Zlepšení u syna prý po 3 měsíci? Mám naději?

168
24.6.15 17:39

zlepšení po 3 měsíci???

Dobrý den maminky, mám doma dvouměsíčního chlapečka a už nevíc co s ním. Ze začátku byl zlatíčko, ale posledních 14 dní když nepapa a nebo nespí (což jsou max 3hodiny denně) tak knourá, poplakává a vrčí. Pořád se mu něco nelíbí. Dřív jsme četli pohádky a on na mě koukal neob koukal na hračky a já se hrozně těšíla na každou minutu s ním. Teď když už konečně hezky vidí tak ho hračky zabaví max na 5 minut pak začne knourat a pak plakat občas zabere nošení ale to musím chodit po místnostech a on váží přes 6kg tak se pronese a navíc nevím jestli je správně že ho jen chovám. Jsem psychicky vyčerpaná. Tolik ho miluju a těším se z každé chvilky kdy nepláče abych ho mazlila a užívala si to s ním ale když spinká tak se bojím až se vzbudí co si s ním zas počnu. Někde jsem četla že do 3 měsíce se pláč stupňuje a po 3 měsíci je to lepší. Prý po 3 měsíci se vše změní a je to všechno mnhohem lepší prý je to nějaká pomyslná hranice. JE to tak? Teda naštěstí ten náš drobeček neřve pořád jako tur někdy je i v klidu, netrápí ho prdíky atd. Ale já jsem neštastná z té jeho nespokojenosti a to se snažím dělat pořád všechno nejlíp. Nebo jestli dělám něco špatně. Kdy je úplně hodný takkdyž jedeme na výlet někam pryč. Ale to taky pořád nemůžu.. Mám pocit že svému miminku vůbec nerozumím co po mě chce a to mě hrozně trápí. Mám pocit že to nikdya nepřejde snad až začne mluvit a řekne co mi chce. Děkuju všem za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
24.6.15 18:07

Zkoušela jsi šátek nebo Karpa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.6.15 18:12

@beerunda Ne, pak přijde období „asi zuby“, pak budou „ty zuby“, pak „chtěl bych lézt, ale nejde mi to“, „separační úzkost“ a když už si budeš myslet, že je super, že máš samostatnou chodící jednotku se kterou už je i zábava, tak dítě objeví kouzelné slůvko „ne“ a přijde období vzdoru. :mrgreen:

Pamatuju si tě z jiné diskuze a myslím, že tvůj problém je, že jsi hrozně náročná na sebe a na to dítě. Asi jsi si vysnila, jak to bude s miminem doma vypadat, jak to bude super a ty budeš happy mamka s vychchtaným mimnem jako ze žurnálu, které budeš v době, kdy nejí a nespí nekonečně ňufňat a ono mu to bude stačit ke štěstí.
Takhle to bohužel nefunguje. Přijmy svoje dítě takové, jaké je, slev ze svých nároků, z toho, co jsi si nalajnovala, jak by to mělo s miminkem vypadat.
Proč myslíš, že není dobře ho jen chovat? To ti je milejší ukňučené dítě? Chce chovat, tak ho zatím chovej, on na to má nárok. Pokud tě bolí záda, vyzkoušej šátek nebo nějaké ergonomické nosítko. Psala jsi, že miluje kočár - tak choď několikrát denně s kočárem ven.
Ležící mimina si nevydrží hrát půl hodiny s hračkou (to ani nevydrží kolikrát dvouleťák), myslím, že 5 minut je docela úspěch.
Dávej ho na zem, povídej si s ním a zkoušej motivovat k pohybu (přetáčení), dělej s ním takové ty opičárny typu paci paci, nabízej hračku, ať fixuje očima a později ať se ji snaží chytit. Co hrazdička, zkoušela jsi?
Ono u všeho ty mimča vydrží chvíli, je to zdánlivě nekonečný stereotyp krmení, přebalování, hrkání hračkama, zpívání, dělání opiček, nácvik motoriky. Tak to prostě je, pokud nemáš nějaké extrémě „divné“ dítě, které vydrží v době bdění jen ležet a tiše čučet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.6.15 18:15

@AliTad No to jsem nezkoušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.6.15 18:24

