Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, je mi trochu trapné sem psát ale nevím co mám dělat… Je mi 16 a moje matka mi zakazuje spát u holek a ani ony u nás… A aj když to jsou jenom dobrý kamarádky a v životě bych s nima nic nechtěl mít a máma je zná ale stejně mi to nedovolí… A furt se kvůli tomu s ní hádám… Ostatní rodiče kamarádům dovoluji cokoliv… A podle mě i mých kamarádů (14-22) to strašně přehání… Furt mi říká že mi je pouhopouze 16 a prostě si myslí že bych chtěl mít se vším co vrhá stíná a pokaždý co můžu tak pít alkohol… I když s tímhle jsem začal ve 14 a už dávno jsem si uvědomil že tak se chovat nemůžu tak už to nedělám… Prosím poraďte co mám aspoň dělat… Děkuji
@Marek16 A co bys chtel delat?
Kdyz rekla ne, tak proste ne. Je to jeji barak, ty jsi nezletilej takze porad je to mama, ktera rozhoduje. Takze ti nezbyde nic jinyho, nez to respektovat ![]()
@Marek16 já si nejsem úplně jistá, že jednou dovolím mým dcerám, aby u nich „jenom přespal“ 16ti letý kamarád. ![]()
A jaký je rozdíl, jestli tam budeš do večera a pak budeš spát doma, nebo budeš spát tam? Pokud budete spát, povídat si stejně nebudete ![]()
Tvoje mamka je slabý odvar té moji. Ta mi zakazovala, aby u nás spal přítel až dokud nebudeme svoji. No je mi 35 a jsem stále svobodná. Mamku už to ale teda pustilo.
@Marek16 Mě je 17, a moje přítelkyně u nás občas přespí, jsme spolu už ale dva roky. Jako kdybych po mamce chtěl, aby u nás spala nějaká kamarádka a po každé jiná, tak to by mě určitě hnala. K nám může jenom moje holka, ne kdejaká kamarádka, to je v tvém věku trochu divný ne? To by bylo normální tak v sedmi. Jako moc si nedovedu představit spát v místnosti sám s kamarádkou. Něco jiného je treba na nějaké akci, kde je hodně lidí a přespí tam kluci holky, tak ok. Ale jako vzít si do pokoje na noc kamarádku a ráno se třeba zbudit s kámošem v pozoru
no to bych asi nedal. Radím ti najít si jednu holku, s tou se stýkat a pak jí mámě představit. Kamarádky mít můžeš dál, ale chtělo by to trochu oddělit a ty si domů na přespání nebrat. Já mám taky kamarádky, jedna k nám chodí, já jí učím matiku a ona za mě zase napíše referát, ale buď je u toho moje holka nebo si jí pozvu domů, když jsou doma naši. Bylo by mi blbý si jí i přes den tahat domů, kdyby tam nikdo nebyl. Mě by se to také nelíbilo, víš jak
No tak já nebudu dovolat v šestnácti svým dětem, aby přespávaly u kamarádů opačného pohlaví. Takže dle mého se tvoje máma chová naprosto normálně.
A už ve 14 jsi chastal alkohol, no nedivím se jí, že se snaží držet tě na udičce.
No moc se mamce nedivím, taky by se mi to asi nelíbilo. Naši mě taky nedovolovali úplně kde co a jsem za to i ráda. A argumenty, že Pepovi to rodiče dovolili bych moc nezkousela, to je asi ten nejhorší.
Když ostatní rodiče dovolí svým rodičům cokoliv, tak se přestěhuj k nim…to byla má odpověď na to, že všichni můžou, jen oni ne. Spaní v 16 letech u opačného pohlaví nepřichází u nás doma v úvahu…ani teda později…
@Šáruší píše:
No tak já nebudu dovolat v šestnácti svým dětem, aby přespávaly u kamarádů opačného pohlaví. Takže dle mého se tvoje máma chová naprosto normálně.
Přesně tak.
A z jakého důvodu chceš spát u „kámošky“? Aby tě kluci nepomluvili (protože to všichni dělají), proto, že nemáš kamarády (kluky) nebo proto, že s ní chceš něco mít?
Ani jeden důvod mi nepřijde adekvátní a upřímně - já měla v 16ti skoro roční vztah a nikdy mi rodiče nedovolili u něj přespat. Spali jsme spolu přes den
Takže asi tak ![]()
Az budes mit dite, budes se na to divat hodne jinak nez ted. Taky jsem driv mamu nechapala, byla pro me trapna jako mama pro kazdyho pubertaka. Ted mam syna a at si zkusi v 16 prijit, ze jde spat k nejaky holce
neexistuje ![]()
A spala by u tebe jen ta kamaradka?
Nebo by to bylo po nejake hausce, kde by byly i kamaradi?