Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dvousměnný provoz, žádné hlídání ani manžel? K tomu dvě děti první rok ve školce? Tak to good luck, u nás první rok týden skolka a dva týdny doma, ty to máš krát dva, takže pokud si ty nemoci nebudou předávat, tak strávíš školní rok převážně tím, že budeš řešit, kdo s nimi bude doma. Sice máš pěkné peníze, ale nejspíš si budeš platit studentku na hlídání, takže o dost přijdeš právě tím. Našla bych si práci na ranní směnu a doufala, že mi vedoucí vyjde vstříc v případě nemoci.
Nejspis chuvu - v okoli to takto ma vice lidi. V lete vetsi cast skolek ma provoz alespon 2-4 tydny. V treba babicky budou ochotne kazda tyden vykryt? K tomu primestak a muzete i na spolecnou dovolenou.
Ale na nemocnost se priprav, muzes byt prijemne prekvapena, ale je to malo pravdepodobne.
A babicky mají jakou pracovní dobu? Třeba by to šlo logisticky nějak sladit
No našla jsem si zaměstnání slučitelný s domácí situací, co jiného ![]()
Neměla jsem na děti paragraf (jestli to je očr) jedenkrát a neschopenku jen, když jsem měla ruku v sádře - manuálně pracuju. Takže, jde to ![]()
Sice je to naprd, ale věděli jsme, že je to dočasu. V tvém případě bych požádala o úpravu pracovní doby, nebo šla jinam. Však paragraf je očr, tedy placených 9 dnů asi 60%, jak byste to dělali celý prázdniny? ![]()
@Kfětoslava píše: Více
Pokud budou babičky chtít… Upřímně úplně nevím, zda bych půl každého měsíce chtěla vyzvedávat vnoučata.
@j.a.n.i1 píše: Více
Já bych s tím problém neměla. Když by mé děti potřebovaly pomoci, tak bych určitě pomohla. Mám děti ráda i cizí, věřím, že by mi nebylo zatěžko pomáhat s vlastními vnoučaty. Zrovna onehdá jsem nabízela kamarádce hlídání, která má dítě v pozdějším věku a je na něj sama.
Já jsem to vyřešila chůvou, v jednu dobu chůvami, které se střídaly. Sice máme klouzavou pracovní dobu, takže bych vyzvedávání stíhala, ale za cenu fyzického kolapsu. Moje tělo si nebylo schopné zvyknout na vstávání před 5. Takhle jsme byli v pohodě a v klidu všichni.
Buď chůva, pokud máte na ni peníze, nebo jeden z vás bude muset změnit práci
manželovi by ve firmě nedali něco v místě na 1 směnu? Stejně budou děti pořád nemocné a někdo s nima bude muset být na OCR.
@Liška32 Tak jelikož píše, že je manžel každý den doma, tak už na jednu směnu jezdí.
Tady by spíš pomohlo, kdyby mohl jezdit v týdenním tusnusu zahraničí a druhý týden doma… A ona by ten týden mohla mít odpolední.
To je vražedná kombinace. Buď si najdete nějakou chůvu, nebo změníte práci/požádate o úpravu pracovní doby. My jsme vyřešili tak, že chodím pouze na odpolední/večer nebo víkendy. Když jsou děti nemocné nebo mají prázdniny, tak se doma vystřídáme. Naštěstí pracuji ve velké firmě, kde byla tato možnost. Na původní pozici jsem se stejně vrátit nemohla, žádné hlídání nemáme a podle toho, jak vypadá první rok ve školce (týden školka, 2 týdny doma) to prostě nešlo. Nechávat věčně děti s cizím člověkem se mi také nechtělo, tak na přechodnou dobu máme vyřešeno takto.
Babičky vyzvedávat nemohou jedna pracuje od 8 do 16:30 a druhá je nepojízdná (navíc bydlí obě cca hodinku od nás a pochybuji, že by byly ochotné po práci se ještě starat o dvě děti)
Chůvou se mi to řešit nechce, v dnešní době nikdy nevíte na koho narazíte.. Může být v poho, ale taky nemusí. Navíc bych celou dobu než by se vrátil manža z práce trnula hrůzou co se doma děje..
Zkusím tedy požádat o jednosměnný provoz a uvidíme ![]()
@Anonymní píše: Více
Zkus, protoze ani paragraf ti jic nevyresi, prece bys nebyla kazdy prazdniny na paragrafu
a hkavne, u idis, ue ho vyuzijes u nemoci, jak nastoupi do skolky, leda jednosmenny nebo zmena prace.. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak ono to jinak ani vymyslet nejde. Když nemáš nikoho na pomoc a cizí pomoc nechceš
Buď pak řešit změnu práce ty, nebo ten manža. Je to tu pořád dokola a stejně to jinak řešit nejde ![]()
Já když se mi nechce do práce tak se jednoduše ten den hodím na paragraf
děla to u nás každý.