Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud máš stálého přítele, neměla by Tě menstruace přivést do rozpaků a ani jemu by to nemělo vadit, pokud si Tě cení. Při menstruaci je malé nebezpečí otěhotnění, proto to řada párů pravidelně využívá a i Ty si můžeš uvolnit a s přítelem si bez strachu užít nejen hezký večer, ale třeba celou noc ![]()
@Lemrucha no právě nemám stálého právě na valentýna to bude poprvé s nim 😊
K posunutí menstruace slouží Norethisteron, ale ten je jen na předpis. Zřejmě neužíváš pilulky, takže menstruaci jimi posunout nemůžeš a nějaké pokusy nebývají úspěšné. Ale když to partnerovi řekneš předem, uvidíš, jak se na to bude tvářit. Pravděpodobně užijete kondom, takže pokud nebudeš krvácet příliš mnoho, neměl by to pro něho být problém a vaše sblížení bude o to víc intimní.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat začínám poprvé užívat antikoncepci a zapomněla jsem si vzít prášek přesně v dni když mi začala menstruace a vzala jsem si o den později v 8 ráno tak jsem se chtěla zeptat jak dlouho mi bude trvat menstruace na víkend jedu pryč a nechci tam jen právě s menstruaci na vodu tak jsem se chtěla právě zeptat na to no předem děkuji
@Janli no já nwm kamarádce prý se zkrátí má to prý jen dva dny tak právě nevím no
@Anonymní píše:
@Janli no já nwm kamarádce prý se zkrátí má to prý jen dva dny tak právě nevím no
Ale až po nějaké době užívání a není to pravidlo. Spousta žen má při antikoncepci normální 5denní a delší krvácení.
To se děje spíš když tu antikoncepci už nějakou dobu užíváš. S touhle MS to asi až tak nehne. Někomu to neovlivní vůbec. To je strašně individuální.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat je mi 16 let a omylem jsem si vzala dva prášky antikoncepce v jeden den tak jsem se chtěla zeptat jaký to má účinky a co se může stát
Nic špatného se nestane. Na konci plata Ti bude ten prášek chybět, ale přestávku nesmíš prodloužit. To znamená, že další plato začneš brát o den dříve, než kdyby sis teď nevzala dva prášky v jeden den.