Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak vyvolat menstruaci pojedeme do Chorvatska a já bych si jí chtěla užít teplou koupel jsem už zkoušela ale stále nic a víno nepiju tak vás prosím jestli nemáte nějakou radu prosím.
@Mercedes Chynova píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak vyvolat menstruaci pojedeme do Chorvatska a já bych si jí chtěla užít teplou koupel jsem už zkoušela ale stále nic a víno nepiju tak vás prosím jestli nemáte nějakou radu prosím.
Menstruaci si tělo řídí samo. Vínem a koupelí si ji fakt nevyvoláš. Buď sis měla zařídit prášky na oddálení MS nebo pojedeš s tampony.
@Mercedes Chynova Jsem na tom stejně. Teoreticky bych měla dostat menstruaci pár dní před odjezdem. Jenže je tam riziko, že se to o dva dny nebo víc posune. Minulý měsíc jsem ji dostala o dva dny dřív, což se nikdy nestalo. Takže vzít si prásky na oddálení 2-3 před ocekavanou menstruaci by znamenalo, že to budu brát déle než dva týdny a to mi přijde strašný. Nevim, jak to řešit a pořád doufám, že se objeví a první půlku dovolené a cestu budu muset přežít. Prášky jsem měla již loni a nechci to brát každý rok. Jiný termín bohužel nejde. Ještě ani neni jiste, ze vubec pojedeme. Dovolenou s menstruaci fakt nechci. Menstruaci mám hodně silnou a byva mi opravdu špatně. Ale asi neni zadna rada.
No to je přesně ono mám to úplně stejné. A ty prášky zabrali?
@Mercedes Chynova Prasky loni zabraly. Jenže to jsem potřebovala posunout jen o pár dni. Letos je to skoro dva týdny. Uvidime. Doufám, že to dostanu dříve. Na prášky mám už recept.
Já se asi potřebuji jen vypovídat, protože je jasné, že návštěva gynekologie mě nemine… Před 3/4 rokem jsem přestala brát antikoncepci brala jsem jí už 5 let, tak jsem to chtěla utnout. Od té doby jsem měla MS jako hodinky 28-30 den, dnes mám 33 den, já vím řeknete si jen 3 dny zpoždění, ale mně už se i tak zdá ten můj cyklus dost dlouhý + dny k tomu mi přijde extrém. V listopadu jsem nastoupila do nové práce a do toho do školy, ale nepřišlo mi že bych byla něják extra v nervech, myslím, že víc jsem se nervovala v předešlé práci…3 dny nazpátek jsem měla jen slabý bílý výtok říkala jsem jo super to je předzvěst, ale nic ani jiné příznaky. Na vyvolání byl odzkoušen sex i sauna a nic. Jsem v nervech a vím, že mi to s tím vůbec nepomůže, ale zase s těmi nervy nemůžu pomoct já (dokonce se mi už i zdálo, že jsem těhotná - to mi mé tělo opravdu pomohlo k uklidnění
). Jsou ve hře dvě varianty těhotenství nebo že je se mnou něco v nepořádku a ani jedno by teď pro mě nebyla radostná novina. Pokud to nedostanu ani zítra budu volat na gyndu a uvidí se…
Zkus nejake doplnky stravy, ktere ti pomohou cyklus srovnat, dr urcite poradi. Ja kdyz se dostanu s cyklem pod 40 dni, tak jasam, vyjimka neni u mne ani 50-60 dni. HA uz neberu vic jak 8 let, ani po porodu se to nespravilo ![]()
Po vysazení antikoncepce jsem to měla/mám stejně. A ty dny navíc k těm obvyklým 28 mě štvou a štvaly. Někdy se to čekání na menstruaci protáhne i o týden. Řešila jsem to maximálně těhotenským testem. Nemusí ti být nic neboj.