam se hned budi, tak nevim jestli nepotrebuje jeste vic ztisneny prostor? :D jak teda uspavate vy? bohuzel me nejde jentak ji tam dat a odejit..to je rev az je ruda

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
14.9.22 16:15

Co zavinovacka? Ja vim, ze se ted moc nedoporucuje, ale za me na ten zacatek fajn vec, uspat u kojeni v posteli, opatrne zavinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
14.9.22 16:17

Mam skoro trimesicniho a uspavani teda jak kdy, pokazde funguje neco jineho. Nejlepsi je to u kojeni, ale to funguje hlavne v noci. Nekdy usne v kocare, ale musi jet. V satku, ale musim chodit nebo aspon houpat. Houpani na balone - dam si polstar na klin a mam ho na tom polstari, jinak by mi upadly ruce. Nekdy s nim lezim, zpivam mu nebo povidam a hladim po hlavicce a celicku a u toho usne. Dudlik nam nefunguje. Kdyz je moc rozdivoceny a macha rucickama, tak mam na mobilu bily sum, nebo staci pustit fen, hned se zklidni. Zavinuti fungovalo ze zacatku, ted uz v tom taky nechce byt. Jo a asi dvakrat mi usnul sam od sebe, ze si dudlal palec, ale to dela teprve par dni. No je to veda, drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
14.9.22 16:18

U prsa se mi to osvědčilo právě nejlépe, to je klasika-jistota a pro kojené miminko naprosto přirozená záležitost, dar od přírody, pokud to funguje, tak bych toho jednoduše maximálně využila. Pokud se jedná o postýlku, tak by to bylo možné vyřešit přistavenou postýlkou ve stejné rovině přímou postele, taky jsem to kdysi zkoušela, ale ten způsob se mi neosvědčil -nebylo mi to pohodlné. Vlastně postýlka je dobrá jen z bezpečnostních důvodů, když se dítě dá do pohybu, samozřejmě někdo se bojí, že dítěti ublíží, ale ublížit lze různými způsoby, že..Někdo řeší společným ležením jen na nízkém roštu hned u země nebo zabezpečením postele, dělají se i zábrany na velkou postel, já dávala k naší posteli na zem další matraci nebo takový ten vak, aby dítě padalo do měkkého, než se naučilo slézat, což už kolem roka v pohodě dalo. V případě odkladaní po uspání např. kojením je každopádně třeba mít fakt vychytaný ten správný okamžik, kdy to projde, pomáhá i ta zavinovačka kvůli teplu a tak, ale na to já nikdy neměla dost trpělivosti to zkoumat s tím odkládáním třeba ze šatku a tak jsem moc úspěchů nesklidila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
14.9.22 16:23

Spím s dětma v posteli, prostě usne během kojeni a neprendavam. Zkoušela sem, ale všechny děti měly lehký spánek a jak sem s nima hla, byly hned vzhůru :D tak sem rezignovala a nechala je u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
14.9.22 16:34

Moje dítě v tomhle věku NEŠLO uspat tak, aby vydržela spát. Mohla jsem se stavět na hlavu a nic. Když se to joo povedlo, tak vydržela spát 15 minut.
Kolem 4.-5. měsíce se večer byla ochotná nechat uhoupat a spát třeba hodinu v kuse, a pak si stejně jela svůj systém buzení.
Snesitelné to začalo být, až jí táhlo na rok.
Jsou děti, které pořádně nespí..pomohlo mi se s tím akorát smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.9.22 16:47

Všelijak. Nejlépe ale u kojení a nikam nepředávám. Tak si zvykne, no. Však kolem roku už spí jen jednou denně, ono to denní uspávání bude mizet. Taky uspávám v nosítku, před časem zabíral jen kočárek. Různě. Osobně mě nejvíce zachránil u prvního dítěte koncept bdělých oken. Objevila jsem ho až v půlroce, ale od té doby bylo uspávání mnohem snazší.

• Citovat
  • Upravit
2068
14.9.22 17:03

Holka jak já ti rozumím. :hug: Když byl syn mimčo tak jsem to uspávání taky úplně nenáviděla. :oops: U mě fungovala taková kombinace: Bílý šum, zavinovačka a houpátko :lol: Musela jsem ho zavinout, dát do houpátka a pustit Bílý šum, pak jsem ho když usnul přenesla do postýlky ale ten šum jsem tam pořád měla zapnutý a asi po půl hodině jsem ho vypla ale stejně se mi občas taky vzbudil :D No záleží prostě jak má mimi tvrdý spánek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.9.22 17:07

My jsme delali pevnustku z kojiciho polstare. Mel rad kdyz ho nekdo drzel, jinak byl hned vzhuru a ten polstar to tak hezky simuloval

Spal teda hezky v kocarku. Klidne 4 hodiny ale musel byt v pohybu. Kdyz jsem zastavila, tak byl hned vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18549
14.9.22 20:14

Uspavala jsem v zavinovacce - pevněji stažené na vrchní části a volne nohy, aby se při odložení nevzbudila změnou teploty. Uspavani se začali lepsit po 2 měsících. Teď má 3 a je to zas lepší. Jinak často přes den spala na me v šátku/ nositku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15034
14.9.22 21:24

Společný spaní / spaní u prsa to je naprosto uspávací luxus protože u toho můžu ležet a mimino neřešit. Prtě jsem uspávala přes den v kočáru/ šátku. Tancovali jsme zpívali/ houpali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2029
14.9.22 23:30

To mate jeste malyho broucka :) Meli jsme to asi podobne. Prvni mesic spala pres den i v postylce (jen vecer mi ji delalo problem ulozit), ale pak se to zlomilo a pres den spala proste po pulhodinovych spancich. Casto jsem se ani nesnazila ji ulozit, tu pulhodku jsem lezela s ni a vzala si k tomu treba knizku :) Pak se naucila spat pekne v kocarku :potlesk:
Az nekdy po roce (kdy uz spala jen 1× denne) se mi povedlo zavest ze spi sama v postylce (do te doby bud spala v kocarku - idealne jedoucim nebo jsem lezela s ni). Doted uspavam z 99% kojenim a nemyslim si, ze si na to zvykne. Nebo zvykne, ale pak zas na neco jineho :lol:

Hlavu vzhuru a proste ty spanky prolezte s miminkem a k tomu knizku nebo hudbu do sluchatek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.9.22 01:08

Zasadne u prsa v posteli a klidne po pulhodine.
To bylo taaaak pohodlne, ze jsem byla naopak rada, ze „si na to zvykli“ a paradne to fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí