Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,jen jsem se chtěla zeptat jaký máte vztahy,jak často se hádáte,jakou máte volnost,jak se snažíte trávit volný čas spolu atd?
Já to moc idilické nemám,vím že nemám normální vztah,tak jsem chtěla jenom zjistit jak to funguje v jiných rodinách.
Hádáme se dle potřeby.
Volný čas můj muž chodí každé nedělní dopoledne hledat poklady. Vím, že by chtěl chodit častěji, ale prostě to nejde, v práci je docela dlouho. Já zase občas zmizím ven přes noc. Jedu za kamarádkou a většinou tam přespím(samozřejmně předem se domluvíme). Jinak se snažíme volný čas trávit společně s malým.
Ahoj, ten můj podniká, navíc doděláváme barák, takže času má opravdu hodně hodně málo. Já jsem doma na rizikovým, takže ten den je dlouhej, ale snažím se zabavit domácími pracemi, začala jsem plést a háčkovat na miminko, jinak spolehlivě fungujou kamarádky
, na vykecání a probrání všeho možnýho. Jinak pokud má přítel volnej čas, trávíme ho spolu, na večeři, kino, společnou procházku, návštěvu nebo jen tak společný válení u televize si vždycky čas uděláme
. Někdy je mi smutno, že jsem pořád doma sama, ale mám super sousedku, takže popojdu 20 m a mám o zábavu postaráno.
Vztah máme harmonický..Občas si to nemyslím, ale to je spíš můj problém( bohužel)..Nikdo se nikoho neptá , zda někam smí, či nesmí. On občas rybaří a fotí.Já zatím nic moc..Snad se to zlepší.Ale netrápí mě , že nejsem rozjuchaná jidne.
volný čas trávíme povětšinou s dětmi - normální rodinná situace..
Nejobyčejnější život na světě. ![]()
Jo a nejsme hádací, uzážení ani nafukovací ( já občas dělám dusno, ale dlouho mi to nevydrží)
Hádáme se často, ale jen kvůli blbostem, kdy se nakonec stejně obejmem a řeknem že jsme pitomý..
Volný čas.: pokud nejsme v práci, jsme jen spolu, někdy doma, někdy výlet. Manžel chodí každý den do posilovny, ale to chodím sním, protože cvičíme oba.
Jinak, jednou za 14dní, o víkend jde manžel s klukama na pivo.
Nehádáme se téměř vůbec, jen občas já vyletím, většinou zpětně uznám (ne nahlas
), že to bylo kvůli blbosti …
Volnost máme, jakou chceme, pravidelně chodí manžel na florbal a já do jazykovky, on ještě cca jednou za 14 dní s kamarády na pivko. Jednou za rok jezdí s klukama na týden na kola…
Pokud se chci sejít s kamarádemúkou, není problém, jen si musíme domluvit předání dítěte, pokud chce někam jít on, taky není problém, prostě jsem s prckem sama i večer…
Známe velkou část kamarádů toho druhého, trávíme společně i různé dovolené nebo prodloužené víkendy.
Když je hezky, občas manžel vezme kolo a zmizí, občas vezme i malého do vozíku za kolo a zmizí oba, to mám nejradši
. Ale většinou volné dny trávíme všichni společně… Doma, venku, na procházce, na výletě, s kamarády, s příbuznými, … co se zrovna naskytne
.
tak to by mi neprošlo spát někde jinde,jinak už ani nevím co to je jít do kina(spolu jsme tam ani nebyli ale myslím třeba s kámojdama),na večeří sme spolu byli snad před rokem jestli to není dýl,jinak přijde a je pořád u pc,takže spolu ani moc nemluvíme,nebo on mluví ukazuje mi věci na netu a chce to rozebírat,ale mě to nezajímá
Já jsem taky neměla vztahy idylický a můj přdposlední chlap byl regulérní blázen (tvrdil mi celkem dlouho, že je mu o deset let míň, dokonce s ním držela basu i jeho matka, a zapřel manželku a dceru
), ale můj současnej přítel je absolutní zlato.
Pohádali jsme se za dva roky vztahu asi dvakrát, vždycky tak na dvě-tři hodiny. Miminko teprve čekáme, oba pracujeme, tak zatím jenom občas večer jdeme jeden nebo druhej s kámošem/kámoškou na pivo, cca jednou týdně, snažíme si to plánovat na stejné dny. On občas večer na fotbal. Občas společně navštěvujeme společný známý. Víkendy trávme zásadně spolu. Zatím nás baví i jenom tak bejt spolu doma, ale snažíme se aspoň na jedno odpoledne vyrazit někam na výlet nebo tak, někdy k rodičům.
Jsem za to strašně vděčná a šťastná, protože jsem si taky užila svoje a vim, že to není samozřejmost ![]()
no tak to my jezdíme 2 krát nebo jednou týdně za tchyní,tak aspon na chvilku vypadnu z baráku
Hadame se tak nejak normalne,ale nejsou to uz hadky,spis dohady a za 10 vterin uz se spolu normalne bavime,jako by se nic nestalo.Nekdy jsou i takove vyjimky,kdy se s manzelem nebavim vubec a dlouho,neustoupim,pokud vim,ze mam pravdu.
Ja jsem s detmi cely den od pondeli do patku,takze kdyz ma manzel volno o vikendech,bere si je ven on a postara se o zabavu.
Kazdy muzeme kam chceme,casteji chodim ja nez manzel,ten na litani po venku moc neni,je radsi s detmi doma a hlida.
kacerval píše:
no tak to my jezdíme 2 krát nebo jednou týdně za tchyní,tak aspon na chvilku vypadnu z baráku
A to se jinak nedostaneš z baráku? Já se nejvíc „realizujuL“ s kamarádkami přes den, vezmu malého a sejdeme se ve městě, dáme kafe nebo oběd, když je hezky, vypustím prcka na hřišti a bezdětná teta si pohraje, dětná má taky s sebou dítě, pokecáme… Jasně, není to takové t klasické „rande s kamarádkou“, to si užiju občas večer, ale je to taky fajn. Rozhodně lepší, než návštěva u tchýně
- a to nic proti ní, je fajn, ale kámoška to prostě není ![]()
bumbinka:no málokdy,většinou když chce koupit cigarety a nechce se mu tam,tak mě tam pošle
kacerval píše:
tak to by mi neprošlo spát někde jinde,jinak už ani nevím co to je jít do kina(spolu jsme tam ani nebyli ale myslím třeba s kámojdama),na večeří sme spolu byli snad před rokem jestli to není dýl,jinak přijde a je pořád u pc,takže spolu ani moc nemluvíme,nebo on mluví ukazuje mi věci na netu a chce to rozebírat,ale mě to nezajímá
Kacerval - četla jsem i tvoje příspěvky v diskuzi „nikam s miminkem nechodím“. Proboha, jak takhle můžeš žít?? Nezlob se na mě za upřímnost, ale sebelitováním nic nezmůžeš… Vzmuž se trošku a postav se tomu, přece se s tímhle nemůžeš smířit jen proto, že máte děti? Život je jen jeden a ty ztracený roky ti nikdo nevrátí. ![]()