Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím Vás,
Mám doma krásnou 2-měsíční holčičku, která strašně špatně snáší vitamín D. Asi den po podání první kapky začala být nervózní, přestala pořádně spát - všechno jí ze spánku budí, pláče kvůli všemu a brečí ze spánku což předtím nedělala vůbec, a já jsem se začala těšit, že mi v noci přespí vkuse i 6 hodin. Teď spí přes den sotva hodinu a v noci max. 3- ani to ne v jedném kuse.
Myslím si, že jí z něj bolí bříško, obě jsme z toho nešťastné a unavené.
Chci se zeptat, či má některá z Vás podobnou zkušenost, když ano tak či se jedná o holčičku nebo chlapečka, či mají problém s bříškem a či plně kojíte anebo je mimi na UM, já mimochodem plně kojím,
Děkuji předem za odpovědi i rady co s tím
Naše malá ho nedávala. Hele, teď má být teplo, sluníčka bude habakuk, zkus ho na pár dnů vysadit a uvidíš, jestli se to zlepší.
Kluka bolelo bříško z pravidelného podávání. Takže jsem dávala minimálně, přes léto vůbec. Radši jsem ho nechala si tvořit vitamín přirozeně ze sluníčka.
Dvakrát jsem jí ho už vysadila za 2 dny zas vše v pohodě, možná má slabý žaludek
@žofka45 mluvíš o Vigantolu? Ten malý nesnesl. Koupila jsem jiný druh a v pohodě. mmchdm, kojený, nikdy bolestmi břicha netrpěl, až po tomhle humusu.
Pokud používáte Vigantol, tak tam už se provalilo, že právě tento uměle vytvořený hormon je příčinou bolesti bříšek u dětí. I se najdou informovaní lékaři, kteří na to upozorňují.
Buď věřte sluníčku /stačí 10min denně/ nebo kupte přírodní vit. D. třeba tento
Můj syn taky tento vitamín špatně snášel, vysadila jsem ho úplně a je klid… ![]()
Tak jí ho nedávej. Já ho taky skoro nedávala. Běž s ní radši ven na sluníčko, tam je vitaminu dost.
Vigantol malá taky nebrala, doktor mi nevěřil, že to špatně snáší, takže jsem dycky odkyvala, že ho bere a nedávala jsem ho
v létě, kdy je hodně světla a slunička by to neměl byt problém.
Vigantol sem přestala dávat hned po první kapce, koupila sem místo toho ten, co dávala @Halamka v odkazu a všechno v pohodě ![]()
@Janha píše:
Vigantol malá taky nebrala, doktor mi nevěřil, že to špatně snáší, takže jsem dycky odkyvala, že ho bere a nedávala jsem hov létě, kdy je hodně světla a slunička by to neměl byt problém.
přesně
doktor taky tvrdil, jak je důležité mu ho dávat (asi nějaká lobby)… nedávala jsem, ale tvrdila, že ano… teď jsem pořád na sluníčku, takže vitamínu má dost ![]()
@žofka45 Mým kojeným dětem nevadil a to holka měla měsíc kolikové období (s vitamínem D to ale nemělo vůbec žádnou spojitost).
Pohledej diskuse, existují i nějaké jiné preparáty s vitamínem D pro takhle malá mimina.