Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše: Více
Protože pokud je manžel normální, rak by ji poslal někam. Dítě nesmí spát u tvojí mámy, protože ji nemám ráda
dovedeš si představit, že by ti tohle řekl manžel a ty to respektovala? To bych se spíš rozvedla s manželem a dítě k babičce dávala i tak ![]()
@EliškaLiška17 píše: Více
Chapu, mě by toto taky vadilo.. Zase na druhou stranu, stalo se a není nutné si kdejakou křivdu nést v sobě cely život. Pokud dcera s babičkou vychází dobre, má ji rada, chce u ni spat, dovolila bych to.
Já mám na tohle svůj názor a to takový, že pokud mě nedokáže přijmout tchyně do své rodiny, není moje povinnost ji přijmout do te své. Ono se to hezky říká těm, co mají vztahy ok.
@baracudas A babička není sobec, když přijme sice vnučku, ale ne ženu, díky které je dítě na světě? Nemusím někoho mít rád, ale i tak se dá s někým najít společná řeč a přijmout ho do rodiny.
@Anonymní píše: Více
Nikdo jí nenutí přijímat tchyni do své rodiny ![]()
@unuděná píše: Více
Kamarádka se taky několikrát chytla s tchýní, ale to neznamenalo, že bude dítěti zakazovat babičku a naopak. Dítě tam bývalo na víkend a tak, jen se prostě dámy nemusely ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Přesně, nevidím na tom nic špatného svěřit dítě matce svého manžela, pokud ho neohrožuje na zdraví a navíc, když si to evidentně přeje dítě, babička i tatínek. Tam jde čistě jen o zakladatelky ego a snahu o pomstu a to mi přijde fakt ujetý.
@Dahlia0409 Mít s někým neshody a nebýt přijata do rodiny je ale velký rozdíl. Neshody můžeš mit se svojí maminkou, ale neznamená to, že nejsi chtěna v rodině. Navíc babička je na tomhle světě trošku dyl než maminka a tedy by měla mít trochu víc rozumu a měla více času na to, aby se naučila zachovat korektní vztahy v rodině. Nedokážu si představit, že bych za svoji snachou přišla a řekla ji, že ji nepřijímam do rodiny a pak ocekavala, že dostanu vnouce na hlídání, protože jsem babička. To je vážně k smíchu. Cíleně ranit svoji snachu ne pěkný hnus.
Tak jelikož nevíme, co jak přesně bylo, tak těžko soudit. Může mít špatný názor tchyně, může si za to třeba mamina sama, že se k i tchyně takto chová. Opravdu těžko říct, každopádně to dítě za nic nemůže ![]()
@Dahlia0409 To je ale úplně jedno, co se stalo. Mohlo se stát všechno a taky nic. Já tohle mám v rodině také a nic špatného jsem neudělala. Maximálně jsem odmítla každý víkend jezdit k tchyni. Některé maminky jen neumí přijmout, že jejich dítě má už svůj život a jdou okamžitě do války proti manželce. Kdo tohle nepoznal, nepochopí. Můžu někoho nemít rád, nesouhlasit s jeho názory a činy a přesto zachovat korektní vztahy. Přijít za někým a říct mu, že jsem ho nepřijala do rodiny je ale vyhlášení války 😃 🤔.Tohle dělají rády ženy, vyčlenit z kolektivu. Jako společenský tvor máme v sobě zakodovabe, že přežití=být součástí tlupy, dnes rodiny. Chlapi tohle nedělají.
Já si myslim, že osobní neshody se nemají tahat mezi děti a prarodiče.
Když jsem byla malá, máma se strašně pohádala s babičkou( nemluvily spolu asi 5 let) a i přez to nás 1 měsíčně ( babičkq bydlela daleko) v pátek přivezla a v neděli zase vyzvedla. Beze slova, nekomunikovaly spolu, ale já jako dítě jsem ji za to byla strašně vděčná, že nám nezakazuje být s babi a dědou. To spaní u nich jsem milovala, prostě to bylo jiné než doma…
@petulka23 píše: Více
Přesně tak, to dítě za to nemůže, tak proč by mělo mít zákaz spaní u babičky, když o to samo vyloženě stojí ![]()
@EliškaLiška17 @Janli A babička nemá domnělé křivdy a bebicka, že dojde za snachou jí říct, že ji od začátku nepřijala? Neměla by ona náhodou být ta starší, vyspělejší a rorumějši? Proč by měl ten o dvacet let mladší člověk měl být ten, co se nad to povznese? Nedává mi to smysl.
A ty si opravdu myslíš, že za ní nakráčela a řekla něco ve stylu „Ivano, tebe do rodiny nikdy nepřijmu, jsi pro mě nula“?
Tomu snad sama nevěříš.
@unuděná A víš, že věřila. Mám v rodině něco podobného. Nikdo mi to do očí neřekl, ale člověk je schopen to vydedukovat na zaklade chování. Pokud někomu nestojím o to, aby mě při návštěvě pozdravil, odpověděl mi na otázku nebo mě ignoroval tak si dám pět a pět dohromady a zřejmě to neznamená vítej do rodiny.