jak vypadá váš celý den 3letňáčků?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
maminka 290
9.11.09 16:56

Jak vypadá váš den?

Ahojky maminky,prosím můžete mi napsat jak vypadá váš celý den 3letňáčků.Jde mi o to že mála teď pořád prudí a celý den poslou :oops: cháme mami,tati pojď si hrátttt :roll: ,Což o to hrajeme si snažím se jí zabavit,ale u všeho vydrží 5min a konec,sotva chci třeba po půl hoďce aktivního snažení vstát a jít jen na záchod hned začne nene nikam nechoď pojď si hrát :zed: ,prostě nedokáže chvilku sama něco dělat,miluje malování,ale musím u ní sedět a koukat,jsme už k.o.Snad mi někdo rozumí…V listopodu nastoupila do školky,ale 2dny a bum nemocná,doufala jsem že nám to trochu pomůže k samostatnosti,ale takto 8-o ?Snad Jen dodám že si s malou opravdu hrajeme,ale já už nevím jak,třeba jsem zkoušela modelovací těsto,haha ani to neprošlo,tak nevím,nevím kde dělám chybu… :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13731
9.11.09 17:14

Já ti asi úplně neporadím, protože náš tříleťák se zabaví celkem bez problému, moc asistence nevyžaduje. Navíc má parťačku sestřičku. Takže dopoledne po snídani si hrajou, já trochu poklidím, pak si jdeme hrát do herny (mají spec. prostor na hraní) nebo ven. Pak jdeme chystat oběd, po obědě se cca půl hodiny dívají na pohádky a jdou spát. Odpoledne víceméně totéž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
9.11.09 17:35

u nas je to hodne podobny. Spatny je to hlavne ted, kdyz jsou deti nemocny, tak oba dva porad skuci, at se jim venuju a je to des. Kdyz jsou zdravy, tak jsme porad nekde - cviceni, plavani, navstevy, prochazky, tak ze to mnohem lepsi, hracky nejsou tak okoukany, tak si Emca celkem sama pohraje, no ne na dlouho bohuzel.
Kdyz maly Tomik spi, tak to je fajn, Emca nastesti vydrzi u vseho dlouho, ale kdyz je vzhuru, tak je to opravdu narocny. Naky uklid nebo vareni, to proste nezvladnu, to az kdyz prijde manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
9.11.09 17:39

hmm tak náš skoro tříleťák si „celé“ dopo hrál sám v pokojíku, ale jeho bráška (4,5) no to je od narození úplně jak popisuješ!!!!
Když byl mimi nemohla jsem ho položit a jít na wc, hned ječel, pořád mě musel vidět, později si začal hrát, ael jen za mé asistence. Po příchodu z porodnice s Tomem to vypadalo tak, že Tomínek spinkal v postýlce a máma i táta skládali s Honzíkem na koberci kostky… Jak Tom rostl nechápala jsem že jsou děti co si dovedou sami hrát, prostě starší na mě pořád visel, kdekoli kdykoli…
Po nástupu do Mš visí po dobu Mš na učitelce, prostě ji fakt zaměstnává a po návratu prudí až do večera mě…
Prostě se sám nezabaví a když jo, tak absolutně nevhodnou čiností(něco rozbíjíé, nebo mlátí bráchu)

Asi jsem ti moc neporadila, ale jsou prostě děti co samostané být neumí… a tím nemyslím že jsou nešikovné, to vůbec neee, ale prostě mají rády společnost dospělého a nedají pokoj a nedají…(už mi tu zas visí na ruce a přitom bráška si staví parádní garáž z kostek 8-o No co naděláš????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
9.11.09 18:01

tak u nás je to trochu podobné, jen je to horší v tom, že máme 3,5 letou holku a 1,5 kluka a oba chtějí pozornost. Holka malovat, kluk bořit a znovu stavět třeba věž z kostek. Někdy si připadám, že bych se potřebovala ne rozpůlit ale roztřetit, aby ta třetí třetina stihla uvařit, uklidit a aspoń v klidu si dojít na wc. pak mají oba světlou chvilku, a zabaví je jedině lego a to asi tak na 15 minut, než Davča začne Bětce bořit, pak se strhne hrozný řev Bětky a vzápětí srdceryvný pláč Davči, protže ho něčím majzla a já letím z wc … dovedete si představit jak rychle. Občas to u nás je na Chocholouška, teda ne občas ale denně. Taky občas zabírá pohádka na dvd, to chvilku oba sedí a koukají. V rámci zachování duševního zdraví a alespoň trochu „uklizené domácnost“ jsem přišla na dobrou fintu, zapojit do domácích prací. Vyndat lžičky z myčky (nebo to co se nedá rozbít, případně se o to zranit), Bětka uklízí vyžehlené prádlo do svojí skříňky, Davča je zatím destrukčí živel ale pod dohledem taky uklízí, dát prádlo do pračky, zalít kytky … kupodivu tyto příšerné domácí práce je baví a ani se u toho nemordují navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.11.09 19:35

Pokud je jedináček a nemáte garsonku, zkusila bych se domluvit s nějakou maminkou z MŠ aby přišla kamarádka na hraní ( odpoledne, či sobota, neděle), bylo by to jako hlídání, ale paradoxně bys měla více času pokud by se povedlo že by si hrály samy. No nějaké jiné dny by zase druhá mamka vyfasovala vaší slečnu na pár hodin a hrálo by se u nich- jiné hračky, jiné jídlo atd. Možná by to malou chytlo. Nejdřív by stačila jen návštěva a nakonec by se to mohlo zvrtnou i na přespinkání.. No popisuji to jako ideál, že? Ale realita bývá jiná. za zkoušku nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.09 21:51

Ahojky

neboj,až bude tvoje holčička více ve školce, tak se naučí hrát a bude to podstatně lepší , uvidíš, že se změní hodně, bude samostanější a bude si umět hrát a malovat bude sama, sice bude za tebou pořád chodit,aby jsi se podívala, ale bude to lepší , věř mi, vím o čem mluvím,

Dcerka chodí do školky od září a je to super, jak se naučila hrát sama s hračkama a vymýšlí různé hry a zpívá, a tak :wink:

Vydrž prťka vydrž

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí