Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč to nejde vysadit hned? Já běžně pár dní mažu a při zlepšení nemažu. Už několik let to tak praktikuji a nic mi neupadlo ![]()
Já taky mažu jen když je to nutné. Když se to zlepší, tak už ne.
Proč by to nešlo vysadit ze dne na den? Kortikoidy se musí vysazovat postupně, pokud jsou podávány ve formě injekcí nebo tablet, protože se musí znovu začít tvořit v nadledvinkách, ale v krému je jich tak malé množství, že to nemá vliv. Působí spíš lokálně. Obzvlášť po tak krátkém užívání.
Moc to hrotíš. Namažu si exém třeba jednou, a pak zas pár dní ne, a pak třeba znova. Vůbec nic se neděje, co by taky mělo?
Ahoj holky,
Objevil se mi ekzém na prstech a to me dost omezuje při práci, na kožní jsem objednaná až 1.6.,takže jsem se rozhodl mazat Locoid. Máme ho doma, jelikož máme rodinu ekzematiku no. Každopádně od pátku mažu 2× denně a zlepšilo se to jenom trošku, teď to stagnuje, chtěla bych to vysadit, ale vím, že to nejde nárazově, takže že bych od zítra mazala jen jednou třeba 3 dny, pak obden třeba 3× a pak jednou za tři dny a konec? Jde to takto, když jsem si to teď 5 dní mazala 2× denně?