Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, nemáte náhodou někdo doma usínáčka od Simba ABC Žirafa, dcerka je na něm závislá. Nosí ho všude u sebe i ve školce. Bohužel náš je už v rozkladu a samozřejmě už ne neprodává. Nemáte prosím někdo? Zaplatím celkem cokoli. Potřebujeme tu Žirafu
Nevím, jestli pomůžu. Máme trochu jiné vydání. Je tři roky stará po první dceři, ale nikdy ji nezajímala, jen visela pár měsíců v postýlce, takže je jako nová. Ráda daruji jen za poštovné k vám. Tak dej vědět, pokud se bude dcerce zamlouvat
![]()
Jejda, nestrašte, že ta naše bude mít usínáčka až do školky 😱. Máme jiného, též se již nevyrábí a chápu, že je to velký problém. U starší to neznám, pro mladší je to nejlepší kámoš.
@Janakatabara My máme závislačku na látkové plence, „Muchlinka“, řeší každej problém a naštěstí jich máme spoustu a dají se koupit. Ale asi bych se propadla hanbou, kdyby s ní šla do školky. Nakecala jsem ji, že tam Muchlinky nesměj a že místo toho ušijeme něco jiného. Nakonec chodí s doma šitou placatou sovičkou, kterou případně můžu ušít znovu. Nedá ji z ruky, hraje si s ní, jí, spí, jen na ven to paní učitelka zakázala. Přijde mi to ale lepší varianta, než mají jiné děti. Jeden kluk pořád tahá velkého bagra. Doma je ale pořád s plenkou. Babička ji prej měla ještě v sedmi letech
![]()
@ElucaK 😀 😀 😀 naší je teprve rok a 7 měsíců, tak to neřeším, ale ráda bych se ho do školky zbavila nebo alespoň omezila užívání na spánek, ale chápu, že ona mi na moje plány nebude brát ohledy 😀. Ale děsím se toho, že tomu našemu usínáčkovi je 8 let, tudíž není k sehnání a nevydrží věčně. Nahradit ho něčím jiným jsme bez úspěchu zkoušeli. ![]()
@Janakatabara Já taky doufala, že do školky to bude v pohodě, ale pak se narodilo druhý mimčo, který mělo plínku u sebe a bylo vystaráno. Teď musí mít vše stejný ![]()
@Janakatabara u nás to bylo stejně. Starší nemá oblíbené snad nic(nebo každou chvíli ji zajímá něco jiného) a mladší měla od roku usínáčka a dudlíka. Oboje jen na spaní jenže pak šla ve 2,5 letech do školky a od té doby chodí žirafa s námi všude