Jak vybrat ojeté auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
379
8.4.24 07:09

Ja třeba nedám dopustit na auto z firemní flotily. Kupovala jsem před x lety přes das welt. 7 let starý, benzín ještě bez turba, 160 tis. najeto, plná servisní historie za 100 tis. Já najela už to samé a stále platím jenom běžné servisní úkony v autorizáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
8.4.24 19:32

@ffugaska Asi jsme se špatně pochopili. Já myslela že Vám k tomu pustili jejich nějakého automechanika, můj otec je automechanik a i tak, bylo to stylem honem, honem a berete nebo ne, asi záleží na koho natrefíte, sdílím pouze mou zkušenost co mám s áčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.4.24 18:21

Dávejte si bacha na podvodníky

Chápu, že koupě ojetého vozu je daleko levnější, jen bych tu ale poznamenal, že pokud nemáte prodejce prověřeného, tak se vám může stát, že si naběhnete a koupíte auto se skrytou vadou. Mě se to bohužel povedlo, a to i přes to, že to byl „renomovaný“ dealer, s 4,5 hvězdičkami na google mapách. Určitě oslovit nějakého mechanika, kamaráda, pokud tomu rozumí, nebo si zaplatit hoďku dvě nějakému mechanikovi. A určitě se vyhnout AAAčkám a dalším gigantům, kteří auta přetáčí. Ještě doporučuju projet tipy , na co kouknout před koupí, jako VIN číslo atp, protože na to auto může být psaná nezaplacená pokuta a tak dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.1.25 08:15

Dá se ještě v dnešní době vybrat ojeté auto rozumně i do 100 tisíc? Tedy dá se za ty peníze koupit auto, které může třeba 10 let ještě sloužit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.25 08:32

@Mauerova

Tak samozřejmě dá…a deset let sloužit může bez problému, ale budeš muset počítat a tím, že každou chvíli budeš muset něco na něm měnit, bez aktivní neustálé opravy zapomeň, že ti auto jen tak vydrží :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13998
7.1.25 09:02

@Mauerova no, možná něco typu Fabie? Deset let se štěstím. Ale samozrejme počítat s tim, ze bude probíhat pravidelný servis a nebude se na všechno kašlat. Čím méně elektroniky, tím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11782
8.1.25 11:36
@Mauerova píše: Více

Pošlete mi přes SZ mail, pošlu vám odpo info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
19.1.25 01:38

Já jsem vybrala s manželem v AAA auto mazdu 3, která jezdí opravdu bez problémů už 4 roky. Dostává pravidelný a potřebný servis, ale jinak nic. Byla jsem nadšená z velkého výběru v autobazaru a hlavně také z toho, že se nám vše podařilo vyřídit přímo v autobazaru ), takže se s autem mohlo rovnou odjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák