Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Uz si nevim moc rady 😪 malá sama od sebe neusne -hlavne pres den..ze bych ji dala do postylky, s tim sem se teda uz smirila ze na to abych ji uspala tak ji musim nakojit nebo dlouze na sobe uhoupat..jenze kdyz uz usne tak jeji spanek je maximalne tak 20 minut a uz zase kouká 😟zkousela sem doma i kocarek a pustit treba digestor..to usne ale za chvili zas vzhuru 🙄 kdyz teda kouka tak sama treba v hnizdecku nedokaze bejt v klidu a po chvili rve..hlavme mi jde o to ze ja pak nejsem schopna nic doma udelat..potrebuju taky uklidit a i uvarit a to moc nejde
co by jste mi poradili? zkouseli jste treba nekdo satek? bojim se ze si az moc jeste zvykne bejt furt u me..hlavne aby tam byla v klidu no taky.. ![]()
A proč by si nemohla zvyknout na to být u tebe v šátku? Nejspíš máš kontaktní dítě, které samo v postýlce/ hnízdě být nechce. Některé děti prostě takové povahou jsou. Když si ji navážeš do šátku ukojíš tím její potřebu být u tebe i svoji potřebu něco dělat. win win ![]()
Syn taky moc nespal.. strašně náročný období, už jako miminko naspal dohromady i s nočním spánkem 7-8 hodin.. byl to masakr, doma vše stalo.. když jsem začala používat nositko a šátek tak se to trochu zlepšilo, alespoň jsem měla volné ruce. Jedine comopravdu pomohlo byl čas.. cca na jeho roce jsem už měla pocit ze nejsem jen unavená znavena matka.. ![]()
Moje dcera od konce šestinedělí do 4 měsíců měla přes den jen 30ti minutové spánky, déle spát nepotřebovala. Vždy 2 hodiny byla vzhůru a pak 30 minut spala. Tak asi to nebude až tak neobvyklé. Spát mi začala déle až ve chvíli, kdy už trávila hodně času na bříšku, hrála si a tím se asi i unavila. Malá mimča jen leží a koukají, tak některým zřejmě stačí tyhle kraťoučké spánky, aby dobily energii.
Moje děti obě moc nespaly. Starší dceři stačilo ležet a koukat okolo. Mladší řvala řvala a řvala. Pořídila jsem nosítko a byla to moje záchrana. Mohla jsem fungovat doma a mohli jsme v klidu na procházku, ona totiž spala i v kočárku max. 15 min. a pak zase brečela. Neboj, až se začne plazit nebo lézt budou pro ni zajímavější věci, než být nalepená na mámě. Teď jí tu blízkost dopřej ![]()
@sabinahanz Malá také nespala(nebo po 20.minutách)chtěla být neustále u mě (nemohla jsem kolikrát pomalu ani na wc)
Nezvykla si na to, jen chtěla v to období mámu u sebe, věř, že bude jen lépe ![]()
Jak byla větší a větší, tak se to zlepšilo a dnes mě kolikrát nepotřebuje vůbec a budou jí dva…
Malý od narození hodně uplakane miminko, už v porodnici hodně brecel a téměř nespal… Jak tady již psali… Spal 3×20 min a v noci velmi podobne, jen jsem ho na 5 vteřin odložila opět plakal… V kočárku žádný zázrak a šátek nesnášel… V nositku už trošku lepší, max 20 minut, pak se mu tam nelíbí, obrovské zlepšení nastalo v půl roce… A to mám k němu ještě tříletou, ten prvni půlrok byl masakr, teď mnohem lepší… Držím palce a určitě se to zlepší ![]()
Moje spí třikrát denně třicet minut od čtyř měsíců ![]()
Naštěstí teď už spí celkem dobře v noci, i když to uspávání je teda vždy horor. Navíc netoleruje nosítko nebo šátek, chce vidět a ne být nalepená na mě, chce se stále bavit a hrát si, nebo se nosit, ale tak, aby ale viděla kolem - je hodně zvídavá, jídlo a uspávání jí rozčilují. Zrovna si tu leduju ruku, protože z té jediné pozice kterou jakž takž toleruje, mám úplně dorasovanou celou ruku, od ramene po zápěstí. V noci mě to budí bolestí ![]()
Holt z toho musejí vyrůst nějak ![]()