Jak vyřešit práci s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
18.5.24 17:51

@Pe.M.1 ani před vstupem do ZŠ zakladalteka není a ještě dlouho nebude, protože dítě teprve nastupuje do MŠ. Pokud máte takhle hrozné příměšták, tak tam samozřejmě dávat dítě je rozhodnutí rodičů. U nás takový program nemají. Koupají se v bazénu, mají postavenou klubovou ve stínu, mnoho aktivit. Ale samozřejmě každý program může být různý. To snad všude.

• Citovat
  • Upravit
14998
18.5.24 20:16
@kocourGarfield píše: Více

No to je smutné, když babička nemá zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.5.24 20:26

@Kfětoslava nemá, nemá. Nic s tím neudělám.  :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7240
21.5.24 09:28

No našla jsem si zaměstnání slučitelné s domácí situací, jak jinak.
A to jsem na dítě sama, hlídací babičky nemám, vlastně jsem nikdy neměla žádné hlídání. Ocr ve smyslu ulít se z práce taky nevyuzivam. :roll:

Musíš si srovnat priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4600
21.5.24 09:37
@Pe.M.1 píše: Více

Tak je příměstský a příměstský tábor…
Spousta rodičů řeší, jen na kolik to vyjde, ale neřeší, že se tam to dítě celou dobu nudí, nebo že nemají pořádný program.
Syn chodí většinou na sportovní tábory, tam to je super, pak má jeden rukodělný, tam chodí během roku na kroužek, taky super, během dne vyrábí, mají výlet, volnou ruku, co si chtějí vyrobit, můžou být venku v zahradě…
Je tu pak Salesko, tábory sice za pár korun, ale program úplně o ničem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4600
21.5.24 09:42

No vidíš, syn chodil do školky od dvou let, v létě fungovala v rámci táborů ( děti navštěvují školku měly přednostní místo u zápisu) a program byl přizpůsobeny věku, vyráběli, chodili na výlety do okolí, lesa, na koupaliště, vyváženo odpočinkem…
Pak postupně kolem čtyř let začal chodit na sportovní tábory…
Musíš vybírat a pokud má ten tábor mít dobrý program, vedou a pod, tak to taky musíš zaplatit.
Rozhodně jsem mu raději zaplatila tábor, než ho nechat v letním provozu školky, kde teda program nula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
21.5.24 10:02

No program nula…ten program mají školkové děti celý rok. Žádná učitelka na to nemá energii. Navíc ty děti spojené, různé staré a k nim děti z jiných školek, to je tak nesourodá společnost, s nimi se nedá vyrazit do lesa, na koupaliště, na celodenní výlet. Zaprvé by potřebovala zase někoho k sobě, zadruhé by to prodělalo práci kuchyni, za třetí v těch vedrech být celý den mimo dosah civilizace, být bez zázemí školky…opravdu v létě děti ve školce jedí, spí, na zahrádku jdou dřív, dokud není vedro, a pak čekají při hrách ve třídě, až půjdou domů. Nic záviděníhodného. Já bych radši rodičům školkových dětí i prvňáků umožnila vybírat víc dovolené v práci a byl by pokoj. Ovšem neumím si představit, jak by to vypadalo a kdo by tam za ně dělal ten týden dva. A jak by je platili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.5.24 13:00

@Pe.M.1 také volím pro dítě 5 let zázemí školky. Léto v Čechách je horor- buď chcije nebo je 40 stupňů :lol: Za léto vystridame 3 školky s různým programem, mají pěší výlety po okolí za příznivého počasí. A hlavně vsude krásne vodní prvky, kde se dítě vyblbne než ho ve 4 odpolko dovezu k nam do paneláku. Na tábory budu dávat na prvním stupni a opět vybírat spíše ty se zázemím, taky tu máme ty, co popisuješ a zatím by to dítko neocenilo. Za ty 2 Roky to bude akorát. Tedy já budu vybírat určitě ty bez kola a koupališť, neštěstí nechodí po horách no…

Příspěvek upraven 21.05.24 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
21.5.24 13:08
@j.a.n.i1 píše: Více

Já to třeba takhle měla. Mám tchyni, která pracovala na dlouhý/krátký týden, Takže já si upravila pracovní dobu tak, že jsem 2-3 x týdně (podle ní) pracovala do 16, abych vyzvedla děti. A zbylé dny jsem byla v práci do 18, a to je vyzvedla ona. Ještě jsme jí to kompenzovali zajištěným (a pro ni bezplatným) bydlením. Myslím, že to bylo win win řešení pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.5.24 13:08
@Menton píše: Více

