Spaní u babi a dědy

15.5.24 22:38

Spaní u babi a dědy

Dobrý den
Nemám dobrý vztah s tchýní. Z určitých důvodu ji nevěřím. Celkově naše vztahy jsou na bodu mrazu.
Naše dcera by ráda spala u babi a dědy. Jenže já se na to necítím. Dceři jsou tři roky. Tchýni nevěřím. A i z toho důvodu nechci, aby tam spala. A taky mě na to přijde malá.
Spí ve školce. I to je argument, že když spí tam, tak může spát i u babi a dědy.
Babi a děda bydlí kousek od nás.
Ještě máme druhou dceru. Je to ještě miminko.

Nechali by jste ji tam spát?
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16393
15.5.24 22:40
@EliškaLiška17 píše: Více

A proč ji nevěříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.24 22:47
@Dahlia0409 píše: Více

@Dahlia0409
Protože po svatbě mě řekla, že mě od začátku nepřijala. To za prvé. Za druhé u prvního dítěte, když jsem měla zánět prsu, tak mě nechtěla miminko křičící podat. Prý je to dobré. Bylo to v šestinedělí. Ve mě se to nějak uzavřelo. Že mi nechtěla dát moje vlastní dítě. Motala se mi hlava, měla jsem strach si pro dítě dojít, abych mimču neublížila. Chtěla jsem malé dat prso na uklidnění.
Od té doby ji nevěřím.
Vše co kdykoliv říkala, tak byli jen lži a přetvářky. A to dělá doteď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.5.24 22:49

Ano, nechala. Vaše vzájemné neshody by neměly odnášet děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.24 22:50

@terien
To si taky říkám na jednu stranu.
Ale na druhou stranu mě na to přijde malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.5.24 22:51

Aha, takže kvůli bebíčkům a domnělým křivdám, co si roky pěstuješ a hýčkáš, nemůže tvoje dcera spát u babičky, kterou má evidentně ráda. Nejde o dceru, ale o tebe a o potrestání tchýně. Přístup hodný dospělýho člověka. Bylo by načase zpracovat si svoje vnitřní chiméry a nechat dceru s babičkou normálně žít.

• Citovat
  • Upravit
34473
15.5.24 22:51

Mě ne. A pokud sama chce, nebránila bych jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
15.5.24 22:53

Pokud dítě chce a babička chce a nemáš obavy o její bezpečnost, dala bych. A co děda? U nás mám výhrady vůči své matce, ael tátovi věřím natolik, že ji dokáže ukočírovat, že tam děti klidně dávám. A ač já sama s ní mám vztahy velmi opatrné, na jejím vztahu k dětem se to nijak neprojevuje, ty miluje bez výhrad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
15.5.24 22:55

Já bych jí tam spát nechala, když si to přeje. Pokud by existovaly objektivní důvody pro to jí tam nedat, jako alkohol, zahulený prostředí, nějaký binec, babička se postarat nechce a něco podobně závažného, tak samozřejmě ne. Ale jen kvůli tomu, že tě něčím namíchla, jim to odpírat, to bych nedělala. Buď ráda, že o to obě stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.24 23:05

A co zkusit třeba jedno celé odpoledne a na spaní domů, když se to osvědčí, tak pak dát na přespání 🤔To je taková moje úvaha, ty víš, jaká tchyně je, jestli prostě se dítěti fakt věnuje, vymysli program, zajistí bezpečí atd. U nás by tohle třeba nefungovalo syn je podobně starý u mojí mamky už 2× beze mne spal, ale moje mamka je mladší než tchyně. A třeba moje tchyně už má ráda svůj klid, seriály v televizi, pohodičku. Určitě je ráda, když tam syn doběhne a něco jí začne brebentit, to se s ním chvíli potěší, ale nějaké hlídání či přespávání moc nepřipadá do úvahy. Takže pokud je tvoje tchyně normálně ještě aktivní, zvládá tempo dítěte a nenechá ho trpět hladem nebo naopak ho nebude cpát od rána do večera sladkostmi, tak pak bych se snažila důvěřovat. Obzvlášť pokud dcera o to tak stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
15.5.24 23:13

Stále nechápu, proč jí nevěříš. Měla jsi horečku, motání hlavy, zánět prsu a divíš se, že ti nechtěla miminko podat. Spíš jsi v tu chvíli měla být ráda, že je tam někdo, kdo ti s tím miminkem byl ochoten pomoct. :/

Máš v sobě evidentně blok a skrze dítě/děti se mstíš za z tvého pohledu prožitou křivdu. Dospěj. Ta paní je babička tvých dětí a matka tvého manžela (!) a ze zákona má dokonce nárok na styk s nimi. Pokud budeš bránit a ona bude potvora, můžeš povinné návštěvy dětí, dokonce i přespávačky, dostat nařízené soudně. Už se to v Česku stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
15.5.24 23:18

Malá ve třech letech na spaní u dědy a babi?! Jako vážně?! :lol: Náš malý spal u dědy a babi poprvé v roce. Nedělej z dítěte trubku. Bude to pro malou zážitek a pak jednou i krásné vzpomínky. Svoje osobní problémy si s tchyní řeš sama a ne přes dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
15.5.24 23:47

Souhlas se všemi, pokud dcera je ok být u babičky a víš, že se dokáží postarat, není správné v tom bránit. Vaše problémy mezi sebou buď vyřešte nebo se nad ně povznes a neřeš, ale nemsti se. K čemu? Minulost stejně nezměníš ani sebe, aby tě přijala, pokud tedy to stále trvá, zme nejsi v oblibě. Ale o to ani nejde, důležitější mi přijde vztah babička x vnučka, než snacha x tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
15.5.24 23:50

@EliškaLiška17 Pokud neexistují objektivní důvody strachu o její bezpečnost, tak bych ji nechala. Pověřila bych chlapa, ať to trochu pošéfuje vzhledem k věku dcery a toho, že je to poprvé.
Co se týče vašeho vzájemného vztahu, nauč se být nad věcí a mít nadhled. Neber si věci tolik osobně. Bude Ti líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
15.5.24 23:55

Co by dala moje nejmladší, aby mohla spat u babičky. Už to ale nejde (poslední stadium rakoviny už to babičce nedovolí).
Buď rada za to, co mas. A nehledej pseudoproblemy.
Nech malou at to zkusí; pořad je to matka tveho muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová