Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@garda neovlivníte to co jde z venčí, ale velmi účině ho můžete kompenzovat a ovlivnit to, co vám zátěž z venčí provede vevnitř.
Primárně je potřeba naučit se přepínat z aktivního stavu, do stavu určeného pro odpočinek a regeneraci. k tomu pomáhá pohyb, dobry sex, masáže, horká vana, tanec a takové věci.
Určitě je více než výhodné naučit se někde základní relaxační techniky a alespoň jednou denně, před spaním mozek přeladit na to, aby dokázal vypnout a netrápil. Protože spánek je dost klíčový ve snaze udržet si příčetnost a zdraví v těžkých časech. Docela dobrá je tahle relaxace a daří se i když to člověk nejprve neumí. Klíčové je vydržet a pracovat s ní dostatečně opakovaně, aby to pak už tělu a mozku přišlo jako přirozená věc. https://ulozto.cz/!bkgGmi4×iH3s/09-jacobsonova-relaxace-mp3
Moc užitečný je třeba focusing, ale už to chce aby vás to někdo naučil naživo. http://focusing.cz/ http://www.karelhajek.org/focusing.php
Stejně tak je dobré začít třeba s jógou, nebo tai-či, či podobným cvičením, kde se s relaxací cíleně pracuje.
Co dost pomáhá je začít si psát deník - ani ne tak kvůli záznamům, co jste dělala, jako kvůli možnosti zachycené toho co prožíváte a formulaci myšlenek, co jen tak víří hlavou. Tím že věci zachytíte do slov a konkrétních vět se je často podaří z hlavy vysypat a pak už tam tak neobtěžují. Případně jim alespoň trošku ohladíte hrany.
Pak je dobré udělat si pořádek v hlavě, protože významnou část toho čím se trápíme si zesilujeme sami. Dost dobré je najít si k tomu průvodce do džungle vlastní hlavy - psychoterapeuta či psychoterapeutku.
Ono obecně je dost dobrý najít odvahu si říkat o pomoc. Ať už blízkým, nebo profesionálům - i třeba z oblasti práva, sociálního poradenství, finančních záležitostí a tak…
Jinak sebrorea je daná změnami mikroflory na pokožce - ať už obličeje či vlasové části. Proto pomáhá antimykotický krém či šampon, vhodně vybraná kosmetika a nebo právě chytrá houba, či kefírové masky. V případě velkého zánětu jsou i ty kortikody na místě, protože zánět je potřeba zklidnit, aby nedošlo k nějakém nevratnému poškozaní pokožky.
https://www.omicsonline.org/….1000239.pdf
nejefektivnější je tedy nejpreve pleť důkladně zaléčit antimykotiky a pak pomocí kefírových masek a šetrné péče pomoci té správné mikrofloře, aby se pomnožila a tu nežádoucí tam už nepustila.
Tak dle kozniho to seborea neni, pry miluje lidi co si googli dg
pry to vypada na nejaky zanet kuze, mozna pocinajici lupenku, mam ATB a masticky, tak snad to zmizne, pry at jdu zkontrolovat na veterinu morče co mam doma, rikam to je zdravy, se na me rozeřval jak to pry mohu vedet, no opravdu mily doktor, pry kde jsou deti by nemelo byt zadne zvire, no opravdu je nejaky divny, radeji jsem se nehadala, kdyz to nezmizne, zkusim nekoho jineho.
Já měla seboreu určenou od kožního, tak proto jsem prostě šla léčit seboreu. Téda, ale takhle to u mě teda fakt nevypadalo.
No hele, moje mamča měla na morče šílenou alergii. Hrozně kašlala a začala se osypávat. Pak jsme ho dali k babičce na zahradu, tam se mělo mnohem líp, než u nás v bytě. Mělo oplocenou boudičku a běhalo si i venku. Přes zimu pak bylo v králíkárně. Než jsme tenkrát přišli na to, že je to z morčete, trvalo to snad půl roku. Ten kašel se strašně zhoršoval a už byla celá olezlá. Pak už to bylo zase v pohodě. Nikomu jinému z rodiny nic nebylo.
@zrezlá plechovka no jo, jenze ja na nic alergii nemam a morcata mame dlouho, podle me od morcete zanet nemam, ted se budu bat aby to nechytli ode me deti nebo psi
pry doktor a nemate to od manzela
fakt jsem si tam pripadala jako exot, poprve na koznim a stacilo mi. Jinak na te noze i hlave se mi vytvoří krusta a pod ni je hnis, svedi to, oloupu krustu, vysusim a zustane to cerveny a tece vodicka, z ktere je krusta pak, dal mi na desinfekci hypermangan a na noc nejaky beloderm mast.
@garda To já to vůbec neměla hnisavé. Prostě vyloženě strašně vysušená místa, hrozně jsem se loupala. A furt se to rozšiřovalo. Začalo mi to za uchem a rozlezlo se to na krk a pak za rok jsem to měla už i za druhým uchem a zašlo to lézt i z druhé strany na krk. Pak se to začalo šířit i do vlasů. Měla jsem to asi čtyři roky a taky vůbec nevím, z čeho se to objevilo.
