Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ja třeba nedám dopustit na auto z firemní flotily. Kupovala jsem před x lety přes das welt. 7 let starý, benzín ještě bez turba, 160 tis. najeto, plná servisní historie za 100 tis. Já najela už to samé a stále platím jenom běžné servisní úkony v autorizáku.
@ffugaska Asi jsme se špatně pochopili. Já myslela že Vám k tomu pustili jejich nějakého automechanika, můj otec je automechanik a i tak, bylo to stylem honem, honem a berete nebo ne, asi záleží na koho natrefíte, sdílím pouze mou zkušenost co mám s áčky.
Chápu, že koupě ojetého vozu je daleko levnější, jen bych tu ale poznamenal, že pokud nemáte prodejce prověřeného, tak se vám může stát, že si naběhnete a koupíte auto se skrytou vadou. Mě se to bohužel povedlo, a to i přes to, že to byl „renomovaný“ dealer, s 4,5 hvězdičkami na google mapách. Určitě oslovit nějakého mechanika, kamaráda, pokud tomu rozumí, nebo si zaplatit hoďku dvě nějakému mechanikovi. A určitě se vyhnout AAAčkám a dalším gigantům, kteří auta přetáčí. Ještě doporučuju projet tipy , na co kouknout před koupí, jako VIN číslo atp, protože na to auto může být psaná nezaplacená pokuta a tak dál ![]()
Dá se ještě v dnešní době vybrat ojeté auto rozumně i do 100 tisíc? Tedy dá se za ty peníze koupit auto, které může třeba 10 let ještě sloužit?
Tak samozřejmě dá…a deset let sloužit může bez problému, ale budeš muset počítat a tím, že každou chvíli budeš muset něco na něm měnit, bez aktivní neustálé opravy zapomeň, že ti auto jen tak vydrží ![]()
@Mauerova no, možná něco typu Fabie? Deset let se štěstím. Ale samozrejme počítat s tim, ze bude probíhat pravidelný servis a nebude se na všechno kašlat. Čím méně elektroniky, tím lépe.
@Mauerova píše: Více
Pošlete mi přes SZ mail, pošlu vám odpo info.
Já jsem vybrala s manželem v AAA auto mazdu 3, která jezdí opravdu bez problémů už 4 roky. Dostává pravidelný a potřebný servis, ale jinak nic. Byla jsem nadšená z velkého výběru v autobazaru a hlavně také z toho, že se nám vše podařilo vyřídit přímo v autobazaru ), takže se s autem mohlo rovnou odjet.