Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potrebovala bych poradit jak velky spaci pytel poridit? Mala ma asi 75 cm. Kolik mista je vhodne mit v nozickach? Pytel jsme jeste nikdy nemeli a chtela bych ho vyzkouset, protoze se porad odkopava, ale zas nevim jak ji to bude omezovat v pohybu aby se mohla v pohode tocit, sednout si nebo stoupnout. Jak dlouhy by asi mel byt?
Diky moc za vsechny rady azkusenosti ![]()
Ahoj, naše malá má také 75 cm a aktuálně spinká v pytli dlouhém 71c(viz foto).Pak máme ještě dva delší teplejší cca 90cm dlouhé.Všechny jsou prostorné ve spodní části, v pohybu ji neomezují, sedne si ,stoupne, chodí..je a ně zvyklá do miminka-krom léta, kdy jsme nepytlíkovali:-)
Zuzka meri 91cm a pytlik ma 90cm
Odecti hlavicku (cca 15cm) a pricti asi 10cm rezervu do nozicek, aby je mohl prcek propnout - pytlik nam vzdy vydrzi tak do +5cm nez je vyska ditete
Tedy 90cm pytlik do 95cm ditete ![]()
Já tedy koupila pytel v době, kdy jsme měli 77 cm… a protože zrovínka v krámě měli buď menší nebo až velikost 110 cm, tak jsem po váhání koupila tu 110ku… Musím říct, že jsem ale moc spokojená… Malý má dostatečný prostor, aby se mohl i postavit, sednout, otočit… a hlavně to splnilo hlavní účel - že je celou noc přikrytý…
No a za další nám i dlouho vydrží, máme velkou rezervu… rychle rosteme, tak to bych pytel kupovala každý druhý měsíc… ![]()
Terez85 píše:
Já tedy koupila pytel v době, kdy jsme měli 77 cm… a protože zrovínka v krámě měli buď menší nebo až velikost 110 cm, tak jsem po váhání koupila tu 110ku… Musím říct, že jsem ale moc spokojená… Malý má dostatečný prostor, aby se mohl i postavit, sednout, otočit… a hlavně to splnilo hlavní účel - že je celou noc přikrytý…No a za další nám i dlouho vydrží, máme velkou rezervu… rychle rosteme, tak to bych pytel kupovala každý druhý měsíc…
A nezamotava se do toho moc? Ja mam strach koupit moc velky, ale taky chci aby to chvili vydrzelo. A hlevne nevim jestli ho mala slecna vubec vezme na milost.
tak ako ti kocky radia, vraj je idealne mat tak 15 cm priestor este dolu, ale aj som mala jeden o trosku vacsi a teda malej to nevadilo a dlhsie nam vydrzal.
Inac posledny sme mali 140
Na sranach mal normalne zips na nohy a mali sme ho doteraz, ale odkedy zacala chodit do skoly uz ho nechce, ja som si to nemohla vynachvalit…super vecicka, mozno este cez zimu, dufam, ze jej zacne byt zima ![]()
vevci píše:Terez85 píše:A nezamotava se do toho moc? Ja mam strach koupit moc velky, ale taky chci aby to chvili vydrzelo. A hlevne nevim jestli ho mala slecna vubec vezme na milost.
Já tedy koupila pytel v době, kdy jsme měli 77 cm… a protože zrovínka v krámě měli buď menší nebo až velikost 110 cm, tak jsem po váhání koupila tu 110ku… Musím říct, že jsem ale moc spokojená… Malý má dostatečný prostor, aby se mohl i postavit, sednout, otočit… a hlavně to splnilo hlavní účel - že je celou noc přikrytý…No a za další nám i dlouho vydrží, máme velkou rezervu… rychle rosteme, tak to bych pytel kupovala každý druhý měsíc…
Nezamotával… v pohodě. Taky jsem si nebyla jistá, jestli se mu v něm bude líbit, ale musela jsem to prostě vyzkoušet!
A právě myslím, že tím jak ho měl (má) větší, tak mu to nevadí, není v tom na těsno a má spoustu prostoru… Prostě jako pod peřinkou, akorát ji ze sebe nemmůže zkopat… ![]()
Můžu se vetřít, potřebovala bych spacák taky pro 75 cm mimčo, ale chtěla bych teplejší a hlavně s rukávy.
j.a.n.i1 píše:
Můžu se vetřít, potřebovala bych spacák taky pro 75 cm mimčo, ale chtěla bych teplejší a hlavně s rukávy.
Našla jsem třeba tento http://www.eprcek.cz/…rodukt-9481/
My máme taky teplý, ale bez rukávů - dávám bodyčko s dlouhým rukávem… Ten jsem koupila v Kik! asi za 300 kč.
Terez Díky, to vypadá dobře
já právě radši rukávový, dávám ho do spacáčku jen v plínce…
Jani, spaci pytl s rukavy maji napr. na http://www.malvik.cz/…mer-100-Plus. Vypada teple, ja jsem ho mela objednany loni, ale nebyl skladem, tak jsem po trech tydnech cekani objednavku zrusila. Letos jsem na zimu koupila termopytel od Tchiba a je super, nejteplejsi, co jsme kdy meli. Je ale bez rukavu, dcera spi v overalu, tak to neva.
Kdyby se ti zadny rukavovy nelibil, tak co zkusit davat syna spat v tricku s dlouhym? Mel by vetsi volnost, nez v bodycku cu pyzamku, ale chranene ruce?
catie Jestli je po mě, tak by měl poránu to tričko zauzlované kolem krku ![]()