Jak zabavit kojence

158
25.2.13 14:56

Jak zabavit kojence

Ahoj vsem,
Prosim vas jak mam zabavit 8mesicniho syna? Pres den nechce vubec spat a kdyz ano tak spi ted jen 30min za cely den. To si myslim ze je malo ne? Drive spal tak 2hodiny a pul. Ted ani nestacim doma pouklidit, navarit,.. Porad chce byt jen semnou nebo s jinou osobou nechce byt sam. Kdyz jsme doma sami a staci kdyz si odskocim vedle do mistnosti pro neco tak rve jak tur, je to normalni? Tohle se stava porad. Jak ho mam naucit aby si chvilku vystacil sam kdy neco potrebuju udelat? Nechci aby sousedi si mysleli ze jsem hrozna matka, ktera necha rvat dite. Je to strasny ale ja takhle nic doma neudelam kdyz musim bejt porad s nim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14974
25.2.13 15:01

Teď jim začíná klasické mamánkovské období, je to normální :) moje dcera má 9 měsíců a řve už tak od 7 měsíců, když se od ní vzdálím. Taky ji nechávám někdy řvát, nejsme otroci ;) Jinak u nás teď nejvíc frcí obyčejné věci z domácnosti, nádobí, hrnce, papírky, časopisy… Hračky moc v kurzu nejsou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
25.2.13 15:04

@paoline nechala bych ho rvat na dobu nezbytnou, coz znamena: musis na zachod- ma smulu, musis naskladat nadobi do mycky- ma smulu..my meli doma to same, ze zacatku jsem si ji tahala v lehadku i na ten zachod, ale po 2 mesicich me to fakt prestalo bavit, takze jednoho dne jsem ji nechala na decce, ver tomu nebo ne, za par dnu to ty deti pochopi, ze ty 2 minuty vydrzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.2.13 15:04

Jenze papirky od casopisu si strka do pusy a kdyz na neho nevidim tak by to asi spolkl :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
25.2.13 15:06

Obklopila bych ho vsemi hrackami a neresila bych, on si tu jednu fajn hracku najde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.2.13 15:06

Dobre zkusim to ale je to strasny kdyz slysim dite rvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
25.2.13 15:08
@alsem píše:
@paoline nechala bych ho rvat na dobu nezbytnou, coz znamena: musis na zachod- ma smulu, musis naskladat nadobi do mycky- ma smulu..my meli doma to same, ze zacatku jsem si ji tahala v lehadku i na ten zachod, ale po 2 mesicich me to fakt prestalo bavit, takze jednoho dne jsem ji nechala na decce, ver tomu nebo ne, za par dnu to ty deti pochopi, ze ty 2 minuty vydrzi ;)

jojo, k tomuhle se podepisuju

ještě bych zakladatelko napsala, že v tomhle období může přijít i časté noční buzení a potřeba maminky, u nás to trvalo pár dní, kdy ječela a chtěla spát jen v náruči, kamarádka už s tím bojuje déle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
25.2.13 15:09
@paoline píše:
Jenze papirky od casopisu si strka do pusy a kdyz na neho nevidim tak by to asi spolkl :jazyk:

jo, to já jí ho dám jen za dozoru, taky všechno sní :mrgreen: časopis má jen do chvíle, dokud muchlá a netrhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
25.2.13 15:12
@paoline píše:
Dobre zkusim to ale je to strasny kdyz slysim dite rvat

já vím, pro mě je to taky hrozné, ale věř mi, že čím víc pak dítě obklopuješ, tím se to akorát horší. Můj synovec měl období, kdy už nechtěl ani z ruky, když ho ségra položila na zem vedle sebe, tak spustil strašný řev. A pak je to stres pro maminku i dítě. Tohle období se musí přetrpět :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.2.13 15:14

Separacni uzkost, nezbyva nez vydrzet, prejde to…ber ho s sebou, na domaci prace je nejlepsi poridit si ergonomicke nositko a takhle velke ditko bych uz davala na zada. lepe se i pracuje…do ruky krupku a je klid.

ale plakani po dobu nezbytnych ukonu bych taky moc neresila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.2.13 15:16

@paoline az budes mit dve, tak poznas, ze to nekdy nejde jinak…cilene rvat nenechavam, ale nekdy se to proste nepovede.

klasicka situace: starsi truni na zachode, ze ktereho samo neumi slezt, mladsi na dece spusti, nebo dceri meju zadek od hovinek nad umyvadlem a podobne situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.2.13 15:16

@paoline je to normální. já prcka nosila doma v manduce na zádech. zlepší se to až začne intenzivně lozit nebo chodit. pak za tebou bude chodit a bude to o chlup lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
25.2.13 15:17

Dokud rvou, je to ok, ja vzdycky zpozornim, kdyz ztichne :)

• Citovat
  • Upravit
31594
25.2.13 15:18

Separační úzkost. Ječet bych nenechávala cíleně, ale teda jako na záchod či třeba prádlo do pračky jsem šla, nebudu u něj sedět věčně. Já na něj vždycky pořvávala, že je to dobrý, že se vrátím atd, časem se to trochu zmírnilo. Ale když jdu dolů do prádelny, tak občas ječí ještě teďko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.2.13 15:19

Tak to jsem moc rada ze jste mi pomohli a ze je to normalni jak pises ze je to mamankovska klasika :lol: to je naprosta pravda :) tak uvidime jak nam to dlouho vydrzi :think: ale jinak moc dekuji ulevilo se mi hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí