Spaní u babi a dědy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21474
16.5.24 13:45
@inkakřivák píše: Více

Pises, ze on te neprijal a pozdeji te privital do rodiny. Ptam se, jak jsi to mela ty s nim. Jestli jsi ho prijala/privitala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.24 13:57
@Serpentini píše: Více

Chovala se k nim pěkně. Jen mě nepřijala, řekla mi, že jsem krava a podobné perly, ale stejně jako tady, mi všichni říkali, že to je můj problém a můj pocit, k dětem se chová pěkně a nemám jim kazit vztahy.

• Citovat
  • Upravit
5757
16.5.24 14:12

Pokud s tim nema problem dcera a byt tam chce a jeste jsou blizko vas, ze muze domu, tak bych nechala spat. Samozrejme chapu, ze s tchyni nemas vztah. Je jich hodne, ltere jen rejou, delaji schvalne vse naopak, dokonce nelter detem rikaji, ze mama to dela spatne, ale jestli je ma dcera rada a chce byt s nima, nechala bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.24 14:12

Jo jako teoreticky jasně dobry rady ze není třeba kazit vztah dítěti a vnucce. Jenže…já sama mám problematický vztah s mámou a moje kamarádka s tchyni, tam je to hodně podobné s tím neprijetim. V obou případech je obrovský problém ne nějaká bezpečnost dítěte při hlídání, ale to, že babičky své vztahy k maminkám ventiluji dětem. Na upozornění že to není vhodné reaguji že my jim nebudeme říkat, co smí a nesmí říct vnoucatum. Vyloženě obě nás jako mámy pomlouvaji, mluví o nás jako o neschopných a shazuji naše rozhodnutí týkající se děti, zákazy které mají svůj důvod atd. A upřímně, je to průšvih a nevím co s tím. Moje máma má s dětmi vztah pěkný, ale za cenu toho že moje pozice mámy dostává silné zabrat. Co řeknu já už dávno automaticky neplatí, není akceptovano že když něco zákazu tak to proste bude protože to ma svuj důvod…samozřejmě, pro děti je vždycky výhodné mít důvod neposlechnout když se jim nechce. A to ze babicka neustále říká jak máma pravdu nemá, máma něčemu nerozumí, co řekla máma je blbost a uděláme to tajně za zády jinak, to je důvod sakra velký. V obou rodinách to má na děti vážně dopady, i zdravotní občas, což babičky nezajímá protože to už ony nevidí a beztak jsme to způsobily my něčím jiným, ne ony. Takže v tom vidím hlavní problém delšího pobytu děti u babiček které nerespektují matku.

• Citovat
  • Upravit
80174
16.5.24 14:16
@malákráličice píše: Více

Přijala, protože je to manželův otec. No to vítání, ono to znělo asi takhle - na rodinné akci prohlásil : my jsme ji nechtěli, nelíbila se nám vubec, ale teď už jsme si zvykli. Asi tak.
Což je to nejvíc, jak se ke mně vyjádřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
16.5.24 14:20

@inkakřivák musim se smat. No aspon to bylo uprimne. :mrgreen: Muj tchan je podobneho razeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80174
16.5.24 14:23

@malákráličice příjemné to nebylo, to ne. Ale hádat se s ním to jsem se nehadala. Prostě jen společenské vztahy. Slušné, bez emocí.
Kdybych měla být v ru chvíli upřímná jako on, řekla bych - já si nezvykla. Vadil mi, ale pořád to byl manželův otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22063
16.5.24 14:54
@EliškaLiška17 píše: Více

Tak se neptej… když odpovědi ostatních slyšet nechceš a o řešení máš už stejně dávno jasno.

Nikdo tě nenutil zakládat diskusi s otázkou, na kterou nechceš slyšet jinou odpověď než takovou, která tobě vyhovuje :roll:

Každopádně do toho, zda může dítě přespat u babičky, má co mluvit také jeho otec - jedná se o jeho rodiče. Pokud by on souhlasil, ty mu to nemáš co zakazovat… tříleté dítě skutečně není tvůj majetek, abys rozhodovala, zda jej smí nechat u své vlastní matky nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.5.24 16:21
@EliškaLiška17 píše: Více

Ti že váš vztah je všelijaky neznamená, že by nemohla babička rozvíjet svůj vztah s vnučkou.
Pokud tam dcera chce a nehrozí, že je babička nepříčetná ve smyslu, že dá dítěti bonbóny s HHC nebo ji nechá samotnou bez dozoru, nebo se v její přítomnosti Zlíně do němoty, tak nevidím důvod, proč by tam dcera nemohla přespat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová