Jak vyřešit práci s dětmi?

Anonymní
18.5.24 07:25

Jak vyřešit práci s dětmi?

Zdravím všechny maminky a jdu si k Vám trošku pro radu..
Od září mám nastoupit do práce (máme dvě děti po roce, takže obě půjdou poprvé do školky), manžel jezdí kamionem, tudíž je doma pouze víkendy a v týdnu jezdí domu nejdříve v 18hod. Vyjímečně někdy kolem 15-16 hod.

Já mam nastoupit na dvousměnný provoz (kde mi drží dobré místo, všechno už tam znám, mam i hezké peníze s nerada bych o to místo přišla).

Problém je ale v tom, že vůbec nevíme jak bychom to dělali, když budu mít odpolední a manža bude přijíždět až v 18hod.. Možnost vyzvednutí dětí ani hlídání nemáme (obě babičky jsou dosti mladé a chodí do práce. Prababičky jsou už zase dost staré na to, aby hlídaly dva malý rošťáky..) :think:

Takže se zeptám.. Jak to máte zařízené vy ostatní, co už máte dítko a nemáte hlídání? Jak to děláte? :nevim:
A jak to děláte např, přez léto, kdy jsou prázdniny? Hodíte se na paragraf? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30975
18.5.24 07:38
@Anonymní píše: Více

Hodíte se na paragraf??? Cože? Ne, platíme příměstské rabory, stridame se s kamarády. A kdo se nemůže v týdnu střídat s mužem, že jeden vodí ráno, druhý vyzvedava ve školce, buď výrazně zkracuje úvazek nebo platí paní na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
18.5.24 07:38

Manžel dělá dlouhý/ krátký týden, takže ve dny, kdy byl v práci syna vyzvedávat ani vodit nemohl.
Takže jsem hledala práci s flexibilní pracovní dobou. Na OCR jsme se střídali. Hlídání ani výpomoc nemáme.
Musíš buď najít někoho, kdo vám bude schopný s dětmi pomáhat, nebo si najít časově flexibilní práci…
Léto, společná dovolená a příměstské tábory. Do školky šel, když mu byly dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35974
18.5.24 07:41

Požádej si písemně o úpravu pracovní doby. Školky v létě většinou fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
18.5.24 07:50

Musela jsem si najít práci pouze na ranní směnu. Chůva nepřipadala v úvahu, protože to by znamelo, že bych celý týden děti viděla jen ráno a za to mi ta práce nestála. Prázdniny jsme řešili příměstskýma tábora a u nás se vždy střídají školky, že každý týden je otevřená jedna ve městě, ale je tam vždy nával, takže jsme využili třeba 2 školky za prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7470
18.5.24 07:57

Já tedy změnila práci jak šla dcera do školky abych měla ranní směny. Manžel ten pracuje mimo domov. Nešlo to jinak. V létě se různě střídáme. Manžel má dovolenou, já, pak něco společného. Moje mamka si bere dceru na týden, bere si na ní dovolenou. No a má tři příměstské tábory zaplacené. A jak byla školková tak hold 3 týdny chodila do školky… nešlo to jinak, ve 3-4 letech by tábor nedala s cizíma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
18.5.24 08:01

Hodite se na paragraf, to nemyslis vazne? :mrgreen:
Nasla jsem si praci, pri ktere muzu deti vyzvedavat, i kdyz to znamenalo jista omezeni pri vyberu a mam pracovni dobu zkracenou o hodinu. Pri vasem usporadani to logicky nepujde, bud budes muset zmenit pracovni dobu ty, nebo manzel, nebo si budes muset nekoho sehnat na vyzvedavani a hlidani ve dny, kdy delas odpoledni.
Letni prazdniny u skolkovnich jsme resili kombinaci skolka o prazdninach na mesic, stridani se v dovolene a hlidani babickou (nastesti mame sice pracujici, ale ucitelku), od predskolniho veku misto letni skolky primestske tabory, u vetsich pocitam i s klasickymi, ale tam jsme jeste nedozrali.

Příspěvek upraven 18.05.24 v 08:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
18.5.24 08:07

Taky jsem musela přizpůsobit práci dětem. Dělám jen ranní na 0,75 úvazku. Asi budeš muset hledat jinou práci.
Prázdniny můžeš řešit tak, že týden dovolená ty, týden společně s manželem a týden jen manžel, zbytek holt školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
18.5.24 08:07

Tak těžko budeš nastupovat na dvousměnný provoz, když to máte doma takhle. Zaádej si v práci o upravení pracovní doby, jinak to asi nevyřešíš. Na paragraf se neháže, tam se chodí když jsou děti nemocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56152
18.5.24 08:12

Najdeš si studentku, děti ti vyzvedne a počká s nimi, než přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1833
18.5.24 08:13

Na příměstský tábor jsou různé názory. Funguje to jak kde. Záleží na organizátorech. Někde to je opravdu až ta poslední možnost z nouze. My je tady u nás občas vidíme, a sem bychom děti tedy fakt nedali.
Nezbyde, než si na ty všední dny sehnat spolehlivou osobu, která ty děti ve čtyři, v pět ve školce při maminčině odpolední vyzvedne a do těch šesti ohlídá. Protože na tatínka na kamionu se s vyzvednutím nelze spolehnout. V létě bývají školky půl prázdnin otevřené a jinak je možnost dítě přihlásit na zbylou dobu do školky jiné, která je otevřená. Střídají se, ne každý si vezme ten celý měsíc, kdy má jeho školka zavřeno, dovolenou. Určitě to zvládnete, spousta maminek je na to taky sama. Prarodiče by se měli aspoň týden zapojit v létě, když si děti jeden týden nechá doma jedná babička, další druhá, týden maminka a týden táta, je hned ten zavřený měsíc školky vyřešen. V téhle situaci je plno maminek a dětí, určitě se zaběhnete. Nevzdávejte to dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8573
18.5.24 08:20

No jasně, úplně nejlépe uděláte když se budete na paragrafu s manželem střídat :zed: jsi upadla ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
18.5.24 08:25

@Pe.M.1 To mne zajímá, co se jim tam děje tak desneho, že bys tam dítě nedala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
18.5.24 08:39

Jedine placené hlídání nebo úprava pracovní doby. Plus se připravit na to, že děti mohou být často nemocné. Některé nejsou, jiné školku první rok promarodi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová