Jak vycházíte s tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1906
27.10.10 22:38

No to jsem tomu dala 8-o tak snad to nečte tchýně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.10.10 22:39

Teda klobouk dolů před tebou Viky, že to tak nějak zvládáš a přežíváš :kytka: . Já bych se s takovou tchýní asi zbláznila :o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.8.19 13:16

Ahoj všem :mavam:
po včerejším zážitku s mojí budoucí tchýní se pokusím obnovit tuto diskuzi.
Všeobecně spolu vycházíme dobře. S přítelovými rodiči bydlíme v jednom domě. který je dobře konstrukčně řešený, takže, když nechceme, nevidíme se. Rodiče bydlí dole, my máme svůj byt v podkroví.
S přítelem jsme spolu 4 roky, z toho 2 roky se pokoušíme o mimčo. Letos v dubnu se konečně zadařilo a rodičům jsme se hned pochlubili…ale bohužel to skončilo zamlklým těhotenstvím. Samozřejmě jsem z toho byla špatná, ale můžu říct, že přítelova mamka mě v té době celkem dost psychicky podpořila. Hodně jsme si spolu povídali, utěšovala mě atd.
Včera měl přítel narozeniny, seděli jsme u nás doma a jeho mamka měla trochu upito. Zabrousili jsme zase na téma těhotenství a ono z ní najednou vypadlo, že si o tom něco četla a že pokud těhotenství takto dopadne, že je to chyba vždy na straně ženský. Vysvětlila jsem jí, že je to nesmysl, ale ona začala s dalšími věcmi, že když už se snažíme tak dlouho, že asi budeme mít nějaký problém a že kdybych si třeba našla někoho staršího, že by se mi podařilo otěhotnět hned (já 30, přítel 29). Dost se mě to dotklo a ona poznala, že jsem uražená - možná to byl účel. Takže pak ještě dodala, že jsem pořád moc přecitlivělá a že je to vidět, že ještě nejsem zdravá a že jsem se s tím vůbec nesmířila. Pokud ale takhle mluví, tak se s tím možná nesmířila víc než já. Přišlo mi, že prostě brání svého synáčka, že on na tom žádnou chybu nenese a že by asi byla nejradši, kdyby si přítel našel někoho jiného s kým by měl dítě hned. Ano, možná to je pro mě citlivé téma, ale kdyby takhle blbě nevrtala, bylo by všechno OK. Řekla bych, že jsem se s tím jinak už vypořádala.
Chtěla bych slyšet váš názor, jak byste reagovali vy. Do této chvíle jsem si myslela, že budu mít dobrou tchýni. Teď mi přijde, že to jak se chovala předtím byla jenom lež a že je ve skutečnosti úplně jiná, než za jakou jsem ji měla. Chtěla bych s ní vycházet dobře, ale teď mám trochu obavy z budoucnosti s ní - v jednom domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
1.8.19 14:37

Jo tchýně…tohle vám nezávidím, já ji měla 400km takže dobrý, moc jsme se nemusely, ale už ji nemám, a přítel si moji mamču nemůže vynachválit a já jeho zase tolik neznám…no buď nevěděla co plácá, když měla upito, nebo je divná- a na internetu si může psát kdo chce co chce…bůh ví, kde tu informaci sebrala..zrovna se taktně nechová, když by se vám zadařilo, tak oznamte těhotenství až ve vyšším stádiu…nikdy nevíte co se může stát, a ona by vám to dala opět sežrat…a co na to přítel?..řekl něco k tomu, nebo mlčel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.8.19 16:08

Přítel zasáhl, za což jsem ráda. Řekl jí ať se zamyslí nad tím co říká a že dítě chceme mít spolu, tak nechápe proč bychom si jeden nebo druhý měli hledat jinýho partnera kvůli tomu, že nám to nejde. Taky mu to přišlo dost mimo mísu. Jsem typ člověka, že si hned všechno moc beru a ona to ví, takže píchla přímo do vosího hnízda. Prý se nemám stresovat, aby se nám zadařilo znovu a nakonec od ní místo podpory řeči, že se k sobě nehodíme.
A přesně tak…s dalším případným těhotenstvím už rozhodně nebudu tak sdílná.
Momentálně by mi taky vyhovovalo, kdyby byla na míle daleko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
1.8.19 16:49

@Teruš90 Minulý rok jsme nechali udělat konečně samostatný vchod. Snažím se ji vůbec nepotkat, i když furt bydlí v jednom domě. Když je na zahradě u branky, jdu radši přes plot. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
1.8.19 21:42

@dafííí v opilosti někteří lidé mluví fakt hlouposti. Nebrala bych to v tomhle případě do krve vážně. Obě střízlive si promluvte a ujasnete si to. Svedla bych to na alkohol a momentální slanou chvilku, nikdo nejsme věcné v pohodě a usměvaví a optimisti, treba to na ni jen dolehlo a snažila se to možná jen nešikovně nějak ventilovat.
Třeba moje mamka si myslím, že je jako tchyně fajn, ale když jsem začínala s manželem chodit, měla pořád tendence nás nějak usmernovat a protože věděla že já mám svou hlavu a na její názor nedám, snažila se působit na manžela. Nejdřív mu bulikovala ať mi domluví a neodchazim z práce, pak ať mi domluví že se nemám stěhovat, dyt bychom to spolu takhle na dálku zvládli klidně dal.. Pak když se plánovala svatba, tak prý ať mi rozmluvi tak velkou svatbu, tolik lidí tam.. No prostě má potřebu nějak a něco ovlivňovat, no samozřejmě se jí to nedaří, já nad tím už mávám rukou, znám ji a jedním uchem tam, druhým ven.. Jinak máme hezky vztah a manžela má ráda jako nikoho předtím, posílá mu dárky k narozeninám a když jsme na návštěvě, obletuje ho víc než mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.8.19 21:56

Necitlivé, ubohé… Asi by mi nemohla na oči nějaký čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
1.8.19 22:07

@dafííí jestli měla trochu upito úplně nehraje roli, sama ji znáš nejlépe a dokážeš odhadnout, jestli to byl jen úlet nebo něco co díky alkoholu vybublalo. Faktem je, že je to od ní extrémně hrubé a očekávala bych omluvu. Ne za to, co si myslí nebo nemyslí, ale za to, že se projevila takhle ošklivě. Když spolu bydlíte, nenechala bych to hnít a normálně se jí zeptala, proč to řekla a že se tě tím fakt dotkla. Když by si stála za svým, požádala bych jí, aby se tomuto tématu přede mnou vyhýbala a případné těhotenství už bych jí řekla až po prvním trimestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
2.8.19 10:01

Ona špatný člověk není, ale už párkrát jsem měla takový pocit, že se v ní nevyznám. Mění názory z minuty na minutu. Vždycky se ale jednalo o nedůležité věci, takže jsem to přešla…například jsme šli do restaurace na jídlo, které pak zhodnotila kladně, že jí moc chutnalo, za půl hodiny ale začne s tím že mohlo být lepší to a to, až vlastně dojde k závěru, že jí to vůbec nechutnalo. Takže jak moc můžu brát vážně tohle, co řekla teď :nevim:
Beru, že i jí tato situace zasáhla, na mimčo se samozřejmě těšila. Naše blbost, že jsme to oznámili tak brzy. Za normálních okolností nás povzbuzuje, ale v té opilosti možná řekla pravdu, co si skutečně myslí.
Omluva by to jistě spravila, protože žádný jiný zásadní problém mezi sebou nemáme, ale myslím si, že se jí nedočkám. Třeba by řekla, že to tak nemyslela, ale znovu by dodala, že jsem přecitlivělá a všechno si moc beru.
Nikdy jsem neměla problém se s ní bavit prakticky o čemkoliv, ale teď už zvážím, co před ní říkat a co ne. Třeba je to tak, že říká, že její syn má bezva přítelkyni, ale realita může být taková, že by byla nejradši, aby si našel někoho jiného. Ale možná to je jen spekulace v mé hlavě, protože jsem na ni momentálně nabroušená :think: druhá věc je, že s tím ona stejně nic neudělá. Sem tam má tendence nám do něčeho mluvit, ale přítel je naštěstí takový, že jí řekne ať to neřeší, že si to uděláme podle svého.
Vím, že v opilosti může každý plácnout cokoliv, co ho pak třeba mrzí, ale myslím si, že většinou ten člověk právě říká pravdu, co cítí a co si myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí