Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, prosím pomoc žiji sama a už mě opravdu nebaví jíst to samé dokola jsem mladá a nemám žádné zkušenosti. A ani koho poprosit o radu. Už jste mi tu krásně poradili ohledně pračky. Teď si jdu pro pomoc s vařením. Mám hroznou chuť na guláš po každé je opravdu hnusný. Já nevím jak na to a co dělám blbě. Máte prosím osvědčený recept co je dobrý a jednoduchý. Mám vepřovou plec 500g. Vím co masa to cibule. Vypadám tu jako naprostý blbec omlouvám se… je mi to docela i trapné. Tohle už má ženská dávno umět
![]()
Důležité je hodně dlouho smažit tu cibuli, trva to klidně půl hodiny. A lepsi je z hovězího. Plec bude sušší, ale jde to taky.
Najdi si videa, kde budeš vidět přesně co dělat a co a kdy použit.
Proč je tvůj guláš hnusný? Moc nechápu, je přece tolik receptu na internetu. Učila jsem se kdysi dávno podle kuchařky i podle receptu online a občas podle nich stále uvařím, recept vybírám vždy i podle hodnocení jinými uživateli.
Výdrž, trénuj, to se poddá.
Muj guláš byl vzdycky jalovy, kdyz jsem:
Nedostatecne udelala cibulku, chce to fakt dlouho, ne na vysoky ohen, aby se nepripalila, fakt to muze byt treba dvacet minut.
Kvalitni tucnějsi maso, k pleci bych urcite pekla cibuli na sadle.
Dobra paprika! Ktera se dava na tuk, ne sypat az do „vody“.
No a pak čas, cas, cas. Dusit v mensim mnozstvi vody, prilejvat postupne, nechat vydusit az skoro k lehkemu připálení.
Me se pred dvaceti lety poprve povedl dobry guláš prave kdyz sem na nej zapomnela a malem ho spalila
![]()
K veprovemu gulasi bych ke konci přidala jeste krajenou papriku cervenou (jakože zeleninu), da tomu šmrnc.
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Mrkla jsem a prijde mi malo vseho koreni na trictvrte kila masa tedy.
Plus bych to ne*urvila kecupem
kdyz uz, tak protlak.
@Natállan napiš jak to vaříš. Guláš je nejlepší z hovězího. Jinak na tom nic extra není, nemít spálit cibuli a pozor když nasypeš papriku tak fakt rychle zaresetovat s cibulí a hned zalít. Jinak ta paprika zhořkne a už to ničím nezachráníš ![]()
@Natállan mrkni na stránky kuchařka pro dceru, tam to máš vše krásně popsané a na co dávat pozor ![]()
@Mar__tanka1983 píše: Více
Já mám domácí kečup a nepřijde mi, že bych to tím nějak ku*vil.
Já jsem to asi zničila tou paprikou zhořkla. Díky moc zkusím to jak říkáte hned zalít.
No za mě guláš z vepřového nikdy nebude tak dobrý jako z hovězího. Kližka je prostě kližka ale jinak u guláše je cibule fakt základ. Restovat MINIMÁLNĚ 15 minut, aby měla krásně zlatavou barvu (ale pozor, ať ji nepřipálíš) - to dá guláši tu správnou barvu. Potom přidat maso, nechat zatáhnou ze všech stran, rajčátový protlak (zase chviličku zarestovat), koření a vývar. Já si sladkou papriku i zarestovávám zvlášt v rendlíku (chce to fakt jen minutku, aby se nespálila). Pak dusit a postupně podlévat vývarem. Nezahušťuju ničím, o to se postará cibule.
Příspěvek upraven 05.10.25 v 10:12
Taky neumím moc guláš. Respektive chuťově to jde, ale nemám ho tak hodně hnědý, jak vidím v restauraci. Takže asi dělám málo do tmava tu cibuli? Ale já se zas bojím, že se spálí a bude to hořký.
@Salome123 píše: Více
Neboj se toho ji restovat fakt klidně 20 minut, ideálně na sádle. Ale ne z prudka a musí se míchat. Také jsem to dřív dělala blbě a pak mi tohle poradil kuchař profík a od té doby mám guláš jak z hospody ![]()