Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spí ve školce. Není malá na to spát u babí a dědy. Jenom hledáš důvody pro to abys ji k nim nemusela dát. Já tvoje pocity chápu. Na druhou stranu bych se rozhodovala podle toho, jak se tchyně k dceři chová, ne podle toho, jak se tchyně chová k tobě. Na tebe může být hnusná, k tvojí dceři zase milionová.
Důvod? Já bych byla šťastná kdyby kluci chtěli spát u babi..jeden začal až v 5 ti letech a druhy teď 5 ti lety o tom nechce ani slyšet 🫣 🫣 🫣rada bych měla večer jen pro miminko a sebe a odpocinula si trochu
A co na to otec dítěte? Nebo ten nemá žádné rozhodovací pravo?
Já bych dost nechala. Akorát ničíš vztah mezi dcerou a babičkou.
@EliškaLiška17 píše: Více
To ma kazdy jinak, mne spal kluk u nasich i extchyne od nejakych tri mesicu, kdyz jsem uz nekojila..a nemela jsem s tim problem kluk byl spokojeny a ja taky ![]()
@EliškaLiška17 A to se bojis, ze ti malou nevrati, podobne jako ti nechtela podat to mimino? Nenapadlo te, ze treba chtela at se setris kdyz ti nebylo dobre, ze mimino uklidni sama? Ano, chapu, ze se ti to nelibilo a nemelas treba silu s ni diskutovat a proste si chtela at to to dite poda, ale zase nejaky duvod k neduvere?
Od zacatku te neprijala? Co to vubec znamena? Ze nebudete nej kamosky? Jeji syn te evidentne prijal.
@EliškaLiška17 nedej se. Já nechala spát dítě u babičky v 7 letech a byla to chyba. Nacpala mu do hlavy nesmysly a odmítla ho vrátit domů. Řekla mu, že jsme ho k ní odložili, že už ho nechceme a podobné perly. Dva měsíce jsem ho dávala do kupy, zase začalo spaní s námi.
Od té doby tam odmítá úplně. U ostatních prarodičů spí.
Druhé dítě tam nespalo a spát nebude. Nedovolím to.
@EliškaLiška17 jak bydlí tchani daleko? Jako hodně blízko? Asi bych dítě, kvůli tomu, cos psala, nedavala hned na noc, ale spis zkus přes den na par hodin, a večer domu. A jestli by to bylo v pořádku a opravdu bydlí blízko vás, tak pak možná i na noc. Ale nějaká základní pravidla by ona měla dodržovat - napr ti posílat fotky apod. Aspoň na začátku, když je to tak citlivé.
Jinak té chápu, některé tchyně si to pokazí hned na začátku, a pak se diví.
Chce to ale balanc, kvůli tvým dětem.
Důvěra se buduje jen těžko po předchozím zklamání, no ….
Ale kvůli dětem to aspoň zkus. ![]()
@Anonymní píše: Více
Jo, toto je naprosto běžné a obří pravděpodobnost, že se to může stát, že by pro jistotu už žádné dítě nemělo spát NIKDY u své babičky!
![]()
Tos musela snad vidět, že babička nebude úplně normální, ne. Zakladatelka nemá důvod si toto myslet.
@johanka.1987 k dětem se vždy chovala pěkně. Nebyly náznaky, že by to mohla udělat. Taky jsem to odmítala, ale všichni mě přesvědčovali, že přeháním a bude to dobré, proto jsem svolila až v 7 letech dítěte.
Pokud se ona na to necítí, tak bych to přes koleno nelámala.
Nemsti se tchyni přes dítě, je to nedospělé, krátkozraké a opravdu hloupé. 3leté dítě není malé ani na celý víkend u babičky, pokud o to stojí. Tchyně možná nepřijala tebe, ale to dítě zbožňuje, proč si proboha myslíš, že by se u ní mělo špatně?? ![]()
@Janli
Nevíš, co vše v tom je. Začala ona.
Prostě je to falešný člověk.
Hmm, třeba si říka ona o tobě to samý. Proč se tu vůbec ptáš když máš stejnak jasno. A ve třech letech fakt není malá na spaní u babičky, která bydlí kousek.
@Anonymní píše: Více
Takže ty tu radíš dítě k babičce nedávat, ale sama je k ostatním babičkám pouštíš. Není to pokrytecký?
Tak ji tam nedávej no. Tos stejně chtěla od začátku slyšet.