Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, navedl by mě prosím někdo, jak a které kolonky vyplnit v daňovém přiznání? Cely rok 2022 jsem byla na rodicaku a k tomu jsem pracovala na DPP (výdělek cca 6-7tis. měsíčně), kde se mi par měsíců strhavala srazkova dan, v dubnu jsem si pak u DPP podepsala slevu na poplatnika. Od svého zaměstnavatele, kde jsem na rodičovské dovolené, tak už přehled příjmu mám, tam je samozřejmě 0, přehled z DPP mi ma prijit každým dnem. Koukam na formulář k daňovému přiznání a moc se neorientuji. Syna si do daní dává přítel a já si nic odečitat nebudu, tak mi prijde zbytecne si hledat někoho, kdo mi přiznání udela, rikam si, ze to snad musím zvládnout sama, ze by to mělo být jednoduché, ale teda nevim nevim😁
Vyplnis tam řádek úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů a pak skutečně sražená záloha na daň.
@Kamilka96 píše:
@JancaS84 Jenom tohle a to je vše?🙂
Jestli to budeš dělat online tak ano. Sleva na poplatníka tam je automaticky tak by se měl zbytek dopočítat sám.
@JancaS84 No, já bych si to chtěla vyklikat v online formuláři a pak vytisknout…jestli to tedy takhle jde. Financak mám kousek od domu, takže tam to odnesu osobně. Ještě se rovnou zeptám, k formuláři pak jen přiložím přehled příjmu od zaměstnavatele a takhle to donesu na financak a tím mám hotovo?🙂
@Kamilka96 píše:
@JancaS84 No, já bych si to chtěla vyklikat v online formuláři a pak vytisknout…jestli to tedy takhle jde. Financak mám kousek od domu, takže tam to odnesu osobně. Ještě se rovnou zeptám, k formuláři pak jen přiložím přehled příjmu od zaměstnavatele a takhle to donesu na financak a tím mám hotovo?🙂
Ano, můžeš si udělat kopii a potvrdit si na podatelně že jsi to odnesla.
@JancaS84 píše:
Vyplnis tam řádek úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů a pak skutečně sražená záloha na daň.
Nikoli sražená záloha na daň, ale sražená daň ř. 53. Pokud bys měla datovou schránku, musíš podat přiznání přes ni.