Aha, tak já znám detailněji právě ty letní školky a tak mám ráda toto- jednou tydne delší výlet, připravené hry na zahradě, bohaté zázemí za deště, jistota zkušených učitelek, jeden týden je s logopedkou, tam platíme asi 5 tisíc, dítě bude umistovano na 5 týdnů a vystřídá 3 školky. Po obědě si třeba chodili lehnout pod stromy a učitelka jim četla, dělají pokusy s vodou, vyrábí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4600
21.5.24 13:10

Tak ne všechny školky mají program nula. To jsem ráda platila za soukromou, kde ten čas byl využity k rozvoji dítěte…
Dopoledne ve školce dvě učitelky jsou a vzhledem k věku dětí 3-6 se ten zajímavý program na dopoledne dá vymyslet…i jiný než vyhnat děti na zahradu a dát jim omalovánky
Zajímavé, že ty příměstský organizované soukromou školkou byly od 2 let do pěti, dva učitelky, cca 20 děti a šlo to i dokrnenim, část děti měla ještě plinky na spaní a ten program jim zvládly nachystat :nevim:
Na plavecký berou děti od 4 let, mají pro ně skupinku o 15 dětech, dopoledne plavou, polední odpočinek a pak jsou v areálu koupaliště, hřiště, hrají hry, jednou týdně jedou na výlet…
Nechápu, proč by výlet měl ovlivnit chod kuchyně. Kuřátka snad nemá na práci se starat o děti, ale vařit a vydávat jídlo. Tu svačinu a pití si děcka zvládnou vzít samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.5.24 13:17

@Pe.M.1 píšeš o letní státní školce nebo příměstském táboře? Příměstský u nás najímá lidi, který vedou program. Školka má normálně svoje učitelelk, které dovolenou čerpají v době zavření školky a pak tedy v průběhu roku. Počet dětí je samozřejmě kapacitně omezen. Ono zase, aspoň u nás, tam mraky dětí není ( jednu dobu to bylo pouze pro pracující rodiče - nevím jak nyní ). Ale mají bazén, chodí pouštět loďky k řece, chodí na zvířátka. V létě jsou hodně venku. Asi každá školka je různá a její program též. :kytka:
Jako ono ve 40 st to bude v rozpáleném sídlišti na prd asi naprosto všude a ani ten rozpálený panelák nebuď super. To bych dala volno úplně všem. :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1844
21.5.24 14:01

@Menton
Když se jede na výlet a dělá se dřív svačina, aby se stihl vlak, autobus.
Když se snaží dětem řízky na cestu.
Když se do autobusu bere terina s nápojem a hrnky.
Když kuchařky naopak nevaří vůbec, jídlo zajišťuje rodina od a do z a jedou taky jako dozor ke každé třídě jedna. To když jede úplně celá školka najednou.
Někdy jedou mladší a starší zvlášť. Kuchařky výletníkům musí připravit dřív svačinu a zbytku školky klasický oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4600
21.5.24 14:06

Tak nemusí jezdit bůhví kde, výlet do lesa a do okolí těm prckum úplně stačí. Naše skolkove tety to měly zmaknute, láhev s pitím si na to dopoledne děti vzaly do batůžku, na svačinu měly kousek pečiva a nakrájené ovoce. To měly ty děti dva a tři roky.
Ty děcka za dopoledne hlady neumřou. Na celodenních výletech si děcka berou vlastní svačinu a oběd mají zajištěny někde po trase. Takhle měli jeden rok turistický primestak, každý den vyráželi pěšky do okolí, kombinace, pěší, bus, MHD, vlak…na táboře jich bylo dvacet, jako dozor jezdily dvě. Nikdo se jim za ten týden neztratil a děcka si to užily…
Nevím, ale občas se v některých státních školkách hledají spíš důvody proč to nejde… někde to funguje, ale od většiny jsem měla právě tu zpětnou vazbu, že než státní školka s výletem na školkovou zahradu, tak to dítě na příměstským

Příspěvek upraven 21.05.24 v 14:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
21.5.24 14:10

Píšu o letní státní školce na vyhřátém sídlišti s budovou typu skleník.
A píšu o příměstským táboře tamtéž. Ty děti nemají na výběr. Na plánovanému programu se musejí podřídit. Hry s míčem jsou fajn. Ale ne v takové výhni uprostřed dne. Na městském koupališti, kde je narváno normálně, nelze ty děti ohlídat. Zejména, když tam jsou malí, velcí, plavci, neplavci. Nevím. Já jezdívala jako dítě i jako vedoucí na tábor. Byla tam kupa aktivit, každý den program. Zde jsem potkala příměstský tábor párkrát, a ty děti viděla jako umořené vedrem a totálně utahané. Litovala jsem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová