Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já bych potřebovala rychlou radu je mi 13 let a dnes je 14.6. A 18.7. Mám jet na tábor ježdění na koni a menstruaci nemá vůbec pravidelně a potřeboval a bych vyvolat menstruaci abych ji neměla na táboře ale dřív, prosím radu. A ještě když mám menstruaci mužů jet na koni??
@Elvíra.lea Ahoj, vzhledem k tvému věku není moc co poradit, zkus se inspirovat tím, co již bylo napsáno - horké koupele, heřmánkový čaj atd. Více je asi nutné spoléhat na štěstí a být trochu připravená, že menstruace přijde. Mít u sebe vložky, tampóny také vzhledem k věku asi třeba menší jako jsou Ria Mini Comfort. Na koni jezdit můžeš
.
Čekám nyní svou 3 menstruaci od porodu, předchozí přišla po 32 dnech, nyní jsem 37 den cyklu a stále nic, což asi není až tak divné, jelikož teprve 14 dní nekojím, ale co mi teda vadí, tak je to, že mě už týden bolí podbřišek, právě jako při menstruaci, stejně silně jako obvykle první dva dny… Proč to? Děloha se stahuje, ale krvácení žádné? ![]()
Pila jsem kvůli odstavování mátu, může mít na to vliv? ![]()
Ahoj holky, je mi 16 a antikoncepci beru jiz vic jak pul roku jelikoz mam uz 2 roky stalej vztah.Beru antikoncepci pravidelne a jeste s pritelem pouzivame kondom takze tehotna byt nemuzu
.Jde o to ze jsem dobrala platicko (v nedeli byl posledni prasek z platicka) a dnes je uz ctvrtek tudiz 4 den a mentruace nikde. Pupinky mam jako vzdy a bricho me taky boli. Zkousela jsem uz dvakrat vanu, litry hermankoveho caje a ted popijim tonic.Vino nepiju takze to jsem vynechala. A uz si vazne nevim rady jsem z toho tak vystresovana ze jsem vcera hledala nonstop tesco a posilala pritele pro hermankovej caj, nejsem blazen ze ne?
Ja uz fakt nevim, po dobrani platicka jsem dostala vzdy ms uz 3 den, nevite cim to muze byt? Nechce se mi hned s kazdou blbosti litat na gyndu ![]()
Když ji bereš teprve půl roku, tak ještě počkej, ten „cyklus“ ještě nemusí být dodělaný…
Ahoj holky, prosím o radu. Jsem 22 měsíců po porodu, ještě kojím dvakrát denně. Ms byla doposud pravidelná (dostala jsem to hned po 6-nedělí), cykly spíš kratší. Teď od 28. dne špiním slabě růžově a obča hnědě, 29. den bylo i pár kapek tmavě růžových. Teď jsem 36. den a pořád špiním - už 9 dnů! Existuje nějaká možnost, jak vyvolat ms? Horká sprcha nepomohla a víno nepiju kvůli kojení. Špinění mě štve, s dcerou chodím na plavání a tampony mi dělají blbě, takže dost trpím
Cítím, že ms by ještě měla dorazit - nafouklé břicho atd. Je nějaký způsob, jak to popohnat - bylinky a podobně? Nechce se mi skončit na gyndě na vyvolvačce ![]()
Díky
N.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu. Jsem 22 měsíců po porodu, ještě kojím dvakrát denně. Ms byla doposud pravidelná (dostala jsem to hned po 6-nedělí), cykly spíš kratší. Teď od 28. dne špiním slabě růžově a obča hnědě, 29. den bylo i pár kapek tmavě růžových. Teď jsem 36. den a pořád špiním - už 9 dnů! Existuje nějaká možnost, jak vyvolat ms? Horká sprcha nepomohla a víno nepiju kvůli kojení. Špinění mě štve, s dcerou chodím na plavání a tampony mi dělají blbě, takže dost trpímCítím, že ms by ještě měla dorazit - nafouklé břicho atd. Je nějaký způsob, jak to popohnat - bylinky a podobně? Nechce se mi skončit na gyndě na vyvolvačce
Díky
N.
A nejsi v tom??
To je divné takové dlouhé špinění…Mě na vyvolání pomáhá heřmánkový čaj, ale zkus ještě raději test.
@Marcam Bohužel zrovna na heřmánek je dcera alergická, takže ho teď nemůžu
Děkuju ti ale za tip
Těhotná být snad nemůžu, styk byl jen jeden a s kondomem i spermicidem, navíc úplně na začátku cyklu - hned po ms. Mám jít rovnou ke gyn.? Kontrolu jsem měla už docela dávno - v květnu. Jinak mám teď trošku stresové období, ale žádná hrůza - zažila jsem horší a na ms to vliv nemělo. Plus jsem měla před pár dny žaludeční obtíže, snědla jsem asi zkažený salát.
@Anonymní píše:
@Marcam Bohužel zrovna na heřmánek je dcera alergická, takže ho teď nemůžuDěkuju ti ale za tip
Těhotná být snad nemůžu, styk byl jen jeden a s kondomem i spermicidem, navíc úplně na začátku cyklu - hned po ms. Mám jít rovnou ke gyn.? Kontrolu jsem měla už docela dávno - v květnu. Jinak mám teď trošku stresové období, ale žádná hrůza - zažila jsem horší a na ms to vliv nemělo. Plus jsem měla před pár dny žaludeční obtíže, snědla jsem asi zkažený salát.
třeba to slabá ms a ustane
ještě bych počkala
Mne zabiralo cervene vino nebo vyrobky ze soji, jsou to overene babske recepty, jo, a horka vana..
Nejlip kombinace vseho ![]()
Taky bych hodila horkou vanu a cervene vino. Kojení je jedno - bys musela vypít litr, aby se to dostalo do mléka
@Tichošlápek Horkou sprchu si dávám už několik dnů po sobě, dneska hned po ránu. Vanu nemáme;) Ale vydržím v ní třeba půl 20 minut a teplotu dávám na hraně snesitelnosti. Sója mě nenapadla, vůbec ji normálně nejím. Tak zkusím třeba sójové mlíko? Ještě hodně cvičím a chodím častěji běhat. Prostě si dávm do těla - vzpomněla jsem si, že mi to kdysi radila babi.
A nemyslím si, že by bylo potřeba vypít litr vína, aby se dostalo do mlíka. Vím o mamince, která si dávala „dvojku“, když chtěla, aby její dítě brzy uslo a fakt to fungovalo - aspoň podle ní. Takže se to do toho mlíka nějak dostat muselo. ![]()
N.
@Anonymní píše:
@Tichošlápek Horkou sprchu si dávám už několik dnů po sobě, dneska hned po ránu. Vanu nemáme;) Ale vydržím v ní třeba půl 20 minut a teplotu dávám na hraně snesitelnosti. Sója mě nenapadla, vůbec ji normálně nejím. Tak zkusím třeba sójové mlíko? Ještě hodně cvičím a chodím častěji běhat. Prostě si dávm do těla - vzpomněla jsem si, že mi to kdysi radila babi.
A nemyslím si, že by bylo potřeba vypít litr vína, aby se dostalo do mlíka. Vím o mamince, která si dávala „dvojku“, když chtěla, aby její dítě brzy uslo a fakt to fungovalo - aspoň podle ní. Takže se to do toho mlíka nějak dostat muselo.
N.
Přesvědčovat te nebudu
tvoje věc. Nicméně ještě mne napadla skořice - dat si třeba do čaje či kávy - taky babska rada a funguje. A sex, ale tam nevim jestli by ti nevadilo to spineni
@Tichošlápek Skořice je super nápad, měla by zahřívat, miluju ji a dneska chci zrovna péct štrůdlík, tak si udělám jeden extra skořicový pro sebe. Sex by mi nevadil, taky mně to často rozjel…jen jaksi zrovna není s kým
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu. Jsem 22 měsíců po porodu, ještě kojím dvakrát denně. Ms byla doposud pravidelná (dostala jsem to hned po 6-nedělí), cykly spíš kratší. Teď od 28. dne špiním slabě růžově a obča hnědě, 29. den bylo i pár kapek tmavě růžových. Teď jsem 36. den a pořád špiním - už 9 dnů! Existuje nějaká možnost, jak vyvolat ms? Horká sprcha nepomohla a víno nepiju kvůli kojení. Špinění mě štve, s dcerou chodím na plavání a tampony mi dělají blbě, takže dost trpímCítím, že ms by ještě měla dorazit - nafouklé břicho atd. Je nějaký způsob, jak to popohnat - bylinky a podobně? Nechce se mi skončit na gyndě na vyvolvačce
Díky
N.
A nekojila jsi teď třeba o malinko více, než předtím? Píšeš, že 2×, ale nebylo to třeba delší dobu? Ta větší stimulace by mohla MS trošku rozházet, ono pokud ještě kojíš, tak nepravidelná MS, nebo jiná intenzita je vcelku normální.
Já bych se osobně vyprdla na bylinky apod., on jejich léčebný nástup je mnohdy až 3 týdny, asi bych se stavila spíš k tomu doktorovi, ať máš jistotu, že tam není jiný problém. ![]()