Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky!
Vím že těchto témat je tu spoustu,ale chtěla jsem se zeptat hlavně Vás co bydlíte s tchýní.Jak vycházíte s ni a jak popřípadě řešíte konflikty s ni?Já žiju s manželem přes dva roky i s jeho maminkou a i když se snažím spoustu věcí přehlížet neni to však procházka růžovým sadem ale vím že na tom nejsem taka sama. Tak mě právě zajímají i Vaše názory a jak to řešíte?Když bydlet prostě musí s Vámi je vůbec ňáký řešení?A manžel aby si to nerozházel ani s jednou tak je prý nestraný..
![]()
Ahoj asi mimo mísu, ale já jsem zažila rozvod a naši se hádali a teď buď na té a nebo té straně
Trochu ho chápu , no,… měla by si to tchýně a snacha ty babské věci řešit mezi sebou - nevím kuchyně, uklidy zahrádka a ty vážné to snad má svoji hlavu jestli s něčím souhlasí nebo ne-manžel
Můj manžel taky neni vždycky na moji straně a taky si řříkám
, ale pak zjistím že tchýně pravdu měla
Ale nebydlíme, spolu ale znám takové ty rodinné debaty a řešení všeho možného..
Tak pevné nervy, vydržet, a snažit se neudělat z tchýně strašáka, ale spíš kamarádku- jde i to občas ![]()
MOje tchýně je zlatíčko,jsme jako nejlepší kamarádky,pomlouváme spolu tchána a manžu
Je mi 23 let,od mých 20 si tykáme,rozumíme si naprosto ve všem,ať už jde o vychovu dětí,domácnost,prostě ve všem.nikdy mi do ničeho nekecela,vždy byla na mé straně.Bydlíme s tchánovcama 4 roky a nikdy bych neměnila.Máme své patro,nikdo nám tam neleze a nekefrá.Rozumím si s ní víc,než s vlastní mámou.Je moderní,prostě super ženská,chodíme spolu k holiči,na pivko,kupovat hadříky,takovou bych přála všem
.Půjčujem si šminky,no prostě jako moje dvojče.Až se někdy sama divím,že taková „tchýně“ existuje
![]()
ja bych s tchyni nebydlela ani za …no nevim za co. Ona neni zla,ale … ![]()
Ale to neplati jen pro tchyni, nebydlela bych ani s moji mamou. A to se mame radi a vychazime spolu. Podle me se tim vstahy zhorsi,kazdy ma svuj zivot,svoje zazite zvyky, predstavy o tom jak se co ma delat a musi byt moc tezke se dohodnout.
Tak preji pevne nervy a spoustu tolerance,pokud bydleni nejde jinak resit, ![]()
Ahoj, já to mám se svojí skoro tchýní taky problematické. Je to starší lítostivá paní, a můj partner je jedináček a já jsem ho chudáka klofla a ukradla......teď právě hrozí, že se nastěhujeme do bytu pod ní v paneláku, ale já bojuji jak můžu, aby k tomu nedošlo. Bohužel o ní nemůžu napsat nic moc dobrého. Samá přetvářka, nevyřešená minulost, závislost, zapšklost a zlomyslnost......snad alespoň část z toho jde omluvit její osamělostí a tím, že je nemocná (má totální endoprotézu kolenního kloubu a lehčí cukrovku a nadváhu)…ale já to taky někdy nezvládám.....a partner samozřejmě také chce vycházet za dobře s oběma… ![]()
5let jsem bydlela s tchyni.Manzel se me zastaval jak mohl,ani ja jsem se nikdy nedala.Po tech 5letech jsem dostala byt a ani tak mi nedala pokoj,prisla na me delat chytrou a velice moudrou az do bytu.
Takze jsem s ni doslova vyrazila dvere a od te doby spolu vychazime velmi dobre.
taky bydlíme s tchýní, spíš tchýně s náma barák je manželův, je stará a je to děs, rozeoisovat se ani nebudu, bylo by to na 2 strany minimálně a zbytečně by se mi zvedl tlak zase
prostě horor jednou mě odvezu nebo uteču sama
je otravná nemám soukromí leze ke mě kdy se jí zachce, všechno kontroluje po mě, stojí u všeho za zády, dělá bordel, neuklízí, cvrká na desku od záchodu někdy je tam nalepené i něco horšího, protože asi to dělá do gatěk nebo co
nikdy si to po sobě neutře a sprchovat se chodí tak 1 za půl roku, to já nevím já ji nevidívám…chodí v botech za jakýhokoliv počasí
a když něco řeknu vyhrožuje sebevraždou
na psychiku je to hrozné, jinam jít nemůžem barák prodat nejde a je manželův tak proč bychom odcházeli…ale ji nevyhodí
jednou jsme se už sesypala když dělala scénu že jsme si dovolila udat MOJE kotě, že je její…já se vůbec nehádala a ona na mě nadávala sprostě manželovi a tak…tak to už jsem si chtěla balit kufry, prohlásila že od svatby je všechno na hovno nebo něco v tom smyslu, děs a hrůza vyšťavuje mě baba jedna ![]()
Tak abych vás uklidnila holky, nejde to tak jen s tchýněma. My bydlíme v baráku s mojí mámou a je to noční můra. Takže ani tak nejde o vztah snacha-tchýně, dcera-matka, ale o to, že se bydlí pohromadě pod jednou střechou. ![]()
nebo si žehlím vlasy v koupelně a ona se mi tam jde s prominutím vysrat
tak to je vrchol…prostě žádné soukromí ![]()
Né že bych z toho měla radost,ale věděla jsem že se nás tu najde více takových, ![]()
Doplpihy: No jedináčka mám právě taky ještě sni žil do 35 sám a pak jsem přišla já a bere to že jsem ho ukradla a že on je její nejlepší je než jsme oba začli dělat krátkej a dlouhej stejně a já ještě chodila do školy tak vždycky když přišel z práce tak tchýně hned šla vynést koš jen aby ho přívitala první ![]()
AnonymO: Jééé to bych taky s ní chtěla vyrazit dveře ale on je na ní manže fixovanej a beru na ni ohled ale někdy je to na palici
![]()
viky23: No o tom soukromí to je děs my bydlíme v bytě(staré bytovce) A máme pokoj jakoby vzadu já neumím vysvětlovat a prostě když jdeme na wc nebo do koupelky musíme přes obívák kde kouká tchýňka do 3 rána na Tv ale aspí druhý den do 11 tak soukromí aspoň ráno ![]()
vrobca:To máš pravdu s našima by to taky nebylo ideální. Já jsem názoru toho že by každý měl být sám ale né vždy to jde..
A čím Vám tchýně/mamka leze na nervy nejvíc?A máte sní aspoň ňákej zážitek? Já první Vánoce strávený s manžou s ní a tchánem ( ten k nám jezdí jen na náštěvy) A stručně řečeno Vánoční večeře byla o půlnoci a dárky jsme rozbalovali ve dvě ráno. Krásné první Vánoce
Docela jsem rozepsala tak snad vás to neodradí to číst.
viky23 píše:
taky bydlíme s tchýní, spíš tchýně s náma barák je manželův, je stará a je to děs, rozeoisovat se ani nebudu, bylo by to na 2 strany minimálně a zbytečně by se mi zvedl tlak zase![]()
prostě horor jednou mě odvezu nebo uteču sama
je otravná nemám soukromí leze ke mě kdy se jí zachce, všechno kontroluje po mě, stojí u všeho za zády, dělá bordel, neuklízí, cvrká na desku od záchodu někdy je tam nalepené i něco horšího, protože asi to dělá do gatěk nebo co
nikdy si to po sobě neutře a sprchovat se chodí tak 1 za půl roku, to já nevím já ji nevidívám…chodí v botech za jakýhokoliv počasí
a když něco řeknu vyhrožuje sebevraždou
na psychiku je to hrozné, jinam jít nemůžem barák prodat nejde a je manželův tak proč bychom odcházeli…ale ji nevyhodí
jednou jsme se už sesypala když dělala scénu že jsme si dovolila udat MOJE kotě, že je její…já se vůbec nehádala a ona na mě nadávala sprostě manželovi a tak…tak to už jsem si chtěla balit kufry, prohlásila že od svatby je všechno na hovno nebo něco v tom smyslu, děs a hrůza vyšťavuje mě baba jedna
Nemáme bratry? docela spoustu věcí mi přijde stejný no jako ne všechno ona se teda sprchuje každý ale to s tim záchodem je strašný to mám taky a já jsem na tohle jak pes a přecitlivělá.Ale jinak já po ní než vlezu do sprchy tak si jí drhnu no ještě že to nečte manža pošlu tohle jako anonym ale ti vís kdo jsem:Autorka já jen aby si toho nevšiml kdyby sem náhodou zabrousil
![]()
my máme svoje 3 pokoje ona jeden, sedí celej den na gauči naproti dveřím do kuchyně ty má rozglábené aby jí nic neuniklo a šmíruje
když trucuje tak se zavírá to je potom klid to si nedovedete ani představit, spát chodí se slepicema a ráno brzo vstává, chodila mě budit každý ráno pod jinou záminkou v 7 hodin
prej jestli nechci něco v obchodě, co budeme vačit, že jde do obchodu, ke kadeřnici atd…jen abych nespala, když jsme spala do 9 třeba tak se došla zeptat jestli jsem nemocná, ale jako masakr, došla vidí že spím, rožne a vzbudí..drzost, tak tohle už jsem jí zatrhla už to nedělá, ![]()
Ježiši, Viky
to je hrozný. Já taky bydlím v jednom domě s tchánovcema, je jasné, že to není stopro jak bych si to představovala, ale tak nějak jsme to soužití vyladili, ze začátku byly nějaké třenice, ale spíš to bylo o tom, jak to měli oni zavedené a zvyklé, a snažili se mě tak nějak donutit abych jakoby zapadla a dělala, co je zvykem. To ale není nic pro mě, takže po počátečních neshodách a po tom, co se mi narodily dvě děti už to, co dělám a nedělám nikdo neřeší a spíš tchýni zajímaj vnoučata
Nejsme sice bůhvíjaké kamarádky a s tchánem už vůbec ne ale vycházíme spolu slušně a občas se spolu i zasmějeme. Takové peklo, co máš ty bych tedy nepřekousla. Já jsem srab, schovám se za inko, pa
taky jsem přemýšlela jestli se mám schovat, ale proč, vše je pravda…a navíc pochybuju že rakušáci chodí na tyhle stránky, a že to vidí ostatní tak to je mi fuk
je to síla no, každej den se držím abych jí něco neřekla
al to by byla zase scéna sebevraždy atd…takže držím hubu
ale ono to zase jednou vše přeteče a řeknu jí zase zplnahrdla všechno, to já se zase nedám.
JInak to s tím buzením mi taky trochu něco připomíná, když jsme ještě neměli děti, tak jsme chodili dost kalit, třeba v pátek, a vstávali jsme prostě pozdě. Nikdy si neodpustila poznámku " dobré poledne" s falešným ůsměvem. Bylo toho víc, co mě tady točilo, pořád nějaké řeči, prostě mě slušně řečeno štvali, ale co máme děti, je to dobré. Můj chlap se rozhodně z domu stěhovat nikdy nechtěl, mě nezbylo než to zkousnout. Já píšu inko, nevím, co kdyby, třeba někdo známý
Nechci mít problémy.