Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
nemáte radu nebo recept jak vyprat mrkev? Začla jsem přikrmovat a máme od mrkve téměř vše. ![]()
kouzlo: pravni neni vubec dulezite. skvrny od mrkve nejlepe vystav na ostre slunce, to je „vygumuje“. jestli nebude fungovat, tak se ozvi, byla bys fakt prvni. cau J
TAk to slunce, taky vyzkouším ![]()
Já jsem teď také začala přikrmovat a hned to z Honzíka svléknu a zaperu ve žlučovém mýdle. Funguje. Nevím, jak je to s déle zaschlou mrkví.
Tak sluníčko taky vyzkouším, to zní dobře.
A na žlučové mýdlo nedám dopustit. I když taky nezvládne úplně všechno, ale pomohlo mi i se zapranými skvrnami na našem oblečení.
Jinak můžu doporučit bryndáky s rukávkem jakožto prevenci.
My máme tyhle od Playshoes a zachránily nám nejedno oblečení:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ahojky, brindáky s rukávky mají i v Ikei, a jsou plně omývatelné. Naštěstí. Jsou super.
Ahoj,
tak u nás žlučový mýdlo z DM a co nevypere tak dokončí sluníčko ![]()
Ty ikeacké bryndáky se mi moc neosvědčily, ale možná si za to můžu sama, že jsem je šoupla normálně vyprat do pračky. Propouštěj mi totiž vlhkost na bodýčko a mám tam stejně flek ![]()
Kájo, já ty bryndáky z Ikea peru normálně a dokonce jednou zažily omylem i na 60 stupňů a žijou a nedám na ně dopustit ![]()
Bezva!! Vyzkouším!! Vanish a podobné prostředky nefungují. ![]()
Děkuji.
Slunicko!!!
Ale kde ho ted vzit???? takze ja bych neprala a pockala na slunecny den ![]()
káčátko já teda zas musím Vanish pochválit, vypral mi fakt všechno. Ale ten tekutý, práškový je k ničemu. S tím teda, že jsem ho na skvrny nechala nejdřív působit /někdy hodku, někdy tři/ a pak hodila do pračky. Kamoška Vanish prostě jen přidávala do praní a nevypralo jí to nic. A.
Ahoj holky, tak žlučové mýdlo nezabralo, ale sluníčko udělalo zázrak. Po skvrnách ani památky!!! Normálně jsem to udělala po vzoru našich praprababiček. Prádlo jsem rozprostřela na zahradě na trávník a pokropila vodou. Takže doporučuji.
Já na skvrny používám odstraňovač skvrn od Ecoveru- (ekologický přípravek vhodný i pro děti,alergiky atd.)- a zatím vše vždy pustilo- dokonce i skvrny od banánu, které mi nikdy nešly ničím vyprat.
Na mrkev a všechny nevypratelné skvrny používám přípravek z Lidlu W5 a jsem s ním nadmíru spokojena!!!Je to taková zelená litrová flaška. Na etiketě má napsáno Oxi.
Potvrzuju to sluníčko… a taky snažit se vyprat čímkoliv, ale skvrnu zachytit čerstvou ![]()
Potvrzuju to sluníčko… a taky snažit se vyprat čímkoliv, ale skvrnu zachytit čerstvou ![]()