@Svistice Děkuju budu na tom pracovat. Když od okolí slyším pořád musíš ho taky nechat ať brečí, nesmíš ho pořád nosit, moc se o něj staráš atd. Já už nevím čí sem co mám dělat a co je správně. Včera už jsem řekla dost. Budu si to zas dělat podel sebe. To bylo všem dobře. Musíme najet na staré koleje. Ale dík za tipy. S kočárkem jsem venku pořád cca 8 hodin denně tak budu pokračovat a mezitím budu zkoušet co jsi psala. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
24.6.15 18:32

@beerunda Souhlasím se @Svistice, nejdřív řvou a ty nevíš proč (u nás to bylo „asi prdíky“), pak zuby (a ty dlouho) a teď si začíná mladý pán vymýšlet, že ne to co máma, ale to co chce on :D

My syna pronosili na ruce asi první 4 měsíce. Pak ho začala bavit hrací dečka (pár minut).

A z toho, že mu nerozumíš si nic nedělej. Já si myslela, že hned jak se malej narodí, tak budu vědět proč pláče (jakože vedena mateřským pudem), místo toho jsme se taky museli sžívat postupně (a trvalo to dýl než 6 týdnů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.6.15 18:34
@beerunda píše:
@Svistice Děkuju budu na tom pracovat. Když od okolí slyším pořád musíš ho taky nechat ať brečí, nesmíš ho pořád nosit, moc se o něj staráš atd. Já už nevím čí sem co mám dělat a co je správně. Včera už jsem řekla dost. Budu si to zas dělat podel sebe. To bylo všem dobře. Musíme najet na staré koleje. Ale dík za tipy. S kočárkem jsem venku pořád cca 8 hodin denně tak budu pokračovat a mezitím budu zkoušet co jsi psala. Díky

Na rady okolí se vyprdni. Ty a tvoje dítě jste prostě jedinečná konstalace povah a potřeb. Co funguje jiné matce, nemusí fungovat tobě. Takže jediné, co musíš, je dělat věci tak, aby to vyhovovalo tobě, miminu a partnerovi.

Já třeba k dětem taky neběžím na první nespokojené kviknutí, snažím se je védst trochu k „samostatnosti“, ale cíleně je brečet nenechávám.

Taky si živě vybavuji, jak mě známá, matka tří dětí, které si jinak velmi vážím upozorńovala, jak je nutné, aby dítě mělo pravidelný režim. Jak ona všechny děti přes den ukládala do postýlky ve stejnou dobu a ony se během pár dní naučili takhle spát. Se synem jsem se tedy taky snažila zavédst „režim“ spaní - po 5 dnech, kdy jsem ukládala stejně, s rytuálem, a on řval 45 minut, než se mi ho nějak podařilo uspat, aby byl po 5-10 minutách opět vzhůru, jsem se na to vy…, hodila jsem ho vždycky do kočáru, kde usnul během 5 minut. sice jsem pak takhle musela kočárovat 3× denně, ale byla jsem v pohodě já i on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
24.6.15 19:49

@beerunda Jestli jsou mu dva měsíce, tak bych taky byla pro zkusit ještě Karpovu metodu.

@Svistice píše:
@beerunda Ne, pak přijde období „asi zuby“, pak budou „ty zuby“, pak „chtěl bych lézt, ale nejde mi to“, „separační úzkost“ a když už si budeš myslet, že je super, že máš samostatnou chodící jednotku se kterou už je i zábava, tak dítě objeví kouzelné slůvko „ne“ a přijde období vzdoru. :mrgreen:

Teda to mě tak strašně rozesmálo :mrgreen: My mame těd buď „asi zuby“ nebo „ty zuby“…kdo se v tom má sakryš vyznat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
25.6.15 05:29

Dítě má v sobě energii, tu musí ze sebe dostat, jinak řečeno musí se unavit, pobrečet, aby mohlo lépe spát. to máš to samé jako když se důchodci nudí, pak prudí. moje tchýně-důchodce se nudila a chtěla rekonstrukci koupelny, táhne jí na 74,zdraví se ozývá, chce vanu místo koutu a už ted má problém z vany vylézt, total blbost, kolik mě to stálo úsilí jí vysvětlit že za hodněkrátkou dobu tam vůbec nevleze a kdo ji bude nosit do vany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
25.6.15 11:51

@beerunda To tak prostě s dětičkama je, nejdřív chtějí pořád chovat a bavit, pak začnou plazit, lézt, stoupat, padat o kdeco se bouchnou, všechno berou, otevíraj šuplíky, skříně, všechno cpou do pusinky… Nemusíš už tolik chovat, ale pořád být ve střehu co kde vyvede :D Mám 10.měsíční a občas si vzpomenu jak pěkné bylo jenom chovat :D Být tebou nepočítám s tím, že ve 3.měsících se něco zlepší, možná jo, ale naskytne se zase něco jiného. Užívej miminko ber ho jaké je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
25.6.15 11:52
@mirecekblbecek píše:
Dítě má v sobě energii, tu musí ze sebe dostat, jinak řečeno musí se unavit, pobrečet, aby mohlo lépe spát. to máš to samé jako když se důchodci nudí, pak prudí. moje tchýně-důchodce se nudila a chtěla rekonstrukci koupelny, táhne jí na 74,zdraví se ozývá, chce vanu místo koutu a už ted má problém z vany vylézt, total blbost, kolik mě to stálo úsilí jí vysvětlit že za hodněkrátkou dobu tam vůbec nevleze a kdo ji bude nosit do vany.

To je teda rada nad zlato :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.6.15 12:02
@beerunda píše:
Dobrý den maminky, mám doma dvouměsíčního chlapečka a už nevíc co s ním. Ze začátku byl zlatíčko, ale posledních 14 dní když nepapa a nebo nespí (což jsou max 3hodiny denně) tak knourá, poplakává a vrčí. Pořád se mu něco nelíbí. Dřív jsme četli pohádky a on na mě koukal neob koukal na hračky a já se hrozně těšíla na každou minutu s ním. Teď když už konečně hezky vidí tak ho hračky zabaví max na 5 minut pak začne knourat a pak plakat občas zabere nošení ale to musím chodit po místnostech a on váží přes 6kg tak se pronese a navíc nevím jestli je správně že ho jen chovám. Jsem psychicky vyčerpaná. Tolik ho miluju a těším se z každé chvilky kdy nepláče abych ho mazlila a užívala si to s ním ale když spinká tak se bojím až se vzbudí co si s ním zas počnu. Někde jsem četla že do 3 měsíce se pláč stupňuje a po 3 měsíci je to lepší. Prý po 3 měsíci se vše změní a je to všechno mnhohem lepší prý je to nějaká pomyslná hranice. JE to tak? Teda naštěstí ten náš drobeček neřve pořád jako tur někdy je i v klidu, netrápí ho prdíky atd. Ale já jsem neštastná z té jeho nespokojenosti a to se snažím dělat pořád všechno nejlíp. Nebo jestli dělám něco špatně. Kdy je úplně hodný takkdyž jedeme na výlet někam pryč. Ale to taky pořád nemůžu.. Mám pocit že svému miminku vůbec nerozumím co po mě chce a to mě hrozně trápí. Mám pocit že to nikdya nepřejde snad až začne mluvit a řekne co mi chce. Děkuju všem za příspěvky

My taky měli nespokojenou fňuknu, nosili jsme a nosili a nosili. Jako na spásu jsem čekala na kohokoli, kdo přišel domů, abych mu ho přehodila aspoň na chvíli. Prvních pár měsíců to bylo fakt peklo, někdy ani neřval, ale opravdu byl nonstop nespokojený, muž přišel z práce a dostal mimino a položil ho, až ho uspal, mě by z toho kleplo.
Nosítko pomohlo jen na chvíli. No, nějak jsme to přežili a musím říct, že klid nastal předminulý týden, kdy se poté, co se naučil lízt, naučil i sednout. Všude si doleze, když ho nebaví na břichu, tak si sedne, s něčím se crcá a je konečně klid!!!
Neřeš vůbec, jestli mu rozumíš, nerozumíš, přizpůsob se jeho potřebám, nenechej ho brečet a věř, že snad někdy bude líp. :-) A není to ani tvou nezkušeností, tahle naše fňukna byla mé čtvrté dítě. Tak to prostě je, některé děti jsou spokojené, některé ukňourané, některé uřvané. Tak, jako lidi. :-) Ať je líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
26.6.15 19:28

Milá zakladatelko, i my jsme měli moc náročné miminko :P A to druhé je o dost lepší, i když ne tak „ukázkové“, jako mimina kolem. Prostě každé je nějaké a TOHLE je TVOJE :*
Snaž se přijít na příčinu. U nás nastal zlom po šestinedělí, zhoršil se spánek a já nevěděla proč. Nakonec to byl hlad, málo MM, k tomu se začalo zhoršovat bříško. A tak jsme nosili. Doma šátek, venku kočár či šátek. Teď je chlapečkovi skoro půl roku, bříško ještě bolí, ale nálada je o dost lepší. Nejspíš začaly zuby, strašně nám pomohly jantarové korálky na celkové zklidnění!!! (u dcery bez efektu, u syna změna ze dne na den..).
Není to náhodou Vigantolem? Či miminku může vadit kravské mléko v mlíčku, já jsem na dietě a je to o moc lepší. Držím palce, do 3 měsíců bude URČITĚ lip!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
27.6.15 16:04

@beerunda dělej to tak, jak to cítíš sama…ja teda mrňousa dlouho brečet nenecham.jak jinak ti ma rict, ze něco potřebuje než pláčem..to jsou rady starý školy…zkus šátek, já se tomu taky bránila, že nezvládnu to navazování atd. ale teď na něj nedám dopustit.Tu pomyslnou hranici 3měsiců můžu potvrdit. Malej už nechce tolik chovat a vyhraje si i sám na dece. Chapu jak se citis, kazda mamminka chce aby jeji dite bylo spokojene. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.6.15 16:33
@beerunda píše:
@Svistice Děkuju budu na tom pracovat. Když od okolí slyším pořád musíš ho taky nechat ať brečí, nesmíš ho pořád nosit, moc se o něj staráš atd. Já už nevím čí sem co mám dělat a co je správně. Včera už jsem řekla dost. Budu si to zas dělat podel sebe. To bylo všem dobře. Musíme najet na staré koleje. Ale dík za tipy. S kočárkem jsem venku pořád cca 8 hodin denně tak budu pokračovat a mezitím budu zkoušet co jsi psala. Díky

To je pěkná blbost, nechat ho brečet. jako ano, zajít si na záchod, udělat kafe, zaběhnout ke dveřím pro balíček, když zvoní pošťák atd., to ano, ale nechat ho jen tak ležet a řvát je nesmysl. Můj syn byl taky jako miminko náročný na pozornost. Myslím, že je to tím, že mozek by chtěl, ale tělo nedovolí. Miminko chce objevovat, vidět, poslouchat, osahávat, ale samo to neumí, tak vyžaduje pomoc mámy. Že se pláč zlepší po třetím měsíci se asi říká proto, že většina dětí se naučí kolem třetího měsíce pást koníčky, takže už něco zvládnou samy. Co bych poradila? U nás fungovalo chodit do společnosti, vytvořit kolem dítěte nějaký ten šrumec. Když byl syn doma sám jen se mnou, tak to tu pro něj bylo asi nudné a kňoural, musela jsem mu pořád vymýšlet nějakou zábavu - nošení, houpání na míči, různé hračky, neexistovalo jen tak si s ním sednout a chovat - to byla nuda. Takže jsme chodili na návštěvy, zvali návštěvy k nám, chodili do kaváren s kamarádkami, co mají starší děti - malý koukal na ten mumraj kolem a byl jako pěnička, často při tom usnul a pro mě to bylo mnohem odpočinkovější, než doma, kde jsem musela zábavu dělat sama. Od 3 měsíců jsme chodili na cvičení miminek, od 6 měsíců na plavání. Hodně jsme chodili ven na dlouhé procházky se psem, v kočárku i šátku. V letních měsících s kamarádkami nebo rodinou piknikovali, mimčo na dece uprostřed dospělých, spokojený jak nikdy. Syn taky miloval od narození koupání - pobyt ve vodě jako takový, sledování tekoucí vody, cákání, polívání bříška… Takhle jsme to období „chtěl bych, ale neumím“ krásně překlenuli. A nošení a chování se určitě neboj, to je starý mýtus, že se tím dítě rozmazlí.
Naprosto souhlasím se @Svistice, že jsi na sebe asi moc náročná a i s tím, že by ses měla zařídit tak, aby to vyhovovalo tobě i miminku. Zkus vysledovat, co má miminko rádo, kdy je spokojené a dělejte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí