Jak vybrat internet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
879
12.10.16 13:37

Jak vybrat internet?

Ahoj,

řešíme teď doma následující:

Zatím jsme se obešli skoro bez internetu, měli jsme jen mobilní do notebooku přes SIM kartu v telefonu s kupovaným kreditem, zapnutý tak 1× za 1-2 týdny. Bylo to poměrně pomalé, ale stačilo. Teď už jsou děti větší a starší dcera přece jen potřebuje internet k efektivnější práci na střední škole, takže budeme muset sehnat něco výkonnějšího. Bydlíme v RD poměrně daleko od centra města a tím pádem od ústředny.

Sehnala jsem následující nabídky a potřebovala bych dobré rady, jak vybírat - prosím jsem ve věci naprostý analfabet, berte na mě v tomto ohled :) :

1. O2 - možná máme funkční kabelové připojení (pevná linka byla v domku, když jsme ho kupovali, my jsme ji nepoužívali a mezitím dávali kabel v ulici do země, takže nevím, jestli šňůra, která nám stočená kouká ze zdi ve sklepě, vede někam do hlíny nebo ke kabelu), to zjistím, nebo bezdrátově. Na dotaz se zadanou adresou bydliště na jejich stránkách přišla nabídka -po drátě „až 20Mb/s, neomezená data, podpora 24/7, Vaše naměřená rychlost až 2Mb/s, cena 499“, bezdrátový dtto s rozdílem „30GB na cokoli“. bydlíme dost daleko od ústředny, údajně to má vliv na rychlost internetu, ale nevím, jestli je to v nabídce už zohledněno.
  1. soukromý poskytovatel: přišla nabídka:
  • rychlost 2Mb/450 kb, agregace 1:20 378,– Kč
  • rychlost 4MB/650 kb, agregace 1:25 498,– Kč
  • zaměření signálu provádíme zdarma při zřizování přípojky
  1. T-mobil, Vodafon - v místě internet neposkytují

Budu vděčná za jakoukoliv pomoc při porovnávání a upozornění, na co si dát pozor, případně dozjistit.

Děkuju, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1883
12.10.16 13:57

Jesli je možno ADSL (přijede technik, zjistí), volil bych ADSL. Tzn. variana č. 1. Kvalitativně jsou obecně všechny ostatní varianty horší.

A rovnou si vyhádat slevu proti ceníkové ceně. Dávají ji všichni, jen to chce „přitlačit“ správného pracovníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.3.18 10:41

No vidíte, to by mě taky zajímalo. Jaký internet si pořídit? My s tím bojumeme poslední dobou pořád, zatím jsme ani jednou nebyli spokojeni. A to hledáme internet na běžné používání… Žadnou raketu nepotřebujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11309
31.3.18 10:55

No, určitě obhlédnout i místní poskytovatele netu, protože to, co popisovala tazatelka, je výsměch - něco jiného je maximální rychlost netu, něco jiného je reálná. Takže pokud O2 nabízí 20Mbit, ale reálná rychlost je desetinová, je zbytečné platit tak vysokou maximální rychlost. Navíc u O2 platíte i paušál za pevnou. Proto omrkněte i místní poskytovatele wi-fi, optika atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
31.3.18 12:14

Za mě jedině místní poskytovatelé. Oslovit jich několik, poptat se co nabízejí na vaší adrese, jaké mají pokrytí, jaký způsob připojení, jaká je reálná rychlost. Pak je taky možnost poptat se na místních fb skupinách (hradecký bazar, trutnováci apod.) jakou mají zkušenost.
Máme takový internet a platíme 369,–Kč za měsíc, wi-fi modem za korunu, přijeli, nainstalovali, předvedli. Při nahlášení poruchy přijede technik ještě ten den, za příplatek i o víkendu. Ale za 5 let co máme internet jsme technika potřebovali jednou. Přijel opravil, ukázal jak si to příště můžeme opravit sami. Rychlost se nám pohybuje takto .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák