Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chci si pořídit ojeté auto. Nějaké auto typu Citroen Berlingo. Můj rozpočet je 150 tis (do této ceny je celkem velká nabídka, jen nevím, zda ji mám vůbec zvažovat). Plánuji s ním jezdit na dlouhé vzdálenosti - výlety, případně až k moři. Zajímá mě na jaká kritéria bych se měla při výběru dívat? Kolik by mělo mít najeto, jak staré by mělo být? Je můj rozpočet dostatečný na nějaké ucházející a zároveň bezpečné? Automechanika před koupí povolám, ať se podává na stav, nejdříve ale potřebuji aspoň trochu vědět, na jakou inzerci se soustředit.
Příspěvek upraven 23.03.24 v 14:57
Ano, jedině s automechanikem. Každopádně jeslti chceš kvalitní dodávku na dlouhé vzdálenosti a dokonce pravidelné dovolenkování, tak zvyš ale kupní částku…150 tisíc nemůžeš za DODÁVKU čekat nic extra
@Anonymní píše: Více
Ok, to mi je jasný, že nic extra. spíš mi jde o to se zorientovat. Od jaké ceny to může být v pohodě a bezpečné. A pokud ne menší dodávku, tak na běžný osobák by se ta cenová hladina pro můj účel pohybovala asi kde?
Ozvěte se mi na mail hardwerar@seznam.cz, pošlu vám nějaké info k ojetínám.
Za mě jedině s automechanikem a nebo minimálně s někým, kdo tomu rozumí. Zároveň bych se vyhýbala autobazarům a kupovala přímo od někoho, pokud chceš na dálky, je za mě lepší nafta, do této cenové relace jsem si kupovala auto - Audi A4 2009 - jediné co jsem vlastně dělala tak byly rozvody, ramena ( o tom jsem věděla a dal mi na to ještě 20 tisíc slevu) + klasiku jako olej, brzdy, kotouče. Teď po skoro třech letech jsem akorát měnila egr ventil a parkovačku.
Koupili jsme už pár aut z bazaru, ale vždy to byly auta max 5 let stará a nájezd do max 100.000 km. Nechat auto prověřit třeba Cebii a zkontrolovat automechanikem, kdyby jsi nějakého šikovného znala. Čím levnější auto koupíš, tím více do něj pak budeš muset investovat.
Nepiš na emimi, ale na nějaký autofórum. Tam z tebe budou chlapi na větvi a poradí ti důležitý věci. Dost často se na fórech taky inzeruje a tím pádem je to auto známé, navíc je k němu diskuse.
@Mosie píše: Více
Na fórum také napsáno. Zatím mě ignorují, asi je zajímá řešit pokročilejší témata. Ale i tady jsem dostala na mail dobré rady. Takže za mě je dobré zkoušet všude.
@Jana366 píše: Více
Tak to mě mrzí, svého času jsem hodně chodila na offroadforum.cz a tam byli chlapi vždycky natěšení pomoct ženské. Bohužel to před několika lety skončilo kvůli naprosto neschopnému adminovi. Ono teď už asi víc jede facebook než ty fóra, bohužel.
@Jancka_K píše: Více
Hezky, jenže ty tu mluvis o autech nad 300-400K, tedy více jak dvakrát tolik, co má zakladatelka jako limit.
Já bych asi hledala spis v nějakých combi autech, jestli to nutné nemusí být ala berlingo. Kolem 150 už člověk najde rozumná auta, i když budou kolem 10 let a s vyšším nájezdem.
@Elisabeth.648 já mám škodu yeti z aaa. Stala mě 360 000,–. Manžel to proklel ze všech stran. V aaa s autem museli 2× zajet nezávislýmu mechanikovi na zdviž. Sama bych nesla koupit auto nikam. I když teď po koupi už tak nějak vím plus minus na co koukat.
@ffugaska Tak to je super že máte takovou zkušenost z áček, já mám bohužel i moji rodiče velmi negativní.
K žádnému automechanikovi s námi nezajeli, nechali nás to projet na 5 minut a ani jsme se na to nemohli pořádně podívat.
Za mě ideální volba: dvojkova Octavie, motor 2.0 TDI, max 1.9. Nic to nežere, opraví to kde kdo a je to držák.
Edit: překlep
@Elisabeth.648 ale to je váš problém, že jste si neřekli. Jako dávám za auto 360 000 tak nebudu vyhazovat takový prachy oknem. Byt to nějaký auto do 60 000 tak asi kolem toho tak manžel nelítal. A cizí mechanik co jsme měli byl domluveny, opravuje manželovi firemní auta. Nemít nikoho, tak si za takový prachy někoho zaplatím