Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtela bych rocniho syna presunout do pokojicku ke starsimu 3 letymu. Respektive.. Ja uz sem to udelala pred 2 dny a je to katastrofa… Budi se oba dva, nezavisle na sobe. Starsi me furt vola, mladsiho jeste jednou nad ranem kojim, obcas se vzbudi i jednou na caj. Obcas si trosku ze spani zaknoura. Myslite, ze mam vydržet, že si na sebe ještě zvykaji? Usinaji ve stejnou dobu, sami. V tom problem neni. Jiný pokoj na víc nemáme.. Bydlime 2+1. Vase zkusenosti? ![]()
Dekuji!
No mladsimu jsou 2 roky a jeste se mi nepovedlo dat je dohromady… ![]()
@LindaPraha píše:
No mladsimu jsou 2 roky a jeste se mi nepovedlo dat je dohromady…
A zkousela ste to? Nebo jste se neodhodlala
Ja bych byla tak rada, kdyby byli uz spolu.. Navic az pojedeme na dovolenou nebo na navstevu, tak budeme taky vsichni pohromade ![]()
@Prfprfprf u neteří to trvalo 2 týdny a pak pohoda
a spíš se budila ta starší, nebyla zvyklá že jí tam dýchá ještě někdo ![]()
Řekla bych že záleží na dětech moje nejstarší se nevzbudi i kdyby jí řvala u ucha siréna, takže tam to bylo ok ![]()
Asi bych chvíli počkala jestli si starší zvykne, my máme u nás v pokoji ještě nejmladší rok a půl 😁 do pokoje dětí jim jí dát nechci, aby jim tam něco nespolkla, peníze nebo mini hračky ![]()
@kavenka píše:
@Prfprfprf u neteří to trvalo 2 týdny a pak pohodaa spíš se budila ta starší, nebyla zvyklá že jí tam dýchá ještě někdo
Presne. Bala sem se, ze se bude budit mladsi, protoze mel vzdy slabsi spanek, ale nakonec se budi starsi s tim, ze tam nekdo susti perinou ![]()
U nás spí holky spolu od tři měsíců mladší. Jsou od sebe 22 měsíců a od začátku úplně bez problémů ![]()
@Prfprfprf já ty děti chápu i mně chvilku trvalo, než jsem si zvykla, že vedle mě šustí peřinou manžel
![]()
To je o zvyku, bych řekla. Pár nocí bude katastrofa, a pak si zvyknou. Taky jsem se ségrou strávila celé dětství v jednom pokojíčku a nějak se začít muselo
.
Rocni dite, ktere notabene jeste v noci kojim, by me ani ve snu nenapadlo strkat k sourozenci do pokojicku. Jeste dlouho bych si ho nechala v loznici..
@Pajka89 píše:
Rocni dite, ktere notabene jeste v noci kojim, by me ani ve snu nenapadlo strkat k sourozenci do pokojicku. Jeste dlouho bych si ho nechala v loznici..
Nemyslim si, ze je to zas takova rarita. Ale dekuji za nazor
Kojené dítě bylo se mnou v ložnici, do společného pokoje se stěhovalo až když bylo odstavené. A pak už problém se spaním nebyl.
@neumisa píše:
Kojené dítě bylo se mnou v ložnici, do společného pokoje se stěhovalo až když bylo odstavené. A pak už problém se spaním nebyl.
A jak dlouho jste kojila?
@Prfprfprf píše:
A jak dlouho jste kojila?
něco málo přes rok.
@neumisa píše:
něco málo přes rok.
Ja uz prave kojim jen pred spanim a jednou v noci, jinak maly nechce, tak sem si rikala ze to zkusim… No bud to pujde, nebo ne