Úzkost a nabouraný režim

25.6.15 19:37

Úzkost a nabouraný režim

Maminky, moje holčička má 9 měsíců. Bohužel, před 2 měsíci jsem byla nucená se na krátkou dobu vrátit do práce a tak jsme našli hlídání, které probíhalo od 8-14 hodin - 2 týdny v měsíci. Malá si chůvu velice oblíbila a má ji ráda. I přesto od té doby to jde s naší „výchovou“ z kopce. Holčička, která se dřív uměla samostatně pohrát dnes nezvládne ani 3 minuty o samotě, když potřebuji na záchod. Snažím se jí věnovat co nejvíc, ale i když s ní sedím na zemi a chci si hrát, jediné co chce ona je být v náručí - naprostý nezájem a jakoukoliv hračku či aktivitu. Trvá to již druhý týden. Dále přestala usínat doma v postýlce (dřív to nebyl problém - dala jsem ji do postýlky a bylo to), přes den jedině v kočárku a večer ji musím pohoupat v křesle. Samozřejmě vím, že je to moje chyba.

CO mě ale zajímá je, jak se můžeme vrátit zpět, do starých, zajetých kolejí?
Máte někdo zkušenost nebo radu?

Hodně mě trápí především to, že ze dne na den přestala sama usínat (usínání jsme ji naučila už od 4. měsíce!)… Děkuji všem za reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.6.15 19:40

@vanilkova_zmrzlina to není žádným hlídáním, ale normální chování dítka tohoto věku. Říká se tomu separační úzkost.. vydrž, ono to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.15 19:47

@martina.se tak díky :) Je pro mě těžký si nevyčítat, že odcházím, na druhou stranu, když není zbytí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
25.6.15 19:50

@vanilkova_zmrzlina to je uplne normalni. Jednak separacka, jednak se deti proste neustale meni. Mala mi usinala sama, pak zas ne, ted zas jo…hrala si sama, pak min, ted zas vic…proste oni se neustale meni, ten prvni rok a kousek je furt jako na houpacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.6.15 19:51

@vanilkova_zmrzlina tohle je fakt normální.. můj řve jak tygr, kdykoliv se vzdálim z dohledu, poslední týden je to šílené komplet.. ale ono to přejde.. jen se vám to tam sešlo, no :lol: s tou prací to nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.15 19:56

@martina.se @Berousik holky a ještě se tak zeptám, co třeba takhle s malým prckem ještě doma dělat? Kromě toho, že sedíme na zemi s hračkama o který nejeví zájem mě už nic moc nenapadá… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.6.15 20:05

@vanilkova_zmrzlina já celé dny courám venku, doma mi přeskládává věci v kuchyni, rovná CDčka a pod :mrgreen: :lol: nebo mi zdrhá, to je oblíbená činnost.. a ožírá kolíčky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
25.6.15 20:05

@vanilkova_zmrzlina no nic moc. Hracky, obrazky. Dcera v te dobe lezla a stavela se u nabytku, takze mela o zabavu postarano. Ona byla dost samostatna a separacka se ji vyhla. Ale aktivity v te dobe nic moc, myslim teda za me ucasti. Objevovala si svet po svym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí