Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dětem jsme koupili normální velkou postel 200×90 s polohovacím roíštěm a zábranou, kterou časem sundáme. Je to masiv, tak doufám, že jim vydrží do doby, než vylétnou z rodného hnízda.
Nevidím důvod vyhazovat peníze za nějakou mezipostel, kam se vejde maximálně jedno dítě, a pak to po pár letefch stejně měnit za větší.
U nás v případě návštěvy i jedno dítě putuje do postele k nám nebo k sourozenci a půjčuje postel návštěvě. 80 kg babičku bychom do dětské mezipostele asi těžko nacpali. ![]()
@Heivka Já mám děti raply, takže třeba na dovolené jsem o v 5 letech jsem ho nahoru ani nepouštěla, protože tam akorát skákal, chtěl dělat kotrmelce apod. Po šetém roce už spal na palandě na návštěvě a to bylo už ok (teda krom toho, že kámoška má pod tou palandou ješt extra matraci, tak si hráli na paragány a skákaly z té palandy dolů).
@Svistice
Pro babičku máme rozkládací křeslo, když potrebuji hlídat přes noc (jsem v praci),místnost není extra velká, takže nabytek a dvě postele by se tam těžko vešly. Nejak mu to tam budu muset přeorganizovat ![]()
Moc vám všem děkuji ![]()
Akorát ho ještě přesvědčit, aby tam chtěl spát ![]()
Brání se zuby nehty co se týká spánku ve velké posteli a nechce se vzdát pleny na spaní
…Mám to lámat přes koleno nebo počkat až bude chtít? Kvůli pleně na spaní dokáže docela dlouho hystericky brečet ![]()
@zrcadlo Díky, tak syn v noci na záchod jde opravdu výjimečně, naposled před půl rokem, když byl nemocný. U nás je problém rozměrově i ta 160×70, protože oni mají teďka postele do „L“ a ta malá je hodně natěsno mezi synovou velkou postelí a futry. Když tam dám větší postel, tak jim nezůstane vůbec žádný prostor na hraní. Problém je že tu velkou postel nemůžu otočit protože by se nezavřely dveře. Já mám spíš starost kvůli té mladší, je to hrozná opice a pořád by lezla nahoru.
Já mám dost velké děti, každé ráno potkávám ve školce paní, která má mladšího syna o dva týdny staršího než je moje dcerka, zrovna včera stáli vedle sebe a dcerka je o hlavu vyšší.
Kolikrát se lidi diví, že je jí teprve rok a půl. U syna se mi taky stalo, když mu byly sotva 2 roky, že mě litovali že mám postižené dítě když je tak veliký a ještě nemluví a tak divně chodí
Naštěstí se jeho růst trochu přibrzdil a tak teď ve čtyřech letech ve školce mezi vrstevníky nevyčnívá, doufám že dcerka to bude mít podobně. Zrovna teď očekávám že zase skokově vyroste protože je jako kyselina a má pořád hlad a viditelně jí bolí nožičky. Už mi skoro dochází věci ze kterých syn vyrostl ![]()
@Svistice To si pamatuju, my se ségrou skákaly z dvoumetrové skříně ještě když mi bylo cca 9 a ségře o 4 víc ![]()
@Kitia1 Dobrý den, mám také vyhlídnutou postel u tohoto prodejce a přímo tu Antek. Mohu se zeptat, zda jste objednala? Došla v pořádku? Ta doba dodání mě přijde dost dlouhá. Prodejce je také ok?
Moc děkuji za odpověď
@Mihala86
Zdravím… zatim jsem se ke koupi postele nerozhoupala, protože malý chce zatim spát jen ve své malé postýlce
,takže by to bylo za cenu řevu a tak ještě nějakou chvíli počkáme… Takže bohužel neporadim
Pokud se rozhodnete ke koupi, dejte prosim vědět, jak jste byla s nákupem spokojena ![]()