Ahoj trpím asi 2roky na padání vlasů a seborea.Začalo to po zápalu plic, kdy jsem měsíc brala ATB.Po Nizoralu jsem dokonce dostala zánět vlas.váčků to se divila i na kožnim,musela jsem na to brat atb!!!! Po šamponu Head and shoulders mě šíleně pálí pokožka hlavy.Mám šupinky u hlavy,které hrozně svědí a padají mi vlasy.Nevím už co za šampon…na kožní nejdu,tak zase dají kortikoidy.Poraďte i dražší šampon na svědící citlivou pokožku. .
Holky, tak jsem doufala, že sem něco budu moct napsat a poradit Vám
!
Seboreu jsem měla x let jako malá a teď se mi to opět vrátilo. Upozorňuji, že se mi to objevilo na jednom místě a postupně se mi to během tří let rozlezlo na celou hlavu. Pročítala jsem všude možně diskuze, kupovala levné, drahé, předražené věci.. no prostě nic nepomáhalo. Pak úplnou náhodou jsem se dala do řeči s jednou kožní lékařkou, která má soukromou ambulanci v Praze a poradila mi toto: koupit si Ichytol šampon od Dr. Konrad!! ( nechat ho fakt působit na pokožce třeba pět minut a umýt, 14 dní jsem si hlavu takto myla každý den. S tím, že jsem si je umyla a pak normální šampon dala už jen na konečky, protože jak říkala i ona, normální šampony nám tu hlavu prostě vysouší. Šampon mám už od listopadu a furt v něm asi 1/3 je. A myji si ji ob den, někdy 1× za tři dny. ). K tomu mi řekla, ať si nechám od své kožní napsat kyselinu salicylovou. Ano, normálně vám ji také prodají, ale je máloprocentní, takže VŮBEC nezabere. Je tedy důležité si ji nechat napsat, tu víceprocentní. Moje kožní mi to napsala v tomto složení: kys. salicylová, neoaquasorbi, aqua destile, olivový olej, glycerini. Měla jsem strach, že budu mít po tom mastnou hlavu a že jedno smytí tím Ichtyol šamponem bude málo, ale jde to krásně smýt. Normálně na féra jsem si o tohle řekla, protože za ceé tři roky mi píše ****ky, které mi vůbec nepomáhají. No a do třetice užívat k tomu kortikoidy Belosalic roztok. Ptala jsem se, zda po tom vypadávají vlasy, když to jsou kortikoidy, a říkala, že se toho vůbec nemám bát, že v tom jsou právě látky dopomáhající růstu vlasů
Takže devčata tak. Holky, fakt to vyzkoušejte, tou mastičkou jsem si to ze začátku dělala 2× v týdnu, nechala jsem si to vždy na hlavě co nejdýl to šlo, třeba i dva dny a až potom smyla.
14 prvních dní jsem si myla hlavu každý den, do toho 2× týdne tu mastičku nechat ji dva dny na hlavě, pak smýt a ráno a večer třeba jsem si dala ten belosalic. Nekecám, do 14ti dní pokoj!! Teď dělám tohle všechno pouze udržovací. Ale stále si myju pouze konečky vlasů, protože když si ji umyju celou nějakým šamponem, tak mě to svědí.
No hlavně - konečně mám pokoj, doktorka říkala, že toto platí v 99% případů! ![]()
Takže šup a pak napište prosím!
![]()
Ahoj
zkusím ten sampon. Díky ta tip. Mě pomáhá sampon od vichy(zelený proti lupum) používám ho už leta. ten Belolasic jsem tenkrát taky měla. Ale bohužel po vysazeni to bylo tisíckrát horsi, takže opatrně ![]()
Ahoj! Já mám seboreu asi tak 6 let. Vyzkoušela jsem totálně vše. Plno doktorů, kteří mi doporučili drahé krémy a šampóny. Všechno zabralo jen na pár hodin.
Pak jsem ale na to přišla sama.
Seboreu způsobuje lepek! Fakt že jo! Normálně jsem ho vyřadila a místo toho jedla bezlepkové pečivo. Sice hodně strádám
protože miluju všechno s lepkem a bezlepkové potraviny nejsou dle mě tak dobrý. Ale! Seborea zmizela!!! Když to budeš dodržovat, nepřijde. Když sem tam zahřešíš, jako já, tak se trošku objeví, ale pak zase zmizí.
Prostě ne mastná pokožka, protože například já mám suchou pokožku. Je to střevem a jeho intolerancí na lepek
![]()
Vyzkoušej to a pak dej reakci ![]()
Vyrážky často způsobuje tlusté střevo, respektive toxické látky, které se tam usazují a není nic jednodušího, jak ho vyčistit.
Kup minerálku Zaječická hořká, funguje naprosto úžasně a nemá vedlejší účinky.