Jak Vaše dítě snáší vitamín D?

271
26.6.15 06:57

Jak Vaše dítě snáší vitamín D

Zdravím Vás,
Mám doma krásnou 2-měsíční holčičku, která strašně špatně snáší vitamín D. Asi den po podání první kapky začala být nervózní, přestala pořádně spát - všechno jí ze spánku budí, pláče kvůli všemu a brečí ze spánku což předtím nedělala vůbec, a já jsem se začala těšit, že mi v noci přespí vkuse i 6 hodin. Teď spí přes den sotva hodinu a v noci max. 3- ani to ne v jedném kuse.
Myslím si, že jí z něj bolí bříško, obě jsme z toho nešťastné a unavené.
Chci se zeptat, či má některá z Vás podobnou zkušenost, když ano tak či se jedná o holčičku nebo chlapečka, či mají problém s bříškem a či plně kojíte anebo je mimi na UM, já mimochodem plně kojím,
Děkuji předem za odpovědi i rady co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8176
26.6.15 07:02

@žofka45 tak to par dni nedavej jestli je to fakt tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.6.15 07:05

Naše malá ho nedávala. Hele, teď má být teplo, sluníčka bude habakuk, zkus ho na pár dnů vysadit a uvidíš, jestli se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.15 07:06

Kluka bolelo bříško z pravidelného podávání. Takže jsem dávala minimálně, přes léto vůbec. Radši jsem ho nechala si tvořit vitamín přirozeně ze sluníčka.

• Citovat
  • Upravit
271
26.6.15 07:09

Dvakrát jsem jí ho už vysadila za 2 dny zas vše v pohodě, možná má slabý žaludek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.6.15 07:14

@žofka45 mluvíš o Vigantolu? Ten malý nesnesl. Koupila jsem jiný druh a v pohodě. mmchdm, kojený, nikdy bolestmi břicha netrpěl, až po tomhle humusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
26.6.15 07:21

Pokud používáte Vigantol, tak tam už se provalilo, že právě tento uměle vytvořený hormon je příčinou bolesti bříšek u dětí. I se najdou informovaní lékaři, kteří na to upozorňují.
Buď věřte sluníčku /stačí 10min denně/ nebo kupte přírodní vit. D. třeba tento

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
26.6.15 07:33

Můj syn taky tento vitamín špatně snášel, vysadila jsem ho úplně a je klid… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.6.15 07:37

Tak jí ho nedávej. Já ho taky skoro nedávala. Běž s ní radši ven na sluníčko, tam je vitaminu dost.

• Citovat
  • Upravit
2418
26.6.15 07:42

Vigantol malá taky nebrala, doktor mi nevěřil, že to špatně snáší, takže jsem dycky odkyvala, že ho bere a nedávala jsem ho :nevim: v létě, kdy je hodně světla a slunička by to neměl byt problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
26.6.15 07:44

Vigantol sem přestala dávat hned po první kapce, koupila sem místo toho ten, co dávala @Halamka v odkazu a všechno v pohodě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
26.6.15 07:47
@Janha píše:
Vigantol malá taky nebrala, doktor mi nevěřil, že to špatně snáší, takže jsem dycky odkyvala, že ho bere a nedávala jsem ho :nevim: v létě, kdy je hodně světla a slunička by to neměl byt problém.

přesně :mrgreen: :pankac: doktor taky tvrdil, jak je důležité mu ho dávat (asi nějaká lobby)… nedávala jsem, ale tvrdila, že ano… teď jsem pořád na sluníčku, takže vitamínu má dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
26.6.15 08:45

@žofka45 nedávám, malá má od narození rybí tuk a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
26.6.15 09:51

Nedávala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.15 13:53

@žofka45 Mým kojeným dětem nevadil a to holka měla měsíc kolikové období (s vitamínem D to ale nemělo vůbec žádnou spojitost).
Pohledej diskuse, existují i nějaké jiné preparáty s vitamínem D pro takhle malá